Våga prova något nytt och do not go there!

Vardagsrummet rond 2. Det här med att renovera under semestern med huset fullt av ungar, ja jag vet inte vad ska säga? Do not go there! Kaos som säkert skulle kunnat roa många om det skulle spelas in hahaha. Tjafs är oundvikligt och många gånger har jag ångrat att vi inte gjorde detta när vardagen dragit igång igen istället. Men det är bara att hänga i, det går ju framåt och det är bra.

Härligt när man hittar saker som funkar och är enkelt i renoveringen. Vi har ju velat mellan renoveringsgips, renoveringstapet och rullspackel. Det blev till slut det sistnämnda. Vi betalde lite över femhundringen för en hink som skulle räcka och enligt proffsen i butiken, sen så skulle man köra två strykningar för att få väggarna att bli jämna och fina. Med all renovering vi har gjort (och vi har renoverat mycket) så har vi aldrig använt rullspackel. Spännande att prova något nytt!

Precis som det låter så rullar man på spackel på väggen och sedan jämnar till ytan med spackelspade.

Det ska bli så himla skönt när det här är klart. Jag har faktiskt känt av min astma sedan vi dragit bort väven på väggarna i vardagsrummet, har inte kunnat vara där inne överhuvudtaget nästan. Micke har fått kämpa på helt själv medan jag gjort annat och inhalerat Bricanyl. Har inte reagerat såhär tidigare, skitjobbigt!

Rullspacklet var enkelt att jobba med och jag kan varmt rekommendera andra att våga prova detta om ni är i renoveringstagen. Adam tycker renoveringen rullar på bra och ger tummen upp 🙂 Jag är så himla ivrig med att få börja inreda. Sätta färgerna och göra vårt vardagsrum ombonat. Vi är många i familjen och möjligheterna att möblera om är inte så stora men jag har planer på att förändra en del ändå. Man får anpassa inredningen efter ytan. Sedan spelar kulörerna in väldigt mycket för hur ytan uppfattas. Genom att måla alla fönster vita så ser rummet genast mycket större ut, inramningen blir liksom inte densamma.

EmmyLou övertalade sin storebror att ta med henne och de andra syskonen till kiosken för att köpa glass. Visst ser hon ganska nöjd ut 🙂 Och lite förvånad kanske, hon trodde nog inte att jag ska gå med på det när hon stod där och frågade med huvudet på sne med sina sötaste små hundögon. Vi fick Wille vi fick! Just nu mutar jag med nästan allt för att barnen ska ge oss lite utrymme att jobba på.

Till kvällen ska vi mysa med grillat och frukt. Vi ska faktiskt inviga våran nya KOBE grill, det var dags att uppdatera oss med en ny. Den förra var superbra, den har funkat klockrent i sju år. ”Fredde” är laddad och ser framemot att dra igång brännarna. Vi ska krydda köttet med en krydda som vi fick med när vi köpte grillen, har höga förväntningar.

Mitt fredagsgodis, intalar mig själv att naturgodis är sååååå mycket bättre än vanligt godis, för det är det va? 😉

Kram / Madeleine

  1. Fasen så snyggt det kommer bli!! Vi (haha VI – mannen!!) kittar och målar fönster hemma och så har vi gjort lite större gräsmatta så vi håller med på hemma. Vi ska göra om tv-rummet med men det är ju verkligen ALLT som ska göras, riva allt på väggarna, golv, tak phu, skulle vilja ha det gjort innan nya bebisen kommer men det får vänta…..
    Jag fortsätter att inspireras av dina renoveringar hemma 🙂
    www lotte4.blogspot se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..