Godisråttor och ny favoritkonstnär!

Hujedamej vilken dag. Vaknade imorse och gick raka vägen ut till köket för att sätta på kaffet, precis som jag alltid gör. Då hörde jag hur det började skramla utifrån altanen. Tänkte först att det var grillen, varför jag nu tänkte det? Det var råttfällan som hade slagit ihop och inuti den satt en råtta glatt och glufsade i sig en bit japp. Åh herregud äntligen hade den gått i fällan. Ni förstår vi har haft en liten (läs stor) råttan på besök här under ett par veckor. Han har tuggat sönder barnens leksaker, slangen till luftvärmepumpen och varit allmänt stökig. Härom veckan satt jag ute på trappan och pratade med Mirka i telefonen, då sprang han förbi totalt orädd och stirrade på mig. Jag blev livrädd! När Wille var ute och lattjade med fotbollen så gick han förbi och började fräsa. Med närmare efterforskning så har vi hittat stora hål som lett ner under altanen. Vi har googlat och googlat, någon trodde det var en sork när vi förklarade storleken på råttan. Stor och tjock och svansen ska vi inte prata om.

Eftersom vi har hundar och barn som springer omkring i trädgården så har råttgift aldrig varit ett alternativ. Dessutom så känns inte det humant och kryper de ner under altaner efter att det ätit av giftet och dör så kan det också börja lukta en massa har vi förstått när vi läst om det.

En slagfälla från Jula fick det bli. Vi provade med att lägga bacon och ost i fällan men det intresserade inte den här bjässen. Vi googlade mera och jag kom in på något forum där vi läste att många fångat råttor med hjälp av japp, ja du läste rätt. Råttor gillar choklad. Riktiga godisråttor är vad dom är! Det lät ju helt otroligt men eftersom jag var desperat och ville bli av med råttan så var jag bered att prova allt!! Och det funkade ju onekligen.

Jag är inte förtjust i skadedjur, jag tycker det är vidrigt! De förstör och bär dessutom på en massa äckliga smittor. Usch! Pga av denna råtta så har jag inte velat vistas ute i min trädgård eller låta barnen vara ute där heller, speciellt inte eftersom den här råttan i princip verkat totalt orädd.

Så ni förstår att lyckan var total när den äntligen gick i fällan. Jag lade ut en film på instagram och skrev började dagen med ett skött i rötta #jägarensförstafångst #frukostenserverad #vidrigt. Det mina vänner  triggade igång mina instagramföljare. Alltså ibland undrar jag om alla är humorbefriade, eller har jag kanske så dålig humor? Hehehe. Kommer inte be om ursäkt för att jag skrev började dagen med skött i rötta jag tyckte nämligen jag var hysteriskt rolig, tråkigt att andra inte kan se det roliga med det 🙂 Nej istället tyckte en del att jag var en djurplågare, stackars råttan och fattade inte alls att jag kunde filma den stackars kraken så var såååå rädd och led och dessutom blev hånad. Det lilla skadedjuret blev hånat förstår ni. Alltså folk är ju inte kloka i huvudet!

I fortsättningen ska man kanske fånga råttor med hjälp av ekkorrehjul och lyxburar som är tillräckligt stora och godkända av djurskyddsföreningen? Jag menar det är ju synd om dom. Annars kan vi ju likagärna bjuda in digerdöden på middag direkt istället!?

Tack men nej tack! Hur söta man än kan tycka att de är så vill jag inte ha några vidriga råttor hemma hos mig! Sen får folk tycka vad det vill, kalla mig djurplågare eller vad som. Jag tar det!

Vi har blivit noga med att plocka undan sådant som kan lukta och locka till sig skadedjur, vi gör allt för att eliminera chanserna att råttorna ska vilja vara här. Jag har inte ens velat grilla sedan vi såg råttan. Men nu undrar man ju om det finns flera råttor!!?? En del säger ju att de aldrig är själva, men vi har bara sett en råtta. Vi har täppt till alla hål som vi hittat och kommer de komma tillbaka så finns det ju sannolikt flera råttor. Fram tills dess så håller vi oss inomhus, tråkigt men jag tycker det är så äckligt 🙁

Nog om det och apropå inomhus. Hade varit bra om dygnet hade haft flera timmar. Mellan jobb och annat så kämpar vi på. Jag hoppas kunna visa er snart. När barnen har kommit i säng snart så ska jag börja skruva ihop ett skåp. Världens bästa terapi haha.

EmmyLou känner sig inte alls så stressad över renoveringsröran här hemma 🙂

Igår hade jag en dejt med en konstnär, en tatuerare. Det är inte ofta jag tappar andan och blir riktigt jäkla imponerad. Man ser saker på olika sätt, och det upp till betraktarens ögon. Men jag skulle vilja säga att jag har öga för att se det där lilla extra. Jag har en favoritkonstnär som min mammas man Håkan fått mig att älska. Konstnären heter heter Stanislaw Zoladz, Han målar i akvarell vilket enligt mig är den svårare formen av alla att måla i. Oljemålningar och akryl kan man hålla på med nästan hur länge som helst, men med akvarell är det annorlunda för då skapar man i nuet. Stanislaw Zoladz får sina målningar att bli levande, nästan så man tror att det är ett fotografi. Man kan liksom inte sluta att titta på målningarna i olika vinklar för att man vill få det bevisat att det faktiskt är målat. Precis så kände jag igår när tatueraren skapade på mig, det blev som ett foto och för mig ett vackert konstverk som jag alltid kommer att bära med mig.

Jag förstod ju ganska snabbt varför han är så fullbokad, jag har hittat en ny favoritkonstnär. Såklart har jag fotat, ska visa er så ni förstår vad jag menar. Men så länge så hittar ni honom HÄR!  

Kram / Madeleine ♥

 1. Hahaha isåfall har jag lika kass humor som du! Jag skrattade gott åt din Instagram imorse 😉 Men….jag hade dödat råttan! Vi har både katter och musfällor så här blir de inte långlivade.
  www lotte4.blogspot se

 2. Ja jisses, finns idioter överallt.. snart ska man väl inte slå ihjäl varken flugor/myggor/getingar! Här hemma har vi ihjäl det mesta känns det som isf, både råttor, grävlingar, ormar, vildsvin, skator och duvor som bl.a. förstör djurens mat.. Inte ormarna då förstås, dom tycker vi bara är för himlans vidriga.. och jag är djurvän trots detta…

 3. Du skriver att folk inte är kloka för att de reagerat på din råttbild.
  Ärligt talat
  Jag har fått saker för femsiffriga belopp förstörda av råttor och fått hjälp av Anticimex genom hemförsäkringen
  Jag avskyr råttor men råttfällor är oftast extremt plågsamma
  Råttgift av idag är inte vad råttgift av igår var och lägger en firma ut det så kommer inte vare sig ungar eller hundar åt det
  Vi har båda delar plus katter och ingen vet ens var det ligger
  Men råttfritt är det nu.
  Råttor har också känslor trots att de är skadedjur.
  Att de tar råttgift och att det luktar när de dör är då ”trevligare” än att höra dem skrika i fällan.

   1. Jäddrars vilken dum kommentar
    Läs inlägget
    Djurplågeri med fällor som inte tar död på djuren.
    Råttan blev inte ledsen. Den blev livrädd, och plågades nåt fruktansvärt
    Idiot kommentar

 4. Angående råttan så ska sådana djur fångas är helt på din linje ..de sprider sjukdomar och kan faktiskt gå till anfall ibland också
  Å som sagt skott i råttan direkt på
  Morgonen kan väl aldrig vara fel
  Kram på dig och godnatt

 5. Hej, följer inte dig på instagram men fy fan för råttor. Nu finns de ju tyvärr nästan överallt och i villaområden så blir de orädda av sig. Skönt att ni blev av med denna, men de behöver bara ett hål lika stort som en blyertspenna så kommer de in ofta därför många tror att de inte finns innan man ser dem. Jag fick tipset om kola eller japp eller liknande då jag hade en som gäckade mig, den tog osten men hamnade inte i fällan men på en fastsmetad kolabit eller så får de jobba lite mer och stannar därför så att den hinner slå igen. Jag har lika lite dåligt samvete då jag dödar råttor om då jag dödar kackerlackor utomlands. Mina föräldrar bor bredvid en spannmåls gård och de har satt in några ultraljuslampor i kontakterna och alla möss försvann efter det, före kom det ofta in på hösten men nu har de inte en enda mus tänkte jag säga.. med risk för att jag har dålig humor 😉 I alla fall så brukar de vara hundvakter åt en chihuahua som är pytteliten och den märker inget av dem, inte deras katt heller så de verkar ju vara kanonbra, vet inte om de bara finns för möss men ett tips om ni får in någon sådan. Släng ut fler fällor, det skadar ju inte..Då jag upptäckte råttan hos mig så hade jag fällor ute jämt efter det, nu har jag flyttat och det var tydligen bara en råtta som kanske kommit lite fel eller nåt, hade inte hunnit få någon kull vilket är vanligt att de får snabbt annars så jag hade tur enl. de som visste. Jaja, hoppas du får ett roligare skott i råttan i morgonbitti 😉

 6. Jösses Amalia……. Råttor och möss är skadedjur och kan orsaka dom värsta skador man kan tänka sig. Dom kan sätta hus i brand. Denna underbara lilla söta råtta som vissa så dant värnar om kan ta livet av en hel 10 barns familj. Ja visst är den go den lilla rackaren som kan göra det. Eller hur? Anticimex ställer ut råttor och efter ett tag är dom ett minne blott. YES!!!! Bort med dom bara dom jäklarna. Ni som värnar så om deras liv, vill ni ha in råttorna i ert hem? Vet ni med vilken fart det blir 300 möss om två st är inne i en bostad? Vet ni hur många dom blir om dom 300 får små söta musungar? DÅ tror jag inte ni tycker det är så gött.

 7. Usch de är vidrigt med råttor vi hade en i elskåpet höll på och börja brinna. Sen sprang det en i köket så äckligt. Vi på Snickers i fällan och den gick i den snabbt. Sen va Anticimex här med råttgift som man skulle ha på vinden så stannar som där uppe. Jag är där dock aldrig utan de är min man som få sköta de där bläää så vidriga alla såna djur är alla små kryp och sånt är bläää

 8. Råttan var säkert livrädd o om du filmade det o hade kul är det förmodligen det folk har reagerat på. Inte att du fångat o gjort dig av med ett skadedjur.

 9. Råttan var säkert livrädd o om du filmade det o hade kul är det förmodligen det folk har reagerat på. Inte att du fångat o gjort dig av med ett skadedjur.

 10. Tycker det är grymt att använda fällor. Använd företag som lägger ut modernt råttgift. Tänk om råttan fångas när ni inte är hemma. Även om den anses som skadedjur är den ett levande väsen.
  Att en del anser fåglar vara skadedjur förstår jag inte öht. Men människan är en egotrippad varelse…

 11. Haha skött i rötta Hysteriskt roligt Uschan för att ha besök av en råtta eller sork eller vad det nu än är för skadedjur. En granne flera hus upp på gatan har haft besök av råttor har jag hört. Jag hoppas personen fick bukt med det för annars är ju risken att flera hittar hit.

 12. Bor på mjölkgård och man säger att det finns 10 gånger så många råttor som man ser….
  Jag hade haft fällan ute ett tag till!

 13. I vår hemförsäkring ingår bekämpning av skadedjur, dom anlitas och så har vi extra hos Anticimex vilka jag anser är bättre men alla bolag har fått restriktioner från miljömyndigheterna så deras preparat är mildare och råttorna dansar på borden bokstavligt talat.
  Men sen vi köpte dessa har vi varken sett råttor eller orm.
  https://www.skadedjursbekampning.nu/produkt/Ormskramma-Dubbelpack-inkl-batterier
  En kompis föreslog dessa under altanen, inne och i garaget
  https://www.skadedjursbekampning.nu/produkt/ratt-musskramma

 14. Jag håller med Sophia.. Fånga in den ta bort den, hur behöver du inte säga.. Jag bor på landet vi har möss, sorkar o bruna åkersorkar. vi har fem katter som fångar en hel del. Ni hade förmodligen en råtta.. De är stora o har lång svans. Det är äckligt o det är inte okej att ha de så nära inpå osv..Men att filma var kanske onödigt..

 15. Hade väl varit bättre att döda den? Kommer den inte tillbaks till er så garanterat till någon annan och förstör usch så äckliga djur!!

 16. Hej Madeleine, det sägs att djur och även blommor har budskap till en.
  Detta säger Råttan till er:
  Släpp kontrollen och bejaka tilliten.
  Min gåva till dig är att känna tillit till alla situationer.
  ”Rädsla för råttor- rädsla för att släppa kontrollen. Rädslan botas genom att du bejakar tilliten istället.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..