Han älskar den mer än mig!

Annonssamarbete tillsammans med egrillen.se

Ny vecka med nya tag. Den här veckan så blir vi färdiga med vardagsrummet, det ska bli sååå himla roligt. Som vi sliter och står i. På frågan om vi har barnvakt medan vi renoverar är svaret nej! Och som jag skrev häromdagen do not go there! Det skulle ju såklart underlätta om vi haft barnvakt någon gång men vi har ingen att lämna våra barn till så enkelt. Mormor har fullt sjå med att ta sig från a till b pga av ryggproblem. Hon är väldigt ledsen över det för hon hade givetvis velat haft barnen. Hon skulle kunna ha barnen korta stunder kanske (de som är självgående) men det skulle inte kännas bra i hjärta när jag vet hur jobbigt hon har det. Och Farmor och farfar bor i Linköping så då skulle ett par timmar försvinna bara av att köra fram och tillbaka för att lämna och hämta. Men vi fixar det ändå, vi är ganska luttrade efter all renovering i huset. Ibland undrar jag varför en del lämnar bort sina barn hela tiden, jag ser inte problemet på samma sätt. Kan vi med 10 barn, två hundar och två katter renovera samtidigt som vi sköter ”markplan” med alla dess sysslor så kan väl familjer med två, tre eller fyra barn fixa det också tänker jag.

Problem är till för att lösas, ingenting är omöjligt 🙂

Vi avslutade söndagen på bästa sätt efter våran tripp till Ikea igår, vi grillade. Nu har vi invigt våran nya gasolgrill ett par gånger, och vi älskar den! Vi skulle inte överleva utan grill, vårt kära extra”kök, där blir maten blir lagad med kärlek. Den förra grillen hade vi i sju år, mycket välanvänd kan jag säga. Den hade inte gett upp helt och hållet men vi kände ändå att det var dags att uppdatera oss innan den rasade. Vi kikade runt rätt länge innan vi bestämde oss för en KOBE grill. Vi ville ha lika många brännare, likadant stekbord, kokplatta och mycket utrymme eftersom vi är så många. Sen ville vi hitta en grill med bra pris, en som inte var alltför dyr. Vi hittade till slut våran nya kärlek HÄR! 

Visst är det väl något speciellt med att laga mat ute och kunna sitta tillsammans och äta ♥ Bara jag ser bilderna så längtar jag efter att grilla igen!

”Fredde” är supernöjd över sin nya gasolgrill. Jag tror han älskar den mer än mig faktiskt. Igår blev det potatisknyte och fläskfilé. Nom nom nom ♥ Har tips på den godaste grillmiddagen så dela gärna med er i kommentarsfältet 😀 Ni kanske har världens godaste grilldipp, kompott eller marinad som ni vill dela med er av?

Mysig kväll trots att det hade regnat. Det var fuktigt i luften och ett tag trodde jag det skulle börja åska men det gick nog runt oss. Jag var tvungen att föreviga den mörka blåa himlen. Mina fina ljuslyktor som jag köpte på rusta gör sig jättebra på pallen bredvid köket.  Här ute kan man sitta och njuta hur länge som helst.

Idag har vi blivit bortbjudna på lunch, så himla lyxigt 🙂 Så nu ska vi sätta oss i bilen och åka. Tittar in senare ikväll, ta hand om er!

Kram / Madeleine ♥

 1. Skulle precis fråga om ni har kvar katterna, jag har inte läst om dom på ett tag men nu nämnde du ju dom Visst är dom innekatter? Hur funkar det på sommaren när man har dörrar och fönster öppna? Eller har kanske inte ni?

 2. Gasolgrill är inte en riktig grill, men alla gör ju som de vill Ska bli spännande att få se hur vardagsrummet blir sen, vi ska också renovera vardagsrummet, både väggar och golv – jobbigt men roligt!

 3. Jag hittade en supergod grönsakssalsa på nätet som passar väldigt bra till grillat. Receptet är från jennys mat blogg.

  Till salsan behöver du: 
  1 bit gurka
  1 bit vattenmelon
  1 bit cantaloupemelon
  1 mango
  1 bit paprika
  1 avokado
  1 finhackad rödlök
  1 msk pressad citronsaft
  några droppar tabasco

  Så här gör du:
  Hacka smått & blanda ihop i en skål.
  Pressa över lite citronsaft, tabasco och blanda om.

  Klar att servera.

  Löken skar sig lite enligt vår smak till resterande grönsaker. Så den hoppar jag över nästa gång. Men var super till grillat.

 4. Vi brukar göra en kall sås med ”fetaost” eller vit salladsost är väl rätta namnet egentligen. Blandar med creme fraishe eller nån youghurt och kryddar efter smak. Gott till allt och superenkelt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..