Jobb i Stockholm, youtubekids och söt hund!

I måndags fick Mathilde sitt 5 månadersvaccin. Och igår hade jag inplanerat en liten reklaminspelning på kontoret i Stockholm hos Bonnier Magazines & Brands, där jag jobbar. Jag borde ju vetat bättre kanske? Rutinerad 10 barnsmorsa osv. Sov i princip inget natten mellan måndag och tisdag  och en tretimmar lång bilfärd med ledsen bebis i bilen upp till Stockholm var ingen bra kombo. Nu såhär i efterhand så borde jag givetvis bokat om för att det hela skulle gått liiiite smidigare. Men det som inte dödar det härdar hehe. Några stopp på vägen (kändes som hundra!) så kom vi till slut fram. Tack gud för att det inte var några köer eller annat stök på vägen. Givetvis skulle bebis få feber och bli dålig precis som förra gången vi vaccinerade. Ni vet ju vilken ångest jag hade sist också inför sprutorna. Och allt som rörde kring det :-( Ni kan läsa om det HÄR! Nåja denna gången hann jag inte få samma ångest för jag hade glömt bort att det var just vaccination denna gång.

Väl framme på inspelningen så möttes jag upp av sjukt gulliga kollegor. Världens bästa verkligen. Engla-Freja och Adam var taggade på att få vara med mamma på jobbet. De både tycker att det är himla roligt det här med tv och media. Efter alla säsonger i tv-rutan så har intresset för det stannat kvar hos vissa av barnen lite mera. Adam har stora planera på att bli en stor youtuber, och Engla-Freja är helt inne på samma linje. Vi får väl se helt enkelt.

Jag är både för och emot det. Jag vet ju baksidan av det hela om man säger så. Det är roligt jobb och har man intresset av det så är det ju såklart grymt att kunna jobba med. Samtidigt så vet jag också hur sjukt mycket tid det ligger bakom att sköta en youtubekanal. Speciellt om man måste fixa med allt själv och inte kanske har ett produktionsbolag bakom det hela som hjäper till att filma och klippa. Det ska vara roliga inslag, redigering och publicering. Allt tar tid. Och allt det här påverkar ju hela ens vardag vilket kanske inte är så svårt att räkna ut!? Ibland får jag ärligt talat ont i magen när jag ser hur mycket tid en del youtubers med barn lägger på det, för jag vet ju hur det funkar! Vad händer med att bara få vara barn!? Slippa kameror, inspelning och allt sådant? 

Jag är helt säker på att det är mera jobb med att vara youtuber än att tex vara med i en riktigt tv-produktion. När man spelar in ett tvprogram då har man ett filmteam, en inslagsproducent, en producent, en koordinator och galet mycket folk omkring sig som jobbar med det. Man behöver inte tänka så mycket på jobbet bakom det färdiga resultatet, även om ens medverkan är ett stort jobb bara det. Men ni kanske förstår hur jag menar!? När man grejar med allt detta själv med egen youtubekanal så säger det sig självt att det är tufft!

Även om vi valt att dela med oss av vårt liv så är jag ändå ganska noga med integritet och ha båda fötterna på jorden. Jag har tex många gånger valt att inte gå på premiärer med barnen och familjen. Inte själv heller för den delen. Någon gång ibland, absolut det är jätteroligt och spännande. Och ibland hade jag velat närvara flera gånger men det har många gånger tyvärr också blivit bortprioriterat.

Men tänk alla de barn som hela tiden blir exponerade för detta – röda mattor, premiärer och blixtar av kameror. Jag vet inte, det här är ju bara mina tankar och mina funderingar, men kan inte för mycket av sådant här sabba lite av verkligheten? Vad får de för verklighetsbild? Och vad händer när man faller ner från toppen av berget och kanske måste bli en ”vanlig” unge igen utan allt det här? Sen blir många tyvärr oförtjänt av en jäkla massa dumt näthat, och när barn blir utsatt för det pga sina sociala medier så måste man ju någonstans som förälder överväga om det ens är värt det.

Man kan ju också se de här otroligt fina solskenshistorierna. Där folk som har blivit mobbade, mått dåligt och haft det skit vänt det till något fint genom sina sociala kanaler. Det är fantastiskt ♥

Det var inte det är jag skulle skriva om överhuvudtaget, bara tankar som flög förbi. Om mina kids blir youtubers återstår att se, men det krävs alltid noggrann övervägning och sunda förhållanden kring det. Viktigt ämne att diskutera om eftersom det ligger i tiden för vår utveckling.

Det blev en rolig och ”vågad” reklamfilm som jag ska visa mera av senare. Vi hade roligt 🙂

Min lilla minifashionista Engla-Freja. Hon är så himla söt i sin blus hon köpte på Gina. Helt galet att hon kan ha kläder från Gina ens en gång. Tur hon har förvaring under sängen så hon får plats med alla sina kläder 🙂

Vi fick en rundvandring på kontoret. Adam presenterade sig som Tja Adam Ilmrud youtuber! Hahaha unge! Daniel på bilden är head of influencer det är honom man pratar med om man vill tex vill annonsera på madeleineilmrud.se han är också numera Adams manger så vill ni göra schysst business med Adam så mejla Daniel HÄR! 😀

Själv fastnade jag mest i farten när Engla-Freja fotade mig. Vi myste lite i vasaparken, heter den så? Jag känner mig mest förvirrad i Stockholm.

Blev ett snabbt besök hos Maggan som förövrigt inte var hemma. Jag tänkte stjäla deras hund och skylla på städerskan men kom på att det inte troligtvis inte skulle gå hem i alla fall. Men Sten han stal mitt hjärta, gosigaste hunden. Micke vill i framtiden ha en liten norrländsk spets, själv är jag mera inne på en lurvtuffs som den här!

Vägen hem gick lite smidigare med Mathilde och det märktes att hon tyckte det var skönt att komma hem. Lilla skruttunge. Idag är hon piggare, både högt och lågt. Vill bara sitta upp hos mamma och får hon inte som hon vill så sjunger hon en bestämd trudelutt med sin allra högsta stämma.

Ikväll ska vi till Linköping, det vankas roligheter. Jag hoppas på att få en powernap innan jag sätter på mig fejset. EmmyLou är hemma från dagis idag för att hon fick flask krupp natten till idag så jag känner mig lagom groggy.

Nu ska det bli gott med lurre, undra vad köket bjudet på idag 🙂

Kram / Madeleine

 1. Kul att få följa bloggen.
  Nu skulle jag vilja påminna om före och efter bilder och åsikter
  vad tyckte ni om all in boost?
  din mor och man började väl tror det var runt nyår nån gång..
  Har du tid ork lust så vill vi gärna ha uppföljning
  Tack

 2. Svar Madde? Är dina barn döpta eller? Roligt att veta. Du skriver att Din son ska arbeta för dig i din lokal i sommar.
  Du måste skriva vad som händer. Många har frågat om mannen som var svårt sjuk också och du samlade en insamling
  Skriv vad som händer. Men där är du inte okey. Men du har en blogg som du ger mycket av dig själv och det är jättefint.Men du har en
  Tendens att vika undan. Ta tag i det så är du en skitbra bloggare.
  Kram och det är inget påhopp

  1. Alla barn är döpta förut de tre sista. Men vi funderar på ett mysigt höstdop istället för sommardop som vi inte hann med.

   Min son har jobbat lite för mig i sommar då det inte krockat med hans andra jobb

   Mannen som vi samlade in pengar om har jag skrivit om i tidigare inlägg. Allt vi samlade in gick till behandlingar i Tyskland. Jag har försökt nå honom igen nu för att kunna uppdatera er lite närmare om allt. Men tyvärr har jag inte kunnat boka in någon träff med honom pga hans mående

   Vad menar du att jag ska skriva? Skriva vad som händer?! Jag delar med mig av så mycket jag kan Och är det något jag inte gör så är det att viker undan!

   Roligt att du tycker bloggen är fin!

   Kram

   1. Jag skulle gärna se lite mer svar på läsarnas frågor. Jag undrade exempelvis hur du ställde dig till att ta stamceller när Mathilde-Isabelle föddes eftersom du lovordade det i ett samarbete för en tid sedan. Då skrev du att det var synd att du inte visste om det (eller om det inte fanns) när du fick dina andra barn. Lite mer återkoppling skulle jag önska. Annars är bloggen jättefin! ☺️

    1. En sak jag har funderat på är att du för evigheter sedan berättade att ni tänkte byta efternamn. Har ni ändrat er? Skulle vara kul att veta vilket namn ni tänkte ta! Undrar också mer om det där naturliga preventivmedel du lovordade förut. Har det funkat bra? Var det trots det du blev oplanerat gravid eller använde du det för att lyckas bli gravid? Jag är lite skeptisk till sådana metoder så det vore också kul att få veta hur det funkade egentligen!

     1. Jo vi pratar faktiskt om det fortfarande, namnbyte alltså. Men än så länge så har vi inte bestämt oss för det.

      Det naturliga preventivmedlet passar nog bättre ifall man vill bli gravid tror jag. Skulle definitivt kunna tänka mig att prova det igen. Men jag håller med, jag är fast jag tycker det verkar bra för många lite skeptisk.

 3. Madde, läs om Jocke Berg/Lundell och vad han och hans tjej är utsatta för just pga sin youtube kanal.
  Jag skulle låta mina barn vänta tills de blir äldre innan de startar nåt sånt.
  Just NU är det intresse för dig och din familj men tänk om och när intresset mattas av.
  Då kanske det inte är intressant vare sig bloggar eller youtubekanaler.
  De är för små, de skulle inte klara (och ska inte behöva) utsättas för folks elakheter ( läs ungar, för det är unga människor som står för hot och otrevligheter gällande Jocke)
  Vuxna kan svara för sig men det kan inte barn.
  Även om de tycker det är kul så kanske det ändå är för tidigt.
  Låt dem vara barn , i livet , i verkligheten. Inte i den mycket grymma cybervärlden.

 4. Angående dina funderingar om barn som syns på premiärer osv. ser inte jag samma problem som dig överhuvudtaget, jag ser det som en skitkul förmån för familjer som tex. får åka på kryssning med barnen för att sedan skriva om det i sina sociala medier, samma sak med biopremiär, gå på öppning mm. Allt handlar ju om hur du som förälder ställer dig till det, barnen är ju ”vanliga” i alla fall? Jag menar nu var väl du och filmade med dem? betyder det att de inte är vanliga barn som kommer från Motala och lever där då? Nu tror jag att barn tycker själva evenemanget är roligare än att behöva stå och fotograferas innan.. Du exponerar dina barn och dej väldigt mycket här, inte kanske att du skriver om dem så mycket men de syns ju i dina sociala medier och om de skulle vara med på en premiär så står det antagligen bara som om alla andra. Madeleine Ilmrud från fam Annorlunda var där med två barn. Så länge du har som du själv skriver fötterna på jorden så kommer dina barn att ta efter dig och ha det de med ska du se. Tycker du att ni är märkvärdigare än andra så anser de det med.. de gör inte som man säger de gör som man gör som du vet 🙂 Ang. You Tube kanaler så verkar det vara ett väldans mickel och arbete med det. Men om Adam är intresserad så är det säkerligen bara roligt och otroligt hur långt det går att komma och få snabb spridning, han verkar ju vara en framåt kille så sitter den andan kvar så har ni nog en Youtube stjärna i familjen så småningom 😀

 5. Lite märkligt att du inte ens nämner att du träffat din vän My på väg till Stockholm med tanke på hur fint hon skrev om dig på sin blogg!

 6. Så kul med trip till Stockholm och reklamfilmsinspelning, spännande! Kommer den att tv-sändas eller visas på bloggen bara?
  Så fin blus Engla-Freja har, söt och cool tjej. Din kappa var väldigt snygg och så snyggt hår. Ser fram emot att se reklamfilmen 🙂

 7. Varför är det märkligt? Ja hon skrev fint och snällt om Madde, klart att hon vill att Madde och andra ska förlåta henne, vad det nu är. Men inlägget kändes väldigt beräknande. Hon skriver att hon håller sig ifrån drama och intriger men ändå kommer hon med dessa återkommade inlägg där hon ska hamna i bättre dager och andra i sämre dager känns det som. Vet inte men det känns beräknande…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..