Det gör ont i hjärtat av att se någon man älskar må dåligt!

Veckan började inte alls bra. Jag har fått boka om allt och ställa in planerade möten och bara tänka på min familj.

Det började i lördags, min mamma blev biten av sin katt (inte första gången) ordentligt i foten. Direkt när hon smsade mig och berättade så propsade jag på att hon skulle ringa vårdcentralen. Men det gjorde hon inte envis som hon är. Äsch jag tvättar lite med tvål och vatten och lägger om med lite sprit! Jaja jag vet ju att hon gör som hon vill även fast jag tjatar, så jag svarade bara okej men jag tycker ändå att du ska ringa till vårdcentralen. Och egentligen så borde hon ju veta bättre eftersom hon med facit i hand vet hur illa det kan bli eftersom den här lilla busiga katten har bitit henne förut så det blivit infekterat. Hon trodde väl inte att det skulle bli så illa och med planer för helgen så valde hon bort att söka vård.

Igår morse pratade jag med min vännina Emelie och då berättar hon att hennes sambo blivit biten av deras katt i fingret (av misstag då kissen trodde det var godis han bet i). Hon tvingade iväg Johan till vårdcentralen och han vill antibiotika på en gång. Bland det värsta du kan bli biten av är katt hade de sagt. Och det var nog tur att han fick medicin direkt för helt plötsligt blev hela fingret svullet och rött. Jag fick en känsla direkt av att jag ville höra av mig till mamma för att nära hur det gått med foten. Jag kände på mig att det kunde blivit illa och mycket riktigt så hade det blivit det. Inte så bra! Och så fick jag en bild på en fot stor som en boll helt lila/blå och röd. Då blev jag arg och skällde på henne! De hade ringt vårdcentralen men det skulle ta flera timmar innan de skulle ringa upp. Stackars mamma var helt uppgiven och kändes smått förvirrad, jag hörde i telefonen hur hon började frossa och hon började klaga på att hon frös. Vi lade på och jag ringde upp 1177.  Efter 20 minuter blev jag kopplad till en supertrevlig sjuksköterska nere i Skåne. Jag förklarade läget och det första hon sa var åk till akuten på en gång!!! (Om du över förmodan läser detta, tack snälla för snabba och livsviktiga råd ♥) 

Väl uppe på akuten så fick mamma svårt att andas och mådde illa, hon fick syrgas och snabbt efter det så togs det prover. Domen blev sepsis eller som man sa förr blodförgiftning. De satte två infarter i vardera arm och började behandla intravenöst med antibiotika. Efter det blev hon uppskickad på en avdelning för vidare utredning.

Snabbt som sjutton så åkte jag och tog ett utvecklingssamtal som var planerat, hämtade hem alla barn. Victor fick vara barnvakt medan jag åkte hem till mamma och packade kläder och nödvändigheter, åkte och handlade med lite smått och gott och ordnade med mat. Jag vet hur jobbigt hon tycker det är att ligga på sjukhuset där hon själv har jobbat i över 30 år. Tänker att lite uppvaktning i allt det jobbiga kan pigga upp. Men hon var så trött och hade de jobbigt. Lilla mamma 🙁

Hela natten har hon fått intravenöst i båda armarna och den senaste rapporten jag fick var att det inte ser bra ut ännu. De har väl inte fått bukt på det, och nu skulle starkare mediciner sättas in. Jag ska alldeles strax åka dit, en liten stund innan det är dags att hämta hem alla barn. Micke är iväg på den berömda premiären av älgjakten, det kunde inte komma mera olägligt. Men så är det väl ibland, livet bråkar lite med en. Så just nu är det lite rörigt men huvudsaken är att mamma blir friskt! Usch jag mår så dåligt av sånt här, det gör ont i hjärtat av att se någon man älskar må dåligt. Jag blir liksom också påmind om andra jobbiga saker som jag fortfarande bearbetar. Saker som både gör mig fruktansvärt arg och ledsen. Håller tummarna för att det ska bli bättre!

En bild från i somras på mamma och Victor ♥

Ta hand om er, och glöm inte att krama alla som betyder något lite extra ibland!

Kram / Madeleine

 

 1. Så tråkigt för er alla att hon blev så sjuk, tur att hon fick snabb vård till slut och hoppas hon mår bättre nu. Djurbett hund/katt är inget man ska ta lätt på för de har andra bakterier i sin mun än vi. Viktigt är att man är vaccinerad mot stelkramp också om man är djurägare, speciellt vuxna glömmer att fylla på sin vaccination .

  1. Kattbett är mkt ”ilsknare” än hundbett. Stelkrampsvaccin är viktigt, men det skyddar inte mot sepsis. Det är två helt olika saker.

   Önskar din mamma god bättring

   1. Jag vet att det är två skilda saker Veronica, är också vårdutbildad, samt att jag är djurägare.
    Men det var en liten påminnelse till djurägare att inte glömma vaccinera sig.

 2. Katter är ett av de värsta djur att bli biten av, leder ofta till sepsis, har själv haft sepsis och vet att det inte är att leka med ( jag fick av annan orsak ).
  Sån tur att du reagerade, kunde ha gått väldigt illa annars.
  Kram

 3. Hoppas din mamma snart mår bättre. Har själv sett noga hemska kattbett. Även 3 hundbett en dag men de från katter är värre. Har själv blivit biten och inte sökt bord (envis ssk som man är), men hade gjort det om det börjat svullna upp det minsta. Så kramar till er ❤️

 4. Avliva katten med en gång biter ett djur en gång fortsätter det. Inget djur går att lita på allra minst en katt usch det är det värsta djuret som finns kan ej fatta att du vågar ha katter med alla dina barn. Det är inte värt risken….blääää för otäcka äckliga katter!

   1. Jodu jag vet om katter men ni värkar inte veta det men det är ju upp till var och en va man väljer katten eller människan! Diskuterar ej med sånna som ej fattar nada så kom inte och säg att ni vet nåt som säger man ska ha kvar ett djur som bits ni e okunniga!

 5. Jag blev biten av misstag av min gamla katt i höger handen åh den svällde upp som en fotboll och jätte rött efter nån timme. Så vi for in på akuten och dom tvättade åh fick antbiotika direkt i tablett pga katter är dom FARLIGASTE som du kan bli biten utav fick jag till svar. Hade jag inte kommit in hade jag fått blodförgiftning i handen. Inte för att skrämma upp men man ska ALLTID in så fort man blivit biten av en katt då dom har så hoppas mkt bakterier i munnen efter allt dom äter på.. Än idag får jag ont där min katt bet mej men får ju stå ut för jag får ingen hjälp… Så ja katten är den VÄRSTA du kan bli biten utav.

 6. Min mamma har precis drabbats av bröstcancer och man blir så förtvivlad! Ovissheten är det värsta nu innan vi vet mera, har det spridit sig osv? Usch, vad man känner sig hjälplös. Ibland är livet verkligen orättvist. Hoppas att din mamma krya på sig snart! Kram.

 7. Min dotter fick blodförgiftning efter hon blev hjärtopererad vid tre månaders ålder. Det blev intravenös behandling i tio dagar på sjukhus och sedan fick hon ta antibiotika via munnen en månad efter det. Hade jag inte åkt in med henne i tid hade hon inte överlevt.
  Hon är hjärtopererad en gång till efter det, vid 13 mån ålder och det gick bättre. Inga komplikationer efteråt, fast hon höll på att dö på operationsbordet. Hon fick hjärtstillestånd 12 ggr.
  Ja det är en pärs när anhöriga är sjuka. Det är nästan värre än att vara sjuk själv.

 8. Usch, så jobbigt för er! Det är jobbigt för alla. Håller tummarna för att din mamma repar sig snabbt! Krya på henne❤ Kram Linn

  1. Skomakarens barn eller vad är det man brukar säga!? Det en sak att jobba med andra men när det kommer till en själv så kan det vara annorlunda.

 9. Åh vad tråkigt med din mor. Hoppas hon snart blir bättre. ❤️
  Jag har haft en katt som agerade som deras katt, blev svart i ögonen, vrålade och högg till. Jag lärde mig att leva med det och försöka undvika attackerna eftersom jag tyckte så mycket om honom och har man skaffat katt så har man ett ansvar. Vändningen kom när min mor passade honom för att jag arbetade natt, jag pratade med min mor när jag plötsligt hörde det där avgrundsvrålet från katten och hann precis skrika till mor att akta sig när han flög på henne. Min mor lyckades få in honom i sovrummet och stängde dörren och där inne fortsatte han att morra och vråla. Han lugnade sig inte och mor vågade inte gå in till honom (klokt nog). Det hela slutade med att skyddsjägarna (två fantastiska herrar) kom hem och långt om länge fick tag på min älskade kattherre. När de kom ut ur sovrummet hade de täckt över buren han var i och de sade till oss (jag hade rusat hem så snabbt jag kunde) att de inte ville vi skulle se honom eftersom han inte var den katten han varit. De frågade om han haft detta beteende länge och ja, det hade han ju även om det börjat gradvis och sedan eskalerat genom åren. Skyddsjägarna berättade då att det förekommer psykisk ohälsa även bland djur där de bl a kan ha ett sådant beteende och att felet vi ägare då gör är att blunda för det och tro att det kommer gå över. Allt för ofta slutar det med att de (skyddsjägarna) blir ditkallade och får avsluta katten alternativ hundens liv. Så blev det även här med min kattherre och det var en stor sorg mixad med oerhört dåligt samvete över att jag låtit det gå så långt. Det är något jag aldrig kommer göra igen. Jag har katt även nu men har lovat mig själv att OM jag någonsin får en katt med liknande beteende som min kattherre hade så skall den katten få somna in. Jag förstår i efterhand att min kattherre aldrig riktigt mådde bra men eftersom det var han och jag (då) och han var mitt allt och mellan utbrotten var världens keligaste, lekigaste och mysigaste så valde jag (dumt nog) att blunda.
  Idag skulle jag göra annorlunda och jag skulle nog råda din mor att låta katten somna in. Jag vet och förstår exakt att man vill vänta och testa för man älskar dem och de är familjemedlemmar, men för deras bästa. ❤️
  Usch ja, det är inte lätt sådant här och jag hoppas innerligt att din mor är på bättringsvägen. ❤️

  1. Det låter lite på pricken likt mammas Morris ☺️ Precis sådär kan han också bli.

   Tack för att du delar med dig av din historia Jag hoppas att han lugnar sig efter den här sprutan som han fått annars finns det bara en utväg dessvärre.

   Och tack för krya på hälsningen ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..