I det enkla bor det vackra!

Ernst, allas våran Ernst. Han är på något sätt någon man liksom känner sig trygg med även fast man kanske inte alls känner honom. Alltid så inspirerande och jordnära. En familjär, charmig och stilig man med djupa tänkvärda små ord och meningar. En figur som på något sätt lyckas göra en soppa på en spik när allt känns omöjligt. Det blir ju inte svårare än vad man gör det, och i det enkla bor det vackra.

Smörigt men sant. Jag gillar Ernst och jag gillar allt han formger, på något sätt så nära naturen man kan komma. För hundra år sedan, eller ja så känns det i alla fall så inredde jag mycket av mitt hem på ”Ernstsätt”. Gamla sockerlådor blev till hyllor i mitt kök och bredvid hade jag kobjällror hängandes från min farmors barndomshem. Tjocka linnegardiner som hängde på egendesignade gardinstänger gjorda av stadiga grenar som vi plockat i skogen. Vi fäste dom med hjälp av andra grenar som formade ett v. På golvet hade jag tomma gamla fönster lutade mot en vägg som med sitt slitna utseende på något sätt ramade in hela rummet. Min pappa gjorde tavlor från en björk som han fällde på sin mor och fars trädgård i Ishult. Jag hände upp dom med hjälp av snören. I ett grönmålat vitrinskåp hade jag olika sorts porslin, sådant som jag fått ärva. Det i kombination med ett nytt modernt köksbord och nyare spotlights som riktades mot dessa gamla detaljer gjorde det hela sååå fint.

Det här var för sådär sjutton år sedan när Victor och Oliver var små. Redan då tyckte jag det var roligt med inredning. Många som kom hem till mig tappade hakan över hur jag hade inrett köket. Vem kommer på att göra egna gardinstänger och fästen av naturen? Av grenar plockade direkt i skogen? Och ja jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det, jag bara älskar naturen och jag tycker det är roligt att leka med idéer. Och det kan ju inte gå mer än åt skogen. Så fiffig jag var nu, åt skogen haha. Dessutom älskar jag att blanda modernt med gamalt. Jag ska försöka leta fram några bilder från då, skulle vilja visa er.

Ni kan ju tänka er hur glad jag blev när jag kom hem och såg den här Ernstpåsen på trappen ♥ Det gick rakt in i hjärtat! Tack snälla du som överraskade mig med det här, jag blev så otroligt glad!

Det var så många fina saker i påsen, jag visar er några av dom. Jag älskar ju eukalyptus, och ihop med citron och rosmarin så doftade den här ekologiska tvålen fräscht och rent. Nästan så man på ett onaturligt sätt börjar tvätta händerna alldeles för ofta.

Den lilla ljuslyktan med läderbandet älskade jag. Det står och lyser upp vardagsrummet just nu. Och att tända ljuset med dessa tänkvärda ord nedan gjorde det hela lite mera romantiskt på något sätt faktiskt.

Jag ska önska mig Ernstmuggarna i keramik i julklapp. De är såååå fina verkligen! Stilrena. Jag vill ha dom synliga i mitt inbyggda vitrinskåp i köket. För de är så fina att man vill kunna titta på dem.

Apropå jul, det är snart jul för tusan. Jösses så fort det går. Den här julen som kommer blir lite speciell, lite annorlunda kan man säga. Vi planerar nämligen att åka bort direkt efter julafton och fira med att bli riktigt bortskämda ihop med barnens mormor och morfar Håkan. Bo på hotell eller kanske på en fin herrgård. Äta god mat och bara njuta av en vacker omgivning. Vi ska också fira Victors 20 års dag med pompa och ståt. Vi kanske ska passa på att göra det samtidigt som vi är iväg. Ta en lite längre weekend. Känns overkligt att mitt barn fyller 20 år, min fina unge!

Vi har inte bestämt vart vi ska åka ännu. Men ni får jättegärna komma med förslag ♥ Det skulle göra oss väldigt glada. Har ni några smultronställen som ni vill dela med er av. Gärna med sevärdheter runtomkring.

Kram / Madeleine

 1. Ååå vilken trevlig överraskning 🙂 Jag har fallit mer och mer för Ernst grejer och nu är jag där (det tar alltid ett tag) men nu har jag kommit så långt att jag ska beställa hem lite krukor och lyktor haha. Å den där tvålen har jag inte sett innan men den lät ju jättegod

  Du, måste fråga dig med som jag gjorde med Angelica, har du tagit ryggbedövning med något av dina barn? Rekommenderar du det? Jag är livrädd för sprutor men nu vill läkaren lägga en epidural för att dra ut lite på förlossningen eftersom mina går så fort… Jag har legat sömnlös sen jag fick veta detta haha. Det är inbokat i min förlossningsjournal och egentligen har jag ju 3v till bf men så blir det alltså inte. Det är nära nu och jag är jävligt rädd. Gör den ont att få? Skulle du ta om den igen om du nu fått den? Hjälp! Jag hade ju nästan blivit övertalad men så läste jag broschyren och läste sugklocka och krystvärkar som avstannar haha….
  www lotte4.blogspot se

  1. Nu var ju frågan till Madde, men svarar jag oxå 🙂 Vid mina 4 första förlossningar hade jag ryggbedövning och alla gånger har det varit underbart….få en paus från smärtan och vila lite… Nu vid min förlossning nr 5 hann jag inte få det och det var helt klart min värsta….Jag tycker inte alls du ska ligga sömnlös över detta! Det kommer nog gå jättebra, det gör inte ont alls att få om man jämför med värkar 🙂 Mvh Kristin

  2. Hej! Jag tar mig också friheten att svara då jag fått Epidural båda mina förlossningar. Jag var också livrädd för sprutor. Men detta känns inte. Tror jag fick någon bedövningsspray strax före första gången för att jag var lite rädd men kände faktiskt inget direkt alls någon av gångerna. Man har ju lustgasen också så man bryr sig inte nämnvärt heller. Bara före när man ser ”nyktert” på det som det känns olustigt och läskig. Tveka inte säger jag! Lycka till!

 2. Jul ja, jag brukar vara färdig med alla julklappar typ nu. Men i år har jag inte ens börjat. Min svärmor gick bort för 6 månader sedan i cancer och jul är ju en familjehögtid. Så jag ser faktiskt inte alls fram emot jul. Då påminns vi om att det saknas någon. Men låter jättemysigt att ni ska åka bort vid jul, njut med de nära och kära ❤

  1. Usch vad tufft Jag förstå precis vad menar med att lusten är borta. Så kände jag i flera år efter att min pappa gick bort.

   Varma kramar till dig och familjen ❤️

 3. Skulle vilja ha sett ditt hem för 17 år sen, haha. Själv tillhör jag dom som inte gillar Ernst och de flesta av hans saker. Kan inte se hans tv-program heller. Blir skämskudde fram då. Men, alla har rätt att gilla vad de vill.
  Kram

 4. Jag skulle rekomendera Loka brunn var där för några år sedan finns ett mysigt badhus god mat även tror jag som har spa behandlingar. Ligger finns, gott vatten finns.

  Annars så något av hotellen i Tälberg Dalarna där finns spa och väldigt god mat kanske är i det lite dyrare slaget.

  Garpenberg slott/herrgård är också ett förslag ställer lite mystiskt. Ligger nära en stor gruva.

 5. Jag vill jättegärna se bilder från den tiden!
  Hade tidigare en idé att ha just grenar som gardinstänger – maken höll på att gå av på mitten när han hörde det… Nu har vi vanliga gardinstänger, jag orkade inte hålla på. Ernst är härlig. Gör det han vill, utan att följa alla riktlinjer som ”måste” följas. Vill han sy, då syr han.
  Härligt att åka iväg efter julafton. Vi har bokat in hotellvistelse över nyår. Bara familjen, lugn och ro med museiebesök och god mat.
  Ha en fin kväll!

 6. Ett mysigt ställe är orbaden i Hälsingland ett mysigt ställe med God mat. Nära till sevärdheter som Växbo lunch Järvsö ljudanläggning och mobackes blomsterträdgård allt inom en radie av ca 3mil.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..