Jag måste ju alltid krångla till det!

Alltså jag blir så himla glad och peppad av era fina kommentarer och hejarop :-) Igår var en sådan dag som jag helst hade velat ge upp och bara åkt hemifrån. Kaos överallt. Men så är ju inte jag en ”quitter” utan biter ihop och tar mig samman. Ibland tänker jag att vilket jäkla psyke jag måste ha! Jag kan verkligen gå in i mig själv och fokusera trots ett världskrig runtomkring mig. Det tar lång tid innan jag exploderar och uttryckligen blir galen. Och sådan är jag i allt, både på gott och på ont antar jag. Jag kan liksom bygga på saker inom mig som läggs på varandra, någon gång så rinner ju bägaren över och då blir jag svart i ögonen.

Micke är tvärtom, sååå sjukt hetsig och plump när han blir stressad. Han tänder på alla cylindrar på en gång och det spelar ingen roll om det är folk runtomkring. Det är liksom bara att ducka för kommentarerna och hoppas på att ingen annan hör hahaha. Jag brukar skälla på honom det är ju för fan folk runtomkring, bete dig! Ibland går det in eller så är det bara ducka igen 🙂 I många fall så brukar han ångra sig sen och nuförtiden så brukar jag bara skratta åt honom när han blir sådär. Om man ler mot världen så ler världen tillbaka mot dig sägs det ju 🙂

Men i alla fall. Vi kämpar på och det går sakta framåt.

Vad tycker ni om färgerna på väggen? Den ljusa gråa eller den mörka gråa? Det lutar åt den ljusare, det blir ju trots allt mörkare än vad man tror i ett helt vardagsrum.

Annars kan man ju nörda ner sig och vilja bryta en alldeles egen kulör precis så som man vill ha det. Jag kan ju aldrig göra något enkelt för mig, jag måste ju alltid krångla till det lite och göra saker i fel ordning och så, eller göra dom väldigt impulsivt. Ni som känner mig ler nog lite nu och tänker ja det låter precis som Madde det 😉 Så nu blandar jag till lite olika blandningar själv och experimenterar för att få fram den perfekta färgen. Sen använder vi oss av en x-rite färgkodsavläsare för att få fram den exakta ncs-koden så vi kan blanda till en större mängd färg. Fiffigt va?

Blir det sol imorgon så har vi bestämt oss för att ta en liten paus från allt. Barnen vill till stranden och gräva och det låter som en alldeles perfekt plan. På måndag ska jag åka in till Linköping och besöka en utav mina favoritbutiker när det kommer till inredning. där får man inspiration. Och så ska jag göra ett snabbt besök på Ikea. Beställa tapeter till köket – jag har äntligen bestämt mig! Hahaha det blir ingen av de jag visat faktiskt. Sen ska vi köpa skor till skolstarten till alla barnen. Är det något jag aldrig är förberedd med när skolan börjar så är det just skor. Gymnastikskor till idrotten.

Nu väntar sängen efter en lång arbetsdag. Tack för att ni finns och för att ni vill kika in här då och då ♥

Kram / Madeleine

 1. Låter som att ni står ut med varandras olikheter. Det är bra det. Man bryter ihop och kommer igen. Det är livet, det är förhållandet.
  Tycker ljust är snyggt men även mörkare grå. Känner en som har en hel hall med mörk, inte jättemörk men mörk grå och så vitt till det. Så jäkla snyggt. Fast ljusgrå med vitt är ju lika fint det. Lycka till med det grå. Jag är som du. :0)

 2. Men tapeten i köket är inte den relativt ny? Den nya i vardagsrummet ska den vara kvar som fondvägg och resten grått? Eller ska allt bli grått?

  Fattar inte hur ni orkar renovera med då många barn hemma, tar ni hjälp av farmor och mormor nåt så de passar barnen och ni kör på?

  Var det mycket jobb med att måla fönsterkarmar från brun till vitt?

 3. Det är kul att renovera när det blir färdigt. Det är roligt att följa eran renovering av huset, ni får det så fint. Här ska vi strax börja renovera badrummet, kaos lär det bli här med Vi får hoppas på badväder ett tag till framöver . Haha ni låter precis som min gubbe å mig, jag är den lugna å han är den hetsiga . Men det är tur vi är olika Ha det gott

  http://nouw.com/Fruandreasson

 4. Men, är inte tapeten på bilden beige??? Skall den vara kvar?? Då skall det övriga rummet gå ton i ton med det beiga i tapeten tycker jag. Kram!

 5. Roligt att läsa din blogg då den är så personlig och att du skriver om allt, den är så positiv vilket jag tycker om att läsa om. Gillar inte bloggar där de talar illa om varandra, för det ger oss läsare inget 🙂 Ni verkar så fina som familj, var rädda om Er!

 6. Mörka, helt klart den mörka! Våga ha färg hemma, vardagsrum ska vara mysigt och det är mycket enklare att ljusa upp ett mörkare rum med möbler/detaljer än att mysa till ett ljust rum med mörka möbler/detaljer. Våga inspireras av amerikanska hem där det inte existerar varken vita möbler eller väggar!

 7. Hej! Vi ska börja renovera lite här hemma och blev sugna på att prova rullspackel. Undrar lite hur ni gjorde efter slipningen om ni målat direkt på eller om ni satt något mellan? Tack för att du delar med dig dina tips.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..