Tack! Träna och kronhind!

Tack tack tack ♥ Kan inte säga tack nog för alla fina kommentarer och meddelande jag fått ang min mamma. Ni är så himla fina som bryr er, känner med oss och uppmuntrar med era fina snälla ord. Det gör så mycket verkligen och man blir glad. Mamma hälsar så mycket och vill tacka er också ♥

Sen finns det dom som man hade önskat skulle höra av sig under dessa dagar. Det däremot är bara ledsamt och tråkigt. Men ännu en gång så lär man sig!  Jag borde inte ta åt mig så mycket men faktum är att jag gör det. Just i jobbiga situationer som dessa, då tar jag åt mig så sjukt mycket att det gör ont i kroppen.

Jag har under dessa dagar börjat träna, det är bra på flera olika sätt såklart men just att få ta ut sig när man är lite arg och ledsen inombords är såå skönt. Det är befriande. Och idag kändes det inte lika jobbigt som för några dagar sen när jag började. Många har undrat över mitt löpband och jag l o v a r att jag ska uppdatera om det imorgon. Jag är så jäkla nöjd, det är superbra!

Än så länge så tycker Mathilde att det är roligt att titta på mamma när hon springer omkring i vardagsrummet. Jag är glad om det kan hålla i sig så jag kan fortsätta att träna enligt min plan, för jag har en plan! I åtta veckor ska jag köra stenhårt, och med det menar jag att jag inte ska avvika en enda gång från min plan. Sen kommer jag givetvis unna mig något gott ibland, inte under de första fjorton dagarna för jag har lärt mig att jag måste rensa kroppen från allt som har med godis att göra första tiden annars trillar jag dit igen. Nu är jag fast besluten om att jag ska bygga en stark mammakropp.

Nyvaken liten Mathilde i mammas tröttna famn… Herregud så trött jag ser ut!

Jag är trött, de här dagarna har varit jobbiga. Mamma fick trots antibiotika intravenöst under några dagar väldigt hög feber igårkväll 🙁 Jäkla skit! Men idag har hon tjatat till sig att få åka hem, på heder och samvete fick hon lova att återkomma om det blev värre. Jag hoppas hoppas att det vänder nu och att hon inte behöver återvända till avdelningen. Hon har en himla massa tabletter som hon måste ta nu ganska länge framöver.

Det jobbiga blir nu att ett beslut ang katten 🙁 Fina Morris, han är sååå fin men har ett väldigt hett temperament. Han har allt och lite till, såå himla bortskämd med både kärlek och stimulans. Men att han utan att bli provocerad av någonting bara kan hoppa på mamma och Håkan och bita till är ju inte sunt. Han blir helt svart om ögonen när han blir på det humöret och beter sig lite konstigt. Vi ska besöka veterinären imorgon för att se vad dom har att säga. Han är kastrerad och har tidigare fått några lugnande tabletter men det hjälper ju inte alls.

Någon som varit med om något liknande? Kan man göra något?

Det viktiga är mamma! Det får inte hända en gång till, nästa gång kanske det blir ännu värre och vad som skulle kunna hända då vill jag inte ens tänka på. Jag menar det här är vad läkaren sa väldigt allvarligt! Så även om det är jobbigt så kan vi ju faktiskt behöva ta bort katten.

Under dagarna tre har jag fått en hel del bilder från skogen och ett glatt jägargäng. Mickes första jakt, som han väntat på den. Det är en sak att ta jägarexamen men för att kalla sig för jägare så krävs det sååå mycket mera. Men vet ni, idag fällde Micke sitt första vilt 😀 En stor fin kronhind med en slaktvikt på 80 kilo. Sååå himla roligt! Den kommer mätta många munnar.

Glad jägare 🙂 

Jag längtar själv efter att kunna ta jägarexamen. Men jag måste nog vänta lite till, ja tills Mathilde blivit lite större så jag kan lämna henne hemma hos pappa. Efter nyår då ska jag avsätta en helg på Knistad, den absolut bästa jägarskolan.

Kram / Madeleine

 1. Hej Madeleine. Vad glad jag blir att din mamma mår bättre hoppas hoppas att det nu håller så hon kan bli starkare angående Morris testa det finns en spray som skickar ut en lukt som kattmamman har som kan lugna han. Vi hade en katt med bitbetende men med detta medlet har det inte hänt något än tror det heter fermon SPRAY. Lycka till med träning följer dig å tycker att ni är så Goa. Med varma hälsningar Anna

 2. GRATTIS till Mickes första vilt 🙂 Vi har bara gjort på dovhjort och det är ju sååå gott! Bästa köttet enligt mig haha.
  Nu börjar ju älgjakten här om några timmar men jag fick inte följa med ut för barnmorskan – om jag inte vill föda i skogen så hon…..Jag får ut nästa höst.

  Tankar till din mamma❤ Jag hade en perser katt som kunde hoppa på och vara aggressiv mot vissa personer och då blev han helt galen. Jag fick ta bort honom för jag va rädd han skulle göra barnen något 🙁

  Lycka till med träningen!!
  www lotte4.blogspot se

 3. Ta bort katten. En katt som biter oprovocerat är lika illa, om inte värre än en hund som biter.
  Det låter grymt men nästa gång kanske det blir ett av dina barn han ger sig på.
  Ni vill väl inte att nån mer ska bli sjuk.
  Folk kan faktiskt dö av blodförgiftning. Tänk på att man kan få blodförgiftning av hundslick i ansiktet också,
  Bra att din mamma blev bättre så fort.

 4. Ja, klart katten ska bort. Sorgligt men sant. Jag har alltid, ända sen jag var liten, fått höra att om en hund någon gång attackerar en människa så ska den avlivas. Så varför skulle inte detta gälla katter? Och denna katt verkar ju ha gjort detta flera gånger, verkar ju inte riktigt friskt.

 5. Hade en katt som hade ett jäkla temperament o anföll sambon. En dag gick han över gränsen o anföll vårt barn. Fick då ta det jobbiga beslutet o ta bort katten. Han anföll oprovocerat o utan några tecken innan. Veterinären sa att inga friska katter gör så. Men det var hårt hade haft honom i 10 år.

 6. Hej Madeleine!
  Jag känner igen mig så när du skriver att vissa som man kanske förväntat sig att de skulle höra av sig inte gör det. Menar du vänner eller familjemedlemmar då? Hur är din relation med Mickes familj? Har frågat förut och då har du inte svarat, hoppas du gör det nu. Så mycket eller lite du vill såklart.
  Jag har förlorat min älskade mamma och den sk stöttningen från min sambos familj är obefintlig och jag är sååå ledsen och besviken över detta 🙁
  Känner mig så ensam om just detta…
  Skönt att din mamma mår bättre igen!
  Kram Karin

 7. Hej! Det behöver inte alls vara något fel på katten för att han gör så (biter) han kanske har ont någonstans eller så är det helt enkelt så att han behöver en katt kompis att få leka av sig med. Det är så lätt att bara ta bort ett djur och jag tycker man ska försöka med allt. Visst han ska inte få hoppa på och bita hur som helst, men oftast grundar sig ett djurs dåliga sätt på att något är fel eller att den helt enkelt är sjuk. Men hoppas ni hittar en bra lösning på det, tänkvärt om det skulle vara något fel på katten så kolla om det är arvs relaterat, då kanske du skulle kastrera din hona så hon inte får mer kattungar.

 8. Hade också en katt som bet oss..viste inte vad vi skulle göra. .intressant att läsa det inga friska katter gör så..själv behövde jag inte ta ställning då en bil kom I vägen för katten..förstår att det måste va ett hemskt beslut att ta bort katten. .

 9. Min katt kunde vara så men tror det berodde på att han kom från att blivit rejält bortskämd och knappt var ensam om dagarna till mig som då pluggade och spenderade långa dagar i skolan men så fort han fick en kattkompis blev han som förbytt och va alltid den där gosiga kissen.

  Hoppas veterinären kan hitta något annars är jag säker på att ni tar rätt beslut!

 10. Jajamensan har också haft både katter och hundar som oprovocerat huggit och tyvärr finns inget annat jag kan säga att nästa gång är det ditt barn eller någon annan som får sig ett bett är ni beredda att låta det hända? Nej jag tror nog du förstår vad du måste göra.

  1. Men snälla du, det är inte riktigt samma träning. Jag har haft med mig både Buster och Devil på joggingturer, eller ja vad jag hade velat att det skulle vara. Men när det ska stannas för att nosas och kissa lite här och där så får inte jag den träningen jag är ute efter.

   Promenera är också väldigt bra motion men jag vill träna på ett helt annat sätt.

 11. Minns att jag såg ett program om en katt som gjorde så där för något år sedan, var något liknande program som såna som talar med hundar. De fick katten att sluta, tydligen kan det ha och göra med att katten antingen tagits förtidigt från sin mamma och därmed inte lärt sig signaler, men kan även bero på att mamman lärt katten att vara rätt. Man kunde träna bort detta, och det gjorde de. Först genom att låta katten lära sig leka och liknande. Borde ju gå att googla efter programmet på Youtube :). Något med cats and biting eller liknande?

 12. Har ni testat Feliway adapter i eluttagen? Innehåller feromonerna som lugnar stressade katter, fick bra resultat när mina katter varit stressade eller sjuka (dock ej problem med aggressivitet) Värt att testa!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..