Rosor och stenar!

Idag inväntar vi åskoväder och regn. I alla fall om man ska tro på smhi:s varningar om Lucifers åska som dra in över Sverige. Jag har alltid haft stor respekt för åskoväder men jag är inte rädd för det. Jag kanske inte skulle välja att skutta omkring ute när det blixtrar och dundrar, men att sitta i soffan med en filt och en kopp te är mysigt.

Nästan så jag hoppas på att det kan braka loss, bara för att ha en ursäkt att få mysa lite ♥

Igår åkte Engla-Freja till sina kompisar Leia och Lowa, de hade väntat en hel vecka på att fredagen skulle komma så de kunde få ha sitt pyjamasparty och sova över. Fick ett sms imorse om att det hade gått jättebra och att tjejerna hade lekt och busat. Tuvis och Emmylou var dock inte jätteförtjust i att storasyster inte var hemma. De små sötnosarna, så himla hopsvetsade på något sätt. Är någon inte hemma i familjen så blir det lite konstigt.

Adam hade en jobbigt kväll och natt, min tappra starka lilla unge. Han bröt ihop några gånger och undrade om han skulle behöva ha såhär ont hela livet nu. Är det såhär ont du har i magen mamma när du får ont av din endometrios? Lilla gubben att hans ens tänker på det nu! Nästan så han skulle gått med på att göra vad som helst för att inte behöva ha smärtan i nyckelbenet och i axeln. Man känner sig så himla maktlös i sådana här situationer som mamma och pappa. Jag hade gärna tagit hans smärta :-(Det är ingen tvekan om att han har en spricka i nyckelbenet, jag är helt hundra på det. Det är precis som det var förra gången när han fick en fraktur fast på det andra nyckelbenet. Och som någon skrev, det kanske inte syns på röntgenplåtarna på en gång? Kanske var därför det inte gjorde det förra gången heller eftersom vi inte fick det bekräftat ordentligt förens vi då var en andra gång till akuten.

Som jag förstår så gör man inget åt det i alla fall. Sist fick vi en mitella som stöd men annars skulle vi bara ta det lugnt. Så jag tänker om vi ska åka upp till akuten eller inte? Behövs det kanske dokumenteras i journaler för framtiden om han skulle få problem? Vi borde kanske åka upp igen? Idag tycker Adam det känns lite lite bättre…

Trädgården

Tänkte jag skulle visa hur fint det blev i trädgården efter att vi piffat upp våra rabatter. Efter vårt lilla råttbesök fick jag panik och ville bara rensa trädgården från allt. Göra ordning och få fint. Eftersom vi fokuserat på att enbart greja inne med renovering i kombination med sommarlov och att underhålla barnen så fick inte rabatterna och trädgården så mycket kärlek som den hade behövt. Nu hade vi ändå tänkt att göra om men egentligen skulle vi väntat lite. Vi bestämde i alla fall att göra nu och det är jag glad över. Det finns fortfarande mycket att göra med det blev stor skillnad.

Här ser ni lite förebilder. Tråkiga rabatter och vissna blomlådor, usch det ser så illa ut att jag skäms över att ens visa det. Vi bestämde oss för byta marksten kring rabatterna för att rama in det lite snyggare. Jag har alltid gillat sjösingel och nu äntligen fick jag pryda med det. Colin var taggad på att hjälpa till, han tog på sig handskarna och stod redo när lastbilen kom och levererade stenen.

En stor lyftkran, tänk att det kan vara så himla häftigt. Man riktigt hörde Colins entusiasm wow kolla pappa!!! Småtjejerna höll sig nyfiket lite i bakgrunden medan brorsan höll på att krypa ur skinnet av upphetsning. När Colin fick frågan om han ville hjälpa till att styra lyftkranen så var lyckan total. Det behövde han inte fråga två gånger haha. De andra syskonen var dessutom inte hemma så just i denna stund så fick Colin vara helt själv om det här ögonblicket, något han levt på ett tag nu kan säga. Adam och Charlie är superavundssjuka.

Lyckan gjord ♥ 

Ni vill helst inte veta anledningen till ”Micke blöt” hehe! 

Fina stenar. Tuvis är precis som jag var när jag var liten, vill helst spara på de finaste stenarna hon hittar. Inga problem, 800 kg sten varsågod.

Med lite markduk och nya rosbuskar så blev det till sist såhär fint. Jag fastnade för Kalmar slottsros, jag vet inte varför men den tilltalade mig av någon anledning. Kanske pga mina småländska ådror och för att den påminner mig om pappa. Eller bara för att den är otroligt vacker med sin aprikosrosa färg. Nu när jag läst på lite på olika forum så borde jag kanske valt någon annan sort? Men men, jag ger dessa en chans och så får jag göra mitt yttersta för att ge dom så mycket kärlek jag bara kan så kanske kanske de kommer trivs hos mig. Jag håller tummarna. Några av de röda rosbuskarna hade jag sen innan, de heter Nina Weibull och de har faktiskt gillat att bo hos mig trots att jag är lite av en amatör när det kommer till det här med trädgård. Det hemskt roligt och jag önskade att jag visste mera om växter och trädgård. De gröna fingrarna kanske kommer med åren har jag fått för mig. Intresset har ju kommit på senare dagar…

Blomlådorna är inte planterade ännu. ”Silverfräset” (silvergirland) som Micke säger ska jag sätta någon annanstans och så går jag på något mera diskret och bara har murgröna. Eller tvärtom, kanske bara kör ”silverfräs” 🙂 Huset fick ett helt annat utseende av våran lilla ansträngning i rabatterna ♥

Micke tog initiativ att förlänga rabatten och göra en halvmåne på båda sidorna av huset vid stuprören. Blev jättefint verkligen så det gillade jag. Man kan göra så mycket fint, bara fantasin som sätter stopp.

Kalmar slottsros

Nina Weibull

När vi handlade rosor så ville barnen köpa två hallonbuskar. De fick plats på gaveln till verandan där det tidigare har vuxit en himla massa gräslök och så någon annan slingrig växt. Nästa projekt i trädgården är att binda upp vårt äppleträd som hänger lite.

Kram / Madeleine ♥

 1. Åka till akuten tycker jag ni ska göra. För framtiden och försäkringens skull. Hoppas att han får må bättre snart. Kram till er alla

 2. Hej. I din sons journal står det dokumenterat att ma in inte ser någon fraktur, så mitt råd är att kontakta vården igen. Sannolikt kommer han aldrig få besvär i framtiden men om…. Hoppas ni alla får en bättre natt.

   1. Om man inte sett någon fraktur på rtg dokumenterar man det. Om han sedan får problem så har man en dokumentation som visar på att inget var fel men i själva verket hade barnen mer besvär än vad man kan läsa ut i journalen ( som försäkringsbolaget kan be föräldrarna om).

  1. haha du kan va lugn maggan… madde skrev ju själv innan att det inte va någon fraktur som dom hittat. så är ingen annan som varit inne å läst hans journal.

   Ni borde kolla upp det, alltid bättre än gång för mycket.

  2. Till Maggan: Jag tror nog inte att anonym har läst hans journal utan att han/hon vet vad, som brukar dokumenteras! Eftersom de inte upptäckte någon fraktur vid hans besök på sjukhuset så är det självklart att det står att han inte har någon – det kan jag också räkna ut utan att ”hacka” en journal

 3. Ett tips är om du har en saccosäck hemma eller kulorna som är i dom, är att tillverka en mindre kudde som Adam kan lägga sin axel på när han ska vila/sova då den formar sig efter han. Jag gjorde en sådan till vår stora pojka när han bröt sitt nyckelben, underlätta jättemycket och han kunde även få sova lugnt.

 4. Tyvärr kommer nog inte rosorna trivas där. De ska stå minst 50 cm från en husvägg och ni har ju dessutom ett brett takskägg som stoppar regnet. Det blir till att vattna ofta och det kanske inte är så bra för husgrunden. Skapa hellre rabatter ute i gräsmattan. Bättre med regntillförsel och också snyggt. Lycka till!

 5. Hej. Tycker ni ska sökta vård en gång till. Dels för att kolla så att det verkligen är en spricka eller inte. Och sen för försäkringens skull om det blir något besvär i framtiden för Adam. Hoppas att det snart blir bättre. Krya på dig Adam. ❤️

 6. Anonym, hur kan du se det? Du får inte gå in i någons journal utan att vara behandlande personal. Madde! Kolla vilka som varit inne i din sons journal den dagen och kolla upp det här. Det får du hämta ut 1 ggn per år gratis och se vilka som varit inne i din journal och klockslag. För sitter det en person här och går in i journaler och sen delger alla dina läsare det så ska den personen kickas. Detta är olagligt. Dataintrång av högsta rang är detta. Ingen sjukvårdspersonal ska sitta på sjukan och läsa andras journaler. Dessutom kan jag tala om att det kan doktorn skriva på akuten, sen lyses bilderna dagen efter och det framkommer att det är en fraktur. Flertalet tillfällen det hänt.

  1. Förmodligen har hon inte varit inne i hans journal. Madde skrev själv att det inte visade på någon fraktur och då kan man ju enkelt, utan att läsa journalen, lista ut vad som dokumenterats. Dvs att röntgen inte visade på fraktur.

 7. Jättefina rosor men intill husgrunden är det ju aldrig bra att ha jord o planteringar som binder fukt. Vet det själv av erfarenhet då mitt hus från 70-talet fick fuktskada inomhus pga detta (hade häckar planterade en bit från huset men jord ända i till grunden). Nu har jag dränerat och har bara täckduk o grus intill grunden (ca 50 cm ut från huset o säkert 1-1,5 meter djupt) så fukten inte stannar kvar nära huset.

 8. Första gången jag går in på din blogg o vad är det jag ser/läser…. att du har endometrios??! Jag har det oxå och man hajar liksom till när man ser fler som har det. Det är ju ”vanligt” men ändå stöter man sällan på andra som har det.
  Har du skrivit något om det innan? Får du någon bra hjälp?
  Ser att du är välsignad med många barn iaf. Jag hade lyckan att få ett barn efter mååånga år av väntan, tyvärr blev det inget syskon.

  Kram Marie

 9. Det blev jättefint med rosorna . Men rosorna måste ju vattnas och inte torka ut, sedan ska dem ha gödsel på våren som myllas ner i jorden och nu ligger det sten där över. Det är som sagt jättefint, och jag önskar dig lycka till med rosorna och trädgården

 10. Kanke jag läste slarvigt, men det var bara axeln som röntgades? På axel-bilder syns inte nyckelbenet. För det, krävs det specifika nyckelbens-bilder. /röntgensjuksköterskan

  1. Hej Eva, tack för din omtänksamhet och expertis ❤️ Jag ska försöka logga in på 1177 och läsa journalen, så återkommer jag till dig. Då kanske du kan hjälpa mig att tyda?

 11. När jag bröt mitt nyckel ben ( det fick helt av & benen låg ovanpå varandra.. ) så fick jag åka in med ambulans pga de illa fallet & då sa läkarna att röntgen inte visade någon fraktur eller liknande. hade några år innan detta brutet andra nyckelbenet, så kände & visste att det var av, gick hem med en mitella. Två dagar senare ringde dom från sjukhuset & bad så mycket om ursäkt angående sitt misstag och berättade att nu var det försent att göra något åt det ( hade man sett det med en gång hade man ”tryckt” benen rätt igen eller något liknande iallafall så hade det läkt bättre & finare & ubte stuckit ut så mycket som det idag gör ) hon sa till mig att uppsöka närmsta sjukhus & be dom ringa så skulle dom får journaler & röntgenplåtarna, skulle även få en annan & bättre mitella, göra en MR röntgen också & få utskrivet smärtstillande… nyckelben kan tydligen vara lite kluriga att läsa av…så jag hade nog legat på vården lite extra ( tyvärr får man ju ofta göra det trots att det inte ska behövas 🙁 )& berättat om att man missat det vid tidigare tillfällen! Så får man hoppas att dom kanske tar en extra titt eller möjligtvis gör en ny röntgen eller till och med en MR om de skulle behövas!
  Lycka till kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..