En del väljer att se problemen istället för lösningarna!

Ni kan ju gissa om vi hade ett gäng glada ungar idag som fick gå till skolan och dagis :-) Idag har alla barn varit iväg och jag har försökt jobba ikapp. Man känner sig som pånyttfödd efter en magsjuka när det hela är över. Nu hoppas vi att det inte kommer tillbaka på väldigt länge.

Min lilla groda har börjat ta sig framåt, bakåt och åt sidorna. Mathilde är just nu överallt, man måste ha ögon i nacken. Får hon inte som hon vill så blir hon galen. Hett temperament och vet redan från början vad hon vill. Men det är väl lite så när man är minst, man måste höras och synas för att få ta plats. Lite som Toffie här hemma hallå hallå titta på mig, här är jag!  Och är man stor så måste man vara snäll precis som Buster och Devil.

Buster är ju lite ”goofy” men som han har lugnat ner sig bara sedan Toffie flyttade hem till oss. Lite som om han tagit på sig rollen som storebror. Han vill gärna vara med hela tiden och vill helst vara i centrum, men han är översnäll verkligen. Jag är så glad över att vi har fostrat trygga och stabila hundar. Och våra barn är väldigt bra med djur, de är uppvuxna med hundar omkring sig precis som jag varit hela mitt liv. 

Jag vet att en del här på bloggen har undrat över valet av så liten hund pga att vi har stora hundar sen innan och många barn. Jag kan förstå en viss ”oro” men jag fattar samtidigt inte heller vad problemet skulle vara? Men så tyckts det vara med människor, många ser problemen istället för lösningarna. Logistik och stort ansvar är min specialitet! Om någon som kanske bara har två eller tre barn och en hund skulle byta med oss så skulle det undan tvekan bli kaos, och det skulle inte alls vara konstigt. Människan är formad att leva bäst efter vanor, vi är vanedjur. Vi anpassar oss efter en tid, det kan ta ett tag men sen går det bra. Alla är olika och alla klarar olika sorts press. Man kan bygga upp ett tålamod och ett driv, men det görs inte över en natt.

Jag säger inte att jag är bäst i min roll jämfört med någon annan, jag vill hellre vara ödmjuk och säga att jag är bäst för MIN familj och för vårt liv. Däremot har jag en del erfarenhet av både barn och djur och vi får det att funka.

Givetvis är det mera jobb till en början att skaffa en liten hund när man är en stor familj. Jag är inte orolig över att barnen skulle vara det stora problemet i sammanhanget. De vet vad som gäller, inte bära, inte mata osv osv. Precis som när man får en bebis, det är BARA mamma och pappa som får göra något sådan överhuvudtaget till er början. Jag tror alla fostrar sina barn så, sunt förnuft. Och eftersom våra barn är uppvuxna med djur sedan dag 1 så var det inga konstigheter när Toffie flyttade hem till oss,

Devil har vi haft i 11 år snart, han är världens lydigaste hund. Utan att överdriva nu så skulle jag vilja påstå att han skulle kunna gått hur långt som helst i lydnad om jag hade tävlat med honom. Ångrar sååå mycket att jag inte har gjort något sådant med honom. Han är coolast i stan och låter vems som helst klänga på honom utan att han gör något. Buster är ju som jag skrev lite ”goofy” och dessutom är han ju lite valpig fortfarande. Då får man göra som man gör med barnen, fostra! Han är van med katterna, och har träffat andra hundar också. När Toffie precis kom så blev han sååå till sig, hahaha fånigare hund kunde man leta efter. Vi har efter det tagit det successiv, varit med i leken och tagit det i omgångar. Nu är det som om hon alltid har varit här ♥

Att säga att en barnfamilj inte skulle kunna skaffa en liten hund är förutfattade meningar. Som talesättet, man ska inte döma hunden efter håren. 

Stora snälla Buster ♥ Visst ser han stolt ut 🙂 

Tjoho vänta vänta jag vill också vara med på bild! Jag får plats här i mitten tror jag 🙂 

Ett sällskapsdjur ger så himla mycket för barnen, inte bara som något gulligt att titta på. Djur stärker barns självkänsla enligt forskning, studier visar också bland annat att barn som umgås med djur får en bättre förståelse för det ickeverbala språket, vilket gör att de blir mer empatiska, både mot djur och mot människor. Det är något som jag personligen kan styrka utifrån de erfarenheter jag har. För oss så betyder djuren allt, de är familjemedlemmar ♥

Det man ska tänka på och komma ihåg är att det yttersta ansvaret alltid ligger hos den vuxna, att skaffa ett djur kräver mycket tid, omsorg och ansvar. Går man i tankarna att skaffa en hund så är mitt tips att prata om det länge och ofta. Kanske besöka någon som har hund, göra ett besök hos en kennel. Läsa på om de olika raserna så att man skaffar en hund som passar familjen. Och alltid alttid köpa en hund av en seriös uppfödare!

Jag kan skriva hur länge som helst om det här. Vi har haft hund länge länge, det är inget nytt för oss 🙂

Engla-Freja ska gå valpkurs med Toffie, hon var med mig mig när jag gick på valpkurs med Buster så det kommer gå hur bra som helst. Sen väntas agilityträning och kuperad terräng så kanske hon blir en skicklig eftersöks hund med pappa jägare. Vi får väl se hur det blir med det sistnämnda hehe.

 1. Den lilla kommer nog aldrig bli godkänd som eftersökshund Tihi

  Här har funnits både en två och flera hundar hela tiden sen 74 och finns ff.
  Men trots att du med all säkerhet har koll på både barn och hundar så ska du inte låta de små barnen klänga och klättra på hundarna,
  Vi hade en STOR hund som växte upp med barnen, de låg och sov tillsammans i sängar, soffor och på
  golv.
  Men en morgon vaknar vi av ett vrål
  Hunden hade bitit grabben rakt över ansiktet.
  INGEN kunde förstå vad som hänt.
  Nån trodde att det bildats nån form av statisk elektricitet så att när pojken tog i hunden då ”small” det till så hunden reagerade instinktivt, eller så trodde vet att han kommit på nån känslig fläck runt öronen.
  Såna här saker HÄNDER faktiskt ofta och det behöver inte betyda att det är nåt galet med hunden. Ibland vet inte djuren själva vad det är som sker. Hundar gör inte alltid så för att de är aggressiva eller så,
  Jag vill inte komma med pekpinnar, men det är ett gott råd att ha koll och att INTE ha övertro på vare sig barn eller djur. Ett djur som
  sover kan ju inte veta vad som sker om nån kommer krypandes till eller på dem.
  Jag gillar såna bilder på barn och djur, speciellt inte när man vet vad som kan hända.
  Du (och en massa andra) kommer säkert att reagera negativt på min kommentar så jag säger redan nu, att jag menat inget illa, delar bara med mig av en erfarenhet som tyvärr kan drabba andra.
  Jag är dock övertygad om att DU har koll, men det viktigaste med barn och djur är ändå att när djuren vilar/sover eller äter, då ska de vara ifred precis som vi.
  Det kan hända olyckor och tyvärr (osvsett situation) så är det alltid djuren som gör fel.
  Den lilla hunden är oerhört söt men inget som skulle platsa här hemma hos oss. Vi jagar, springer är ute mycket och den lilla skulle ju komma behöva bäras.
  Men ett val man gör själv.
  Lycka till med alla djur och människor.
  Kom nu bara ihåg att allt den här gamla tanten skriver är skrivet i omsorg om människor OCH djur
  Kram

  1. Jättebra att du berättar,en tankeställare för alla. Även om man vet hur det kan vara är det toppen att höra olika upplevelser.

 2. Så länge föräldrarna har koll på både barn och djur är det lugnt men många envisas med att låta hundarna utstå allt för att de är så snälla….
  Pommar jättesöta och trevliga men små. En väninna förlorade sin valp efter att den kom i kläm mellan innerdörr och larm, någon hann inte se…

 3. Madde
  Så fina bilder på barn och hundar. Vi har också katt och hund sedan många år. Mina barn är vuxna men det gick bra när de var små. Ta hand om er. Kram

 4. Underbara fina bilder på barn och hundar. Så gulliga. Håller med Karin som skrivit inlägg ovan att flattar är världens goaste och snällaste hundar. Har haft flattar i många år. Kram Christina

 5. Nu har ju Madde tidigare haft chihuahua, vilka är ungefär likvärdiga i storlek som Toffie, så hon vet nog om att pommisarna är ”ömtåliga”.

 6. Vilka fina bilder Kloka ord du skriver! Peg hälsar att hon är avundsjuk på brorsan att han fått en så söt pälsboll till lek-kompis

 7. Åhh, jag håller med dig, det är fantastiskt för barn att växa upp med djur! Vi har flyttat ut på landet, och den här våren/sommaren har de första djuren kommit till oss. Kattunge, hundvalp, hönor, får och två ponnyer. Tror jag drömmer, det är helt underbart!

 8. Hej Madde. Vilka fina bilder.. 😉 jag håller helt med om att barn o djur går ihop, o att det är bra för barn att växa upp med djur o tvärtom.. Jag är uppväxt med djur, likaså mina barn, från dag ett. Det är o har varit hundar, hästar, katter, kaniner, höns, får, undulater( varav en lärde vi att prata ). Barn mår bra av det o när de växte upp hämtade vi mjölk hos bonden vi bodde granne med.. De vet var mjölken kommer ifrån, var äggen kommer ifrån osv. De vet att djur dör. Inget konstigt helt naturligt.. De lär sig att respektera en annan varelse. Empati, o medkänsla.. Mitt barnbarn säger jiiiha när min dotter säger att vi ska åka till mormor.Han är två år o älskar djur. De har två katter själva. Kramiz Eva

 9. Vilka härligabilder!

  Jag väntar mitt första barn. Har hundar, katter mm och jag har blivit ifrågasatt hur det ska gå med bebisen osv. Säger det med: varför skulle det inte gå? Barnet får lära sig att växa upp med djur, lära sig respektera djur och hur man är runt om dem, precis som jag fick göra som liten. Alltid haft djur omkring mig vilket jag är väldigt tacksam över!

  Det går om man vill! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..