Jag ska se ut som mormor när jag blir stor!

Regnet öser ner, tur Micke klippte gräsmattan igår. Vi som hade tänkt ta med barnen till skogen idag, det hoppar vi nog över. Det får bli hemmafixröj istället, det finns ju alltid att göra. Vi skaffade en städmaskin för ett tag sen, ni kanske kommer ihåg att jag efterlyste någon bra sofftvätt? Vi hittade en grym maskin, en EV of Sweden. Den tvättar inte bara soffor utan allt verkligen! Helt kemikaliefritt vilket är grymt i sig men den är helt fantastiskt faktiskt. Ska visa er lite längre fram när jag fotat, ni kommer älska den! Men i alla fall, sedan vi fick hem den så har Micke inte gjort annat än att städa haha. Kolla här Madde vilken skillnad! Och kolla här Madde! Och kolla här, och här och här! JA den är grym och Micke får utlopp för sin adhd som kickar in mellan varven (och nej det är inget negativt alls, tvärtom superpower!).

Det hände en liten ”olycka” här hemma i fredags så städning sitter fint på schemat. Usch jag blev så himla arg, ledsen och besviken, men det enda som kom ur mig var likgiltighet! Som vi har slitit här hemma med renovering så kan en liten handling förstöra så mycket 🙁 Jag vill inte på in på det närmare men vi har i dagarna två inte gjort annat än städa och i iordningställa oredan. Pust och stön. Det är väl inte hela världen men jag hade hellre velat göra annat. Och det hela har resulterat i att vi fått måla om på ställen där vi precis gjort fint.

Så himla glad över att jag har min mamma som jag kan ringa och gråta ut hos ibland ♥ Min fina lilla mamma!

Mathilde tittar på mormor med stora ögon och undersöker hennes fina halsband. Hon tycker nog hon är fin med läppstift och målade ögon 🙂 Mormor är alltid så tjusig säger Tuva-Li. Jag ska se ut som mormor när jag blir stor och jag ska också ha blå ögonskugga! Klart Tuvis ska bli lik sin mormor.

Tjejerna verkar tro att det är sommar ute, på med klänningar och shorts. Det går väl av ren vana, men nu känns det som hösten är här på riktigt. Och lille Adam han är fortfarande begränsad pga av sitt nyckelben. Ibland blir han ledsen för att han inte kan leka som de andra kompisarna ute på gatan gör.

EmmyLou och Tuvis har blivit förkylda, skolorna har varit igång en vecka nu så det var väntat. Hoppas inte att det blir mer än en vanlig förkylning bara. Vi har både vaccinationer och jobbresor planerat nästa vecka så det skulle inte alls komma lägligt.

I veckan som kommer så ska vi sätta upp lister i vardagsrummet igen. Det är pricken över i:et, sen ska jag visa er skillnaden 🙂 En ny lampa ska upp över matbordet, en to die for! Ingen sarfattilampa som jag länge varit inne på. De är i och för sig väldigt fina men man ser dom överallt nuförtiden. Alla har den, eller ja många i alla fall. Jag har fastnat för en svensk design från Örsjö skapad av Jonas Bohlin kallad Kvist. Den är ganska enkel i sin design men vacker.

Sommarens gråa ”issues” vilken gråa kulör skulle vi välja? Hur svårt kan det vara egentligen? Jag tror jag har målat med hundra olika kulörer, blandat själv och testat och testat. Ändrat mig hur många gånger som helst. Nu har vi bestämt oss. Det blev tills slut en matt vit färg i vardagsrummet, och i hallen blev det istället en matt grå färg.

Ytterdörren har gått från mörkbrun till vit och det gjorde hallen mycket ljusare. Ett par strykningar till så är dörren klar. Två fönster i hallen har också blivit vita. Och just i detta så har Micke satt igång med ännu ett lager färg på köksfönstret. Allt brunt ska bort! Efter det här så är det bara sovrumsfönstret kvar på hela nedre våningen som inte blivit målat. Man tänker att det inte är så mycket att göra när man bor i hus men det finns alltid något man vill göra. Sen är det så himla roligt att se det färdiga resultatet efter allt slit.

Är det något jag är väldigt glad över så är det att vi valde att renovera köket ganska omgående efter att vi flyttat in. Det var det absolut tuffaste vi gjort när det kommer till denna renovering. Med sååå många barn och utan kök i nästan sju veckor så var det en riktig utmaning. Men vi tog det först och det är jag evig tacksam för idag. Ibland får man påminna sig själv om hur mycket man fixar och grejar för att inte glömma vilket jobb man gör.

Nu ska jag kavla upp ärmarna och hjälpa till lite här hemma. I kväll ska vi iväg och käka söndagsmiddag och jag har tänkt att ha en ny klänning på mig, kikar in sen och visar er!

Puss och kram ♥

/Madeleine

 1. Det ser hinla fint ut i spegelbilden in till vardagsrummet 🙂 Jag tror allt att vårt vardagsrum med kommer få sin förvandling i höst…!! Trodde det skulle bli tight innan bebisen men mannen har en plan haha. Vi får väl se…
  Gott med söndagsmiddag! Här blir det sibylla efter fotbollsmatchen…
  www lotte4.blogspot se t

  1. Vad roligt Åsa att du kikar in här ❤️ Mattan kommer från Ikea Väldigt tacksam matta som inte visar allt smuts direkt

 2. Har ni målat ytterdörren själva? Har ni målat några mer dörrar i huset? Visa gärna bild och beskriv hur ni gjorde. Vi är i valet och kvalet om vi ska måla våra trädörrar eller köpa nya vita.
  Fint ni har det.

 3. En olycka i vardagsrummet ? Nån som vart ”fuller” och spytt eller nån av ungarna som hjälpt till att måla?
  Säger man a ska man säga b också.
  Sen skriver du om lampan du inte vill ha ”för att alla har den” men den där fjäder EOS hat ni och den är det MÅNGA som har.
  Ja, jag ÄR onödigt nyfiken

  1. Hahaha MB du är väl för underbar 🙂

   Nja nää man behöver faktiskt inte alla gånger säga b bara för att man sagt a… Jag delar med mig om mycket men inte allt. Och i vissa fall så behövs a för att ens orka skriva när man är på kasst humör. Men nej det var inga ungar som hjälp mig att måla, eller inte med måla färg i alla fall 🙁 Och absolut ingen fuller en!

   Ja det är sant det är många som har eos, jag gillar den. Men sarfattilampan känns ännu vanligare. Äsch jag vet inte, men jag har väl tröttnat på att se den överallt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..