Att vara mamma till tvillingar!

Mina tvillingar. Charlie och Colin, två helt olika individer med stark vilja. Den ena lite tuffare än den andra i många fall, Charlie har alltid puttat fram Colin i sin blyga osäkerhet. Och Colin har varit totalt orädd och tagit för sig. Samtidigt så är det den tuffa Colin som alltid varit den känsligaste, medan Charlie bitit ihop och varit stark. Både dessa två har kompletterat varandra hela sitt liv, även om de kan vara som hund och katt. Lika men ändå olika. Charlie var den som lärde sig sitta, krypa och gå först. När Colin låg och ålade på golvet så gick Charlie, och han gick väldigt tidigt precis innan han blev nio månader. Men Colin var den som lärde sig prata först.

Idag har de kommit ikapp varandra på många plan även om olikheterna finns där. De har gått på dagis/förskolan ihop när det blev dags på skolan så ville de dela på pojkarna. I början var jag väldigt osäker på om jag ville det, och när jag tänkte på det så blev jag nästan lite ledsen och arg på att jag inte fick bestämma det själv. Skolan föredrog nämligen att ha dom i olika klasser. De som alltid ”suttit ihop”, det skrämde mig hur de skulle klara det.

Separationsångest blev ett faktum. Jag kommer aldrig glömma den första dagen i skolan. Colin tyckte inte alls att jag behövde följa med honom. Mamma det är bättre du följer med Charlie in istället, han klarar sig inte själv. Jag är ju modig och klarar mig själv. Och så var det, klart Colin klarade sig själv. Charlie var ledsen och frågade efter sin tvillingbror och tryckte sig nära mig. Efter en liten övergångsperiod så lärde de sig att vara ifrån varandra, även om jag inte tror det hade varit några större problem om de hade fått vara tillsammans.

Det finns såklart för och nackdelar att dela på syskon, ibland blir det jättebra och bland så kanske det inte går alls. Tvillingar har ett väldigt starkt band till varandra, ganska häftigt att se faktiskt för det är så tydligt. De känner av varandra och hur de mår utan att behöva prata med varandra. Inte alls länge sedan jag hittade en sovandes Charlie nerkrypen bredvid sin bror i sängen. I sömnen hade han lagt sig bredvid Colin. Och det är inte första gången det har hänt, de är så vana att ha varandra och ”sitta ihop”. Men när man frågar Charlie så tittar han bara frågande på mig och undrar om jag är precis knäpp i huvudet. Vadå? Varför skulle jag vilja sova bredvid Colin? Då måste det väl vara undermedvetet på något sätt tänker jag?

Helt klart speciellt att få tvillingar, en dröm som gick i uppfyllelse. Sedan jag själv var riktigt liten så har jag alltid drömt om att få tvillingar. Och det fick jag. Omtumlande, tufft och häftigt ♥ och en helt annan upplevelse som gravid också, inte alls som när jag väntat de andra barnen. Dubbel trubbel 🙂

Dagens läxläsning… 

Någon hade myror i brallan och hade svårt att sitta still på stolen. Colin har däremot han hade ägg i mössan, eller ja så hade min pappa sagt i alla fall. Har ni tänkt på att man ofta blir som sina föräldrar? Man tar efter uttryck och blir sådant som alltid lovar sig att inte bli hahaha. Jag sa alltid när jag var yngre att jag aldrig skulle bli som mina jobbiga föräldrar. Idag kan jag höra mig själv låta precis som min älskade lilla mamma. Ja så kan det gå!

Mammas pojkar ♥ (som uppenbart inte ville vara med på bild hehe)

Kram / Madeleine

  1. Häftigt! Och Så rart dom låg i hop passa på o ta ett foto nästa ggr. Om inte annat för er att ha själva. Kram från en förkyld 3 barnsmor.

  2. Jag är själv tvilling, vi ”delades” i högstadiet då de tyckte vi skulle gå i varsin klass men min syrra bytte till min klass efter bara några veckor. Vi fick samma linje på gymnasiet sen i samma klass också. Vi står varandra otroligt nära än idag, vi är 25 år nu och vi ses eller åtminstone pratas vid varje dag!

    1. Visst är det intressant med tvillingar att få följa dem. Jag har också tvillingpojkar lite äldre än dina. En trygg o lugn och en mera temperamentsfull och känslig,stöttar sig gärna mot sin bror om det blir skarpt läge. Lika fotbollstokiga båda två o duktiga på olika sätt i laget. Det jag varit rädd för är att det skulle bli mer konkurrens mellan dem än mellan de andra syskonen men det har jag ej märkt än.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..