Barn, jobb, preventivmedel eller flera barn!?

Igår (läs idag) blev det en dag hemma med min lilla tjejliga. Tuva-Li blev dålig på natten och därför fick vi vara hemma. Jag tyckte Emmy var lite ur gängorna också men hon piggnade till framåt eftermiddagen. Mathilde har nog tänder på gång, tuggar och tuggar på allt. Dreglar som en tok och är lite allmänt gnällig. Hoppas det inte blir allt för jobbigt med feber, ont i magen och tårar när de väl bestämmer sig för att komma upp. Alla mina barn har tyvärr haft det lite jobbigt när de fått tänder.

Hur som, dagen idag blev lite tuff med allt som skulle hinnas med. Det är inte helt lätt att få ihop jobb och sjuka barn, den kombinationen kan vara lite knepig. Det gick till slut efter lite trixande. När Tuvis och Mathilde somnade en stund på eftermiddagen så tog jag med Emmy ut på verandan och jobbade undan lite medan Emmy lekte på skateboarden.

När jag inte kikar in här på bloggen och uppdaterar så kan ni följa min vardag genom instagram, och på instagramstory brukar jag flitigt lägga upp bilder och filmsnuttar. Tycker det är ett roligt och enkelt sätt att dela med sig av vad man gör. Ni hittar mig på instagram genom att klicka HÄR!  Jag skulle bli jätteglad om ni följa mig där. Oftast så svarar jag på kommentarer och DM mycket snabbare där för att det är så enkelt och går snabbt. Så undrar man någonting eller vill mig något så skriv gärna till mig där 🙂

Imorgon ska jag till kontoret och studion. Jag ska mäta och planera vad för möbel jag ska ha längst en lång vägg. Det fattas en del saker och det vore skönt att bli klar. Micke ska förhoppningsvis lägga in om pappaledigt snart också och då kommer jag istället kunnat jobba mera, eller ja kunna lägga om mitt arbete lite i alla fall så jag får mera lediga kvällar efter att barnen somnat. Som det är just nu så får man ju pussla lite och återgå till jobbet när den sista har somnat här hemma på kvällen. Det funkar att jobba med Mathilde också givetvis men ibland tar allt lite längre tid bara.

 Jag funderar också på en heltäckningsmatta. Har sett några fina som jag tror skulle passa in perfekt i ett av rummen. Om två veckor kommer äntligen de nya eos-lamporna hem, som jag väntat på dom. Jag förhandsbokade tre stycken på en gång! De ser ut så HÄR! Svårt att visualisera med hjälp av de bilder som finns, men de är galet snygga i verkligheten. Jag ska fota och visa er sen.

På tal om något heeeeeelt annat! Preventivmedel. Har jag någon bland mina läsare som har endometrios, med lite risk för proppar som äter någon form av p-piller? Och då helst inte provera för de gjorde att jag gick upp 18 kilo och rubbade hela ämnesomstättningen för mig efter att jag fick EmmyLou  🙁 Alla tips emottages från erfarna hehe.

Vi pratade om barn häromdagen. Jag känner mig färdig (har jag gjort många gånger i och för sig) och kan inte tänka på det nu. Mathilde är ju min bebis, hon blev 6 månader igår, älskade lilla skruttonge! Micke kan tänka sig flera barn. Ovanligt att mannen vill ha flera barn, eller? Jo det måste det vara!? Han har uppenbart inte blivit avskräckt av mitt fruktansvärda preggohumör! Ibland när jag tänker efter hur jag var undertiden jag väntade barn så skäms jag nästan. Mycket berodde ju givetvis på mitt fysiska skick, att kroppen tog stryk satte sig på psyket. Inte så konstigt egentligen.

Nu ska jag fokusera på att komma i form och bygga upp kroppen igen, det behövs! Jag känner hur ont jag har i ryggen vilket troligtvis bla beror på en svag bål. Det är superviktigt att investera i sig själv och träna upp sin kropp så man orkar hela livet! Det skulle vara roligt att göra en helkroppsscanning på kroppen och se hur illa kroppen mår. Eller kanske inte förresten, då får man väl en chock.

Ta hand om er!

Kram / Madeleine ♥

 

 1. Ni har väldigt söta små lintottar så jag förstår att Micke kan tänka sig fler men han slipper ju vänta dem så klart men det är väl bra att du inte stänger dörren helt utifall att 😉 Jag vet flera som kör med en app, de tar temp osv. den ska vara kanonbra. Själv har jag haft så mycket endo så det blev slut på min barnfabrik innan jag tyckte jag var färdig. En massa ärrbildningar som gjorde att jag fick fler knutor än vad som var uthärdligt så båda äggstockarna är borttagna. Men det är historia och jag är glad över att jag hann skaffa två fina barn, träffade en tjej med samma problem för ett tag sedan som inte kunnat få barn pga. sin endometrios och nu är hennes make för ”gammal” för att adoptera så de har fått avslag. Tänk vad hemskt, han är inte så väldigt gammal och hade hon sökt som ensamstående så hade hon haft större chans?? Är det inte då bättre att två friska människor som har det bra ställt och är skötsamma, längtar efter barn kan få adoptera ett som ett par trots att mannen är på gränsen. Nu har de vänt sig till högre instans och hoppas på att få hjälp, ja det är en jävla sjukdom det här. Btw något helt annat har du funderat på livmodershalscancer vaccination för dina tjejer? Jag har läst att du är emot vaccinationer eller emot men att det blev så jobbigt med en av era pojkar. Jag har låtit mina gjort det, jag känner att kan det finnas en chans att de får slippa all smärta och oro jag hade innan diagnos så är det värt det. Hoppas ni blir piggare snart 🙂

 2. Gestrina fungerar för mig, men vet inte hur de är ur proppsynpunkt. Men mot endometrios fungerar de iallafall. Blöder inget och slipper det onda.

 3. Hej jag har endometrios,hade super mycket besvär vid mensens första dagar!
  Först hade jag p piller kombinerat med hormonspiral!men nu har jag vara hormonspiral och har inte haft ont sen jag satt in den!
  Trodde inte det var santsuper glad!
  En hormonspiral släpper ut så lite hormoner samt bara på stället!känns att bättre alternativ än p piller//emelie

 4. Hade inte det varit ett alternativ att operera bort livmodern, är det inte det man kan göra för att ev mildra endon? Och då blir det ju definitivt inga fler barn.
  Eller så får Micke sterilisera sig. Varför ska du stoppa i dig massa hormoner?

  Känns som både Angelica och Micke är de drivande i att du ska bli gravid igen men tänker de inte på din kropp? Och att den ska orka?

  1. Hej Nina!
   Att jag skulle vara drivande till att Madde skaffar fler barn? Det är nog inget jag kan driva dom till.. HAHA!
   När jag skriver något om detta så skojar jag! Hur skulle jag vara en person som driver dom till att skaffa barn? Det tycker jag var väldigt konstigt, det är ju inget som jag som vän överhuvudtaget kan påverka. Utan ett beslut som är hennes och Mickes! Önskar dig en fin fredag!

   1. Drivande kanske var fel ordval men jag har sett flera kommentarer där du sagt att det är klart det blir en 11, nu jobbar vi på en till osv. Kanske inte så kul skämt om hennes kropp inte orkar mer och är färdig efter 10 barn. Det va så jag menade

 5. Det är nog ganska vanligt att den ena känner sig klar och att den andra kan tänka sig fler barn. Det pratas nog mer om att kvinnan är den som vill ha fler, därför är det lätt att tro att det är så det ser ut. Det är ju jättesvårt att ge råd till andra om vilka preventivmedel som kan fungera eftersom alla reagerar så olika, tycker du ska ta kontakt med kvinnokliniken för att få hjälp med vad som passar just dig. Det är ju du som måste känna efter vad din kropp orkar med.

 6. Om du känner dig klar så sterilisera dig eller MIcke..Så slipper du alla hormoner 🙂 Helt klart det bästa om du nu känner dig nöjd! Kram

 7. Jag tycker nog att det räcker med så många barn, skulle fasa för när dom blir tonåringar . Små barn= små bekymmer !!!
  Min dotter fick bröstcancer med spridning ,av att hon ätit p-piller i många år, trist men efter alla djävulska behandlingar är hon nu ”frisk” men det vet man ju inte ännu, tar åratal att bli friskförklarad.
  Kram

 8. Var hos gynekologen nyss och han sa (ordagrant) ”kvinnor som äter hormoner lever länge. Det är bara i Sverige som vi skapat något fånigt rykte om att hormoner skulle vara farligt. Har man inte högt blodtryck är det det bästa för kvinnor i fertil ålder”

  Ja, så sa han.

   1. Min gynekolog pratar också väldigt positivt om p-piller. Forskning har tydligen visat att man har en mindre risk för någon form av cancer, tror det kan ha varit äggstockscancer… Det är värre vad jag förstår att börja och sluta och börja osv än att äta en längre tid.
    Jag har ev endometrios i en mild form, inte utrett men har opererat bort en cysta som tydde på detta. Enligt min gynekolog så kommer dessa cystor inte tillbaka så länge jag äter p-piller. Kan ju säkert vara olika för olika kvinnor men det är min erfarenhet iaf.
    Jag äter p-pillret cleosensa (yasmin) som jag började med för att få ordning på acne. Har inte haft några vidare biverkningar.
    Hoppas du kan hitta en metod som fungerar för dig så du får må bra!

   1. Ta bort rubbet då? Du är skyddad samt endon blir troligtvis bättre. Så får du njuta av de 10 du har och tänka att det blir kanske snart massa bebisgos ändå när dina stora pojkar får barn.

    1. Precis ! Har man såååå stora bekymmer m sina ”endo ( som de som lider av det oftast INTE kan få barn utan hjälp på traven ) så tar man bort livmodern , borde ju räcka m 10 barn katter , hundar . Jag tog bort rubbet och har aldrig mått så bra ! 5 barn har jag .. det räcker för jag vill ha tid med dem ochså.

 9. Hej Madeleine. Jag har haft lungemboli år 2012 (massiva proppar i lungorna).
  Och får inte äta p-piller pga det. Äter även Waran(blodförtunnande) livet ut pga detta. Har hemska blödningar (10 ggr värre pga Waranet)och smärtor, misstänkt endometrios som jag bara ännu inte fått på pappret.
  Har provat minipiller, p-spruta och Mirena hormonspiral. Inget funkar på mig då jag blöder mer och oftare än utan. Gyn hade inga mer förslag än hysterektomi
  Men jag ska kontakta dom och kräva en utredning och diagnos för Endo. Dvs titthåls-Op.
  Sedan kan man få behandling med tabletter eller sprutor som gör att man kommer i kemiskt klimakterie.
  Inte mycket till hjälp kanske. Men så är det för mig.
  Kram /Annika med 3 barn

  1. Hej Annika!

   Usch vad jobbigt för dig 🙁 Alla mina varmaste kramar till dig <3 Jag hoppas du kan få hjälp snabbt och att du kan få må bra!

 10. Jag har en dotter som är hjärtsjuk och hon får inte ta vanliga P-piller utan bara minipiller. Tyvärr hjälper inte dem mot hennes endometrios så hon fick prova dubbel dos och sedan P-stav och minipiller i kombination. Hon började gå upp enormt i vikt så då valde vi att sätta in hormonspiral. Jag har de ocksåoch har haft sedan sonen föddes för 18,5 år sedan. Jag har inte haft en enda blödning sedan dess.
  Dottern har haft spiral i 1,5 år nu och fick en menstruation för ca 2 mån sedan. Inget ont alls och blödde bara pyttelitet, övriga månader har hon varit helt blödningfri.
  Jag är helt klart för spiral. Och tänk vad pengar man sparar på att slippa köpa mensskydd!

 11. Jag har haft p spruta kombinerat med spiral i tre år nu. Funkar bra för mig men har gått upp mycket i vikt. Min endometrios är så svår så jag måste ha en stark behandling för att trycka tillbaka den eller hur man ska säga. Kan inte vara utan behandling. För mig kommer det att bli krångligt när jag ska försöka bli gravid i framtiden eftersom jag måste ha min behandling och får inte vara utan den för länge.

 12. Jag kan också tänka att hormonspiral kunde vara en idé. Vet inte om det hjälper mot endo men då blöder du ju inte och du kan ju skaffa fler barn om du skulle orka och vilja. Den utsöndrar ju mest hormon lokalt och inte lika mycket som p-piller. Det finns ju ägglossningsstickor och testa dom och se om din ägglossning är densamma hela tiden, då kan du ju chansa och avhålla dig dom dagarna. Jag skulle inte operera bort allt för att inte bli gravid. Du kommer i klimakteriet och kan inte bli gravid om du skulle ändra dig. Det är även en stor bukoperation inte helt utan eventuella komplikationer som alla operationer innebär.

 13. P medel lämnar jag därhän
  Vad jag däremot undrar är om du verkligen tänker lägga heltäckningsmatta i hemmet?
  No no
  Med hundar och katter är inte det att rekommendera.
  Allergivarning.
  Fick dra ut en pga detta och verkligen inget kul arbete.
  När dagen kommer och man ev vill sälja sitt hus så drar många öronen åt sig åt heltäckningsmattor.
  Oavsett typ så blir det inte trevligt efter ett tag och då spelar det ingen roll vad man gör ren med.
  Ett lättskött tåligt golv som tål både att man drar dammsugare över det och tål vatten. Det är det bästa

  1. Där har du fel MB. Jag har resonerat precis som dig ang heltäckningsmattor. Jag höll på att kräkas av alla äckliga mattor vi fick slita ut ur huset här hemma innan vi ens kunde flytta in. Det var hemskt.
   Men idag är mattorna annorlunda och kan faktiskt underlätta för de personer som är allergiska. Googla lite så kan du läsa mer om det 🙂

 14. Sterilisera sig är ett stort steg och då är det bäst att vara 100 % säkert att man inte vill ha fler barn. Jag har 5 barn och skulle vilja ha fler barn fast det ville inte mina leder. Blivit sjukskriven från 3 månaden med alla för lederna inte mår bra så det blev snipp snipp. Blev själv klart att jag skulle göra det i stället för min man just för att det var min kropp och jag tyckte att JAG var klar 🙂 . Jag hade nog kört med temp metoden om jag i dag behövt för jag tål inte andra p medel heller .Och att inte behöva stoppa i sig onödiga saker är nog alltid bra om man inte behöver.

 15. Jag har ingen bekräftad endometrios, men min mamma har det så misstänker att jag har samma då jag mår väldigt dåligt under mensen.. Jag äter cerazette som är ett minipiller och det funkar jättebra för mig! Ingen mens och ingen smärta och inga andra symtom. Hoppas du hittar en lösning som passar dig! Kram

  1. Åh… 🙁 Hoppas verkligen inte att det är endo du har! Skönt att cerazette funkar för dig. Jag har med ätit dom och de funkade val sådär ska jag säga. Tydligen vad jag har förstått så är de ju inte så jättebra för mig som har en viss propprisk. Men så åt jag 3 cerazette om dagen (ordinerat av läkare) och hade trots det ägglossning och blev gravid med tvillingarna… Så ja, jag vet inte men det verkar som om min kropp kan bryta ner p-piller 🙁 Men jag är såklart överlycklig för mina pojkar och pga det glad över att det inte funkade på mig.

 16. Verkar som att flera som kommenterar att han ska sterilisera sig då att ”du inte ska behöva stoppa i dig skit” inte riktigt förstår vad endometrios är..

  I alla fall, jag är rätt ung och har ingen diagnos men min mamma har haft mycket problem med endo i tiderna (ett mirakel att jag ens finns!) och jag hade väldigt kraftig värk så sannolikheten är hög och jag äter piller ”i förebyggande syfte”. Äter nu gestinyl som har fungerat väldigt bra för mig, värken försvann och jag fick inga som helst biverkningar!

  1. Skönt att du hittat något som funkar för dig, för det måste verkligen vara befriande <3

   Ja precis som du skriver så handlar det ju inte bara om att "skydda" sig i mitt fall. Problematiskt.

 17. Jag har haft endo i många år och inget hjälpt direkt, opererade bort några cystor för några år sen men haft ont till och från även efter det. Nu efter båda barnen så blev jag rekommenderad hormonspiral.! Har funkat kanon, visst kan känna vid speciellt ägglossning och så men inte på samma vis alls! Den kan vara lite bökig första halvåret blöda och lite så men nu är det super!

 18. Kan rekommendera Exlutena hormonspiral. Blödde lite i början men det gick över.
  Ingen ägglossning, ingen mens – ingen smärta + ingen pms. Superbra

 19. Ett preventivmedelstips är, nu mins jag inte namnet bara för det, är en ring sim man setter in varje gång innan man har det myssigt och sedan tar ut. Den påverkar inte hormonerna så mycket och är väldigt skonsam mot kroppen. Ända minus med den är att man just måste setta in och ta ut den. Men den ger effektift skydd och fungerar fint öven för de med endo. Hoppas du hittar det som passar dig bäst och jag hoppas att din endo mildras.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..