Söta korgar!

Städar och förbereder inför morgondagen! Allt ska vara tvättat och framlagt ikväll innan barnen går och lägger sig. På eftermiddagen ska jag gå på välkomstsamtal med William på min gamla högstadieskola. Ska bli spännande att se om det är sig likt. Victor och Oliver gick på den skolan också och de gånger man var där och hälsade på så fick man alltid lite flashbacks från sin egna tid där.

Jag hade världens härligaste klassföreståndare när jag gick i högstadiet, Lena och Olle. Jag ska inte påstå att vi var några gullebarn direkt men jag tror våra lärare tyckte om oss alla ganska mycket. Ofta så önskar jag att jag hade engagerat mig mera i skolan, men jag tyckte annat var viktigare. När jag väl gick in för något så gick det oftast ganska bra och trots att jag fick barn när jag gick i nian så fick jag fullständiga betyg, så om jag hade ansträngt mig så hade det blivit ännu bättre. Det kanske är därför jag tjatar på mina barn idag? Kom igen nu! Om du inte ger ditt yttersta så kommer du ångra dig precis som jag gör idag!” Hur många föräldrar säger inte så egentligen? Haha! Man kan alltid bli bättre va 😉

Jag är glad bara de gör det bästa såklart, men jag sporrar de gärna att vilja mera. Svår balansgång det där tycker jag. Ibland tänker jag att jag kanske att jag borde ha mera krav, eller tvärtom har jag för höga krav?  Hur tänker ni med era barn? 

Oavsett så är jag evigt tacksam för mina fina klassföreståndare, deras omsorg och trygghet präglar ju idag min upplevelse av högstadiet. Och så hoppas jag alla barn får känna.

Jag köpte några söta korgar för ett tag sen. Tänkte jag skulle haft de på verandan men de fick flytta in i vardagsrummet istället. EmmyLou tyckte de var fina och gömde lite leksaker i dom.

Nu ska skjutsa Engla-Freja och Wille till tivolit alldeles i närheten av oss. De ska möta upp två kompisar där och hänga med dom innan vi ska äta mat. Det blir grillat, sista grillen på sista dagen av sommarlovet. Ikväll ska jag komplettera gravidfotograferingen med några flera bilder om vädret tillåter det. Håller tummarna.

Hoppas ni får en fin söndag ♥

Kram / Madeleine

 1. Tror inte alls det är en dum ide att låta partnern få ta en eller ett par nätter och påminnas om hur mycket det verkligen tär att inte få sova och sedan försöka fungera som en hel människa på dagarna… <3 <3 <3

  Man behöver inte göra det med syftet att straffa ut den andra, men istället se det som en möjlighet att få komma igen lite och som en kärleksfull påminnelse om varför man beter som en varulv ibland 😛

  Kramar till dig Madde! Av det lilla jag kan se tycker jag du gör ett sjuhelsikes bra jobb 😀

 2. Min dotter fick också barn i 9.an fick samma dag som de skulle börja jullovet, måste säga att skolan var helt fantastiska och hjälpte henne att gå ut 9.an tillsammans med de andra i klassen.Var inte så kul när hon berättade om graviditeten men allt har gått så himla bra och nu när hon är 26 år har hon fått 2 st fina barn till. Tyckte jag var för ung att bli mormor var bara 35 år men nu tycker mitt barnbarn det är skithäftigt att ha en mormor som är yngre än vad många barns föräldrar i hennes klass är och jag är så stolt över henne:) Hon börjar 5.an imorgon!

 3. Känner igen mig gällande högstadiet, även om jag inte blev gravid då. Gick dock rykten om saken och att jag gjort abort. Var inte sant men är man först ut med att ha sex i en liten by så sprider sig rykten väldigt snabbt. Var hemskt verkligen, folk skrek hora efter mig på gatan och sånt. Jag var 15 år och osäker, hade anorexia och mådde så dåligt att jag till sist fick antidepressivt utskrivet. Jag hade inga lärare som brydde sig om mig under hela skolgången, läraren på lågstadiet mobbade mig dagligen, den jag hade på mellanstadiet var bra första året men blev hemsk sen. Högstadiet var hemskt så jag skolkade, i nian som jag bytte från hemkommunen till en annan för började jag först försöka för att få betyg men gav upp och hängde med kompisar istället, drack alkohol varje helg och skolkade. Märkligt det där hur man söker sig till vissa människor, speciellt likasinnade?

  Jag fick godkänt i 5 ämnen i nian vill jag minnas, gick IV ett år och började på barn och fritid som jag hoppade jag. Ungefär ett år senare träffade jag sonens pappa och blev gravid. Var verkligen en vändning för mig, jag började studera när sonen var 10 månader och sen fortsatte det bara. Idag är jag lärare själv, jag vill vara den där läraren jag själv aldrig hade. Den som bryr sig, som finns där och kramar om samt stöttar, ledar och hjälper. Samtidigt så läggs alla krav ovanpå lärare hela tiden så den där VIKTIGA tiden för varje elev blir mindre och mindre. Istället är det möten på möten, pressade scheman, dagar när man inte hinner byta sina mensskydd eller inser klockan 20:00 att man inte kissat sedan klockan 6:00 på morgonen för man prioriterat bort att kissa för att hinna det man inte hunnit. Ibland undrar jag vart vi är på väg? Lärare, sjukvårdspersonal, poliser, brandmän och socialsekreterare som ett exempel. Alla vittnar om samma sak, är det verkligen rimligt? Att inte kunna arbeta som man ska bara för att tiden ska ätas upp av annat?

  Förlåt för långt inlägg, men sånt här berör mig :/.

 4. Aldrig haft krav på mina barn annat än att de ska göra SITT bästa.
  I alla situationer.
  Gällande skolan är det viktigt med en bra kommunikation mellan barn, föräldrar och skola.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..