Tror ni på förbannelser?

Tror ni på förbannelser? Och att man kan drabbas utav dessa? Ibland tycker jag man har sådant oflyt med saker och ting. Något går sönder hemma, en teve eller en diskmaskin. Då av någon anledningen är det alltid något mer som går sönder. Som talesättet en olycka kommer sällan ensam. Visst är det så man säger? Det stämmer i alla fall ganska bra och det stör mig. Det måste ju finnas någon vetenskaplig förklaring på det tänket jag? Hur som… just nu har vi lite oflyt, kanske en förbannelse? Jag hoppas den går över snabbt i så fall.

Vi fick en råtta, den är i och för sig borta nu. Men tanken på den och att det kan finnas flera i värsta fall får mig att känna mig lätt illamående. Fällan står ute, så om det skulle vara fler så kommer vi märka det snart. Igår så cyklade Adam omkull på fritids, det i sin tur ledde till ett besök på akuten. Det tog fem timmar att få en röntgen och svar på röntgenbilderna. Han hänger med axeln och man ser att det inte riktigt ser rätt ut. Bilderna visade inget så Adam blev hemskickad. Läkaren sa att det kunde vara en liten spricka. Blir det värre så tänker jag åka in till Linköping med Adam istället. Känns tryggare. Akuten i Motala hade fullt upp och de klagade på att det var kaos. De gör så gott de kan såklart, men i lägen som dessa när det blir så himla påtagligt så önskar jag att man skulle lägga mera fokus på vården i Sverige. Det behövs!!! För fem år sedan ramlade Adam i en trappa, jag såg direkt att något inte stämde. Vi sökte och blev då hemskickade för att de inte hittade något fel mer än att han fått sig en smäll på axeln efter fallet. Då precis som nu så hängde bara armen och överkroppen lite sne. Magkänslan var att det visst var något galet så efter ännu ett besök hos doktorn och en grundligare undersökning så konstaterade de att Adam hade en rejäl fraktur på nyckelbenet. Och lite så känner jag nu med, det ser precis likadant ut och min magkänsla säger att det kanske är likadant!? Men de kan väl ändå inte ha missat det igår? Eller? Vi får väl avvakta under dagen och kvällen, blir det inte bättre så får vi söka igen.

EmmyLou var ledsen idag när jag skulle lämna henne på dagis (förskolan). Mamma jag vill vara med dig, mamma lämna mig inte! Finns det något som är så himla jobbigt som att behöva lämna sina barn när de är ledsna och inte vill 🙁 Usch det bara knöt sig i magen på mig. Älskade unge! Hon älskar sitt dagis och alla sina kompisar, men idag var hon mammig. Jag visste ju att det skulle gå över ganska snabbt efter att jag sagt hejdå. Mycket riktigt, efter en liten stund fick jag ett sms från dagis Läget är lugnt. Hon gick lite med storasyster Tuva-Li så blev det snart bra! Som jag älskar den kommunikationen, så himla härligt att få ett sådant sms. Istället för att man ska gå och ha ont i magen över att ens barn är ledset. Jag är verkligen glad över att vi har ett så bra dagis till barnen.

Igår skruvades det här hemma. Wille gick omkring och myste med Mathilde-Isabelle. Hon är så gosig mamma, titta hennes små knubbiga lår. Haha hon skrattar åt mig! Lilla pluttan så liten du är. Puttinuttisnuttigosan. Wille min Wille, alltid så himla snäll och omtänksam. Så klok, varm och omhändertagande. Han kommer bli en fantastisk pappa en dag det är jag helt säker på. Jag blir så varm i hjärtat när jag hör honom prata. Och stolt över att jag tillsammans med Micke kunnat ge honom en trygg uppväxt där han har formats och blivit till den han har blivit.

Mathilde-Isabelle trygg i storebrors famn ♥

Jag skulle ju skruva skåp skrev jag häromdagen. Ha! Det blev inte jag som gjorde det hehe, Micke tog sig an det uppdraget och Wille hjälpte till. Det har legat i kartonger och vara väntat i flera veckor, men nu när vi börjar närma oss sluttampen av renoveringen av vardagsrummet så fick det skruvas ihop. Jag tror att jag helst av allt skulle vilja ha luckor från superfronts men det får vänta lite, bättre att känna på det lite först och bo in sig i det nya.

Tänkte jag skulle visa er när allt är klart. Men här får ni en liten tjuvtitt 🙂 Nästa vecka ska jag titta lite närmare på textiler. Jag kan i och för sig tycka att det är fint att inte ha några gardiner men det gick inte de andra med på här hemma.

Måste passa på att fråga er en sak. Har någon av er testat en ångtvätt? Eller textiltvätt? Jag skulle nämligen vilja köpa en som jag kan använda till soffan, eller ja till hela huset men kanske först och främst soffan som hemma hos oss alltid blir smutsig. Oundvikligt med så många barn. Jag försöker skydda soffan med filtar och annat men det går ju liksom inte. När olyckan väl är framme så är den. För länge sedan när jag hade en ektorpsoffa från Ikea så var det enkelt och smidigt att ta bort fodralen och tvätta dom i tvättmaskinen. Men har man ingen ”tvättbar” soffa så blir det svårare.

Har ni någon erfarenhet så av någon bra maskin så tipsa mig gärna 🙂

Kram / Madeleine ♥

 1. Ja, vården i Sverige är kanske inte den skarpaste. Åkte in med min dotter till akuten en gång då hon hade gjort illa sitt knä. Hon ringde på kvällen från stället hon var på och sa att hon inte kunde lägga nån tyngd alls knäet, så vi åkte in. När vi kom in sa läkaren att det nog bara var mjukdelsskador som de skulle kolla upp på magnetröntgen veckan efter och att en vanlig röntgen inte behövdes. Jag, som är vårdutbildad, envisades med att jag ville att det skulle röntgas, och det var ju tur. Det tog 3-4 timmar innan de hittat en stor fraktur, knäskålen var helt sönder. Så det blev operation och kryckor i 2 månader och rehab i 3 månader. Usch, gjorde så ont i mig när hon fick ligga där på akuten utan smärtlindring i över fyra timmar. Aj.

 2. Tyvärr är det ju så att man oftast inte ser sprickor om man röntgar direkt efter det hänt något… Man brukar se några dagar till en vecka efter. Blir det inte bättre ska ni absolut söka igen!

 3. Vi kör våran soffa med Kärschers textiltvätt, såååå guld värd att kunna tvätta soffa, mattor till och med bilsätena har fått sina tvättar efter att barnen kräkts i bilen. smidigt att slippa lämna in på rengöring!
  Lycka till!

 4. Hej vi brukar hyra en på karlhedin AB .textiltvätt tror jag de kallar den. Hur bra som helst . Tvättar soffan , mattorna i bilen även sätena , madrasser . Här kostar det typ 150 kr för en helg .

 5. Vi hyr en textiltvätt på karlhedin AB för 150kr för en helg . nån gång per år . Tycker att den är super. Tvättar soffor . Mattor, bilen mm. Funkar hur bra som helst.

 6. Jag jobbar på en möbel affär vi har testat ångtvätt fungerar bra på vissa tyger men inte alla. Vissa tyger klarar det inte . Vi provade på en som blev förstörd fick beställa nytt tyg . Ta och prova på ett ställe som inte är synligt . Finns ett medel som är jättebra från leather master tror det heter Stain away jättebra medel ./Ulrika

 7. Så sant! Här gick bilen sönder, verkstan har semesterstängt, lossnade en bit ur en tand, finns ingen tandläkare och hästen vart sparkad på betet, infektion och halt, dyr veterinäräkning!, Ja det var den semestern det!

 8. Jag använder en ångtvätt från biltema. Kostade 200 kr bara. Ett runt munstycke stort som en femkrona gnubbar man ångan med. Det fungerar jättebra! Man slipper tvätta sofföverdrag för småfläckar, mattan fungerar det också jättebra på. Man tvättar ju bara på små fläckar och det är ju inget man kör på hela soffan. I alla fall inte med denna varianten.
  Köpte också en ångtvätt för golvet som man skulle ”moppa” typ men det var kasst. Bättre att blöta och köra på med vanlig mopp.

 9. Har barn som varit på akuten, fick åka hem, dagen efter lyses bilderna och man blir uppkallad för det är brutet. Jag har provat 2 olika maskiner, en från tv och en från kärcher. Båda suger. Tar knappt bort nått alls. Går fortare att tvätta bort skiten från till och med handfat. Har väl kanske haft otur. Jag skulle behöva en bra en jag också. Ideér?

 10. Ser ut som att ni har Ikeas soffa Kivik med det gråa tyget som enl bruksanvisningen endast ska kemtvättas? Vi har en likadan soffa, har kört all klädsel på sitt- och ryggkuddarna på 30 grader utan problem! Satte på all klädsel direkt efter tvätt när de fortfarande var blöta, så slätade de ut sig när de torkade. Lycka till!

 11. Det bästa när ni har så många barn är nog trots allt en soffa med tåligt tyg som går att tvätta själv.
  Snyggsoffa kan man ha längre fram.
  Eller välj skinnsoffa
  Det har vi alltid haft i olika varianter och i dem för det inte så mycket om det händer olyckor av olika slag.
  Man får hålla katter och hundar från dem men här har djuren aldrig fått vara i ”vardagsrummet” men vi är lyckliga att ha dörren kvar så man kan stänga till.
  Tycker man skinn är stelt och kallt ( fast nuförtiden är det väldigt sköna och smidiga) så kan man göra det mysigt med kuddar och plädar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..