Jag har ett mål!

Reklam i samarbete med sporttema

För ett tag sen så bestämde jag mig för att ta tag i träningen igen. Jag har ju väntat med flit pga av att jag varit så orolig över att bröstmjölken ska försvinna om jag skulle börja tidigare. Det hände nämligen med EmmyLou och det var en stor sorg. Jag är en sådan människa också, att tar jag för mig något så måste jag göra det med hela hjärtat om det ska bli gjort. Allt eller inget, ja jag funkar så både bra och dåligt. Men för att få kontinuitet och bli sporrad i det hela så vill jag ha snabba resultat och då måste jag gå in i en bubbla, fokusera och bara bestämma mig. Så…nu bestämde jag mig.

Jag har också lärt mig ganska mycket om mig själv efter mitt senaste misslyckande när det gäller träningen efter EmmyLous födelse. I och med att bröstmjölen försvann och med den stora besvikelsen så blev det både psykiskt och fysiskt påfrestande och då blev allt bara pannkaka. Kroppen svarade inte alls på den träningen jag lade upp, trots att jag gjorde allt enligt ”boken” och visste att upplägget funkat sååå många gånger tidigare, det blev snarare tvärtom. Med mycket saker som också kom emellan så tog det lång tid innan jag hittade ett fungerande sätt att motionera på.

När jag väl kom igång så rivstartade jag med att springa tjejemilen i New York tillsammans med SpringTime. En oförglömlig resa och upplevelse som jag definitivt ska göra om! Det gav mig mersmak och snart så hade jag anmält mig till extremrun. Det inte så många visste då var att jag var gravid igen i vecka 14 med Mathilde. Trots det så klarade jag ALLA hinder förutom ett (det stör mig fortfarande lite grann). Båda dessa lopp var otroligt påfrestande med roliga och båda genomfördes under olika villkor. Trots att jag är en tävlingsmänniska så är jag väldigt nöjd med min prestation.

Man kan träna på olika sätt och ha olika mål med sin träning. Jag har med åren satt mera realistiska mål och anledningar till att jag vill träna. Tidigare var det mycket för att jag ville ha en snygg smal kropp, ja ni hör hur dumt det kan låta! Klart man vill ha en fin kropp, men vad som definierar en fin kropp är inte omslaget på Elle eller reklampelarna för Vouge. Man blir såklart väldigt påverkad av sin omgivning och där har jag tänkt om väldigt mycket. Jag vill ha former, jag tycker kvinnor med former är vackra. Men jag skulle för det även också vilja ha magrutor, men av helt andra anledningar. För att jag skulle vilja prestera bättre i ett lopp och för att det säger en hel del om allt slit som ligger bakom det. Sen om magrutorna syns eller inte är en helt annan sak. Man får liksom omvärdera sina anledningar och mål. Och med sagt så vill jag också förtydliga att jag inte alls har fördomar om de som väljer att lägga sin själ i träningen och postar det. Det är en livsstil och de har sina anledningar, kanske exempelvis en finess tävling?

Jag har ett mål!

Givetvis har jag ett mål, jag vill komma i form för min egna skull och för mina barns skull och är inte det världens bästa anledning så vet jag inte!? Jag vill vara pigg, kunna leka med barnen obehindrat och bygga en stark kropp. Det får mig att må bättre i min endometrios dessutom och det hoppas jag håller i sig. Det finns ju hur många studier som helst som påvisar alla fördelar med att träna så det är ju ingen hemlighet. Att vara tjock har inte lika många fördelar, man kan skoja om att det är bra att det finns lite att ta av och absolut så kan det ju vara. Men faktum är att fetma påverkar kroppen väldigt negativt. Risken för olika sjukdomar är stor och sådant kan skrämma mig. Utåt sätt är det en jäkligt svår balansgång, man får inte hetsa till att människor får en skev kroppsbild så det kan resultera i anorexi osv. Och man ska heller inte förespråka fetma. Sunt förnuft och lagom är bra, lättare sagt än gjort många gånger! Jag tycker att det är upp till var och en så länge man själv mår bra ♥

Just nu vill jag förbränna fett, gå ner i vikt och stärka bålen. Mitt absolut bästa tips då är alla gånger att promenera! Och jogga/springa! Och lägga om kosten! Efter sin förmåga kan man alltid röra på sig på detta vis. För mig är då ett löpband det allra bästa. Och jag får träningen gjord utan ursäkter! Jag har haft löpband i flera år och med facit i hand så vet jag att det funkar för mig. Jag blir påmind om att jag ska träna varje morgon när jag ser det, för jag har det framme av just den anledningen. Godmorgon Madde dags att träna! Visst är det bra 🙂

Det här löpbandet är såååå jäkla bra! Det jag hade innan hade ju gjort sitt efter sisådär sju åtta år men det går inte jämföra med det här, för det här är awesome!

Lite produktinformation…

Löpband Gilavar är utrustad med en dator rik på funktioner och en kraftfull motor på hela 3,5 HK (grymt!). En robust konstruktion med väl tilltagen löpyta och max användarvikt på 150 kg garanterar dig hög komfort under hela träningspasset, och varje träningspass under lång tid. Datorn med hela 99 träningsprogram samt 3 pulsbaserade (löpbandet optimerar din träning genom att justera hastighet utifrån din aktuella puls, pulsbälte inkluderat), 3 användardefinierade (program per användare) och ett optimerat för fettförbränning samt håller dig hela tiden uppdaterad med den information du behöver.Är inte detta nog så är den förberedd för MP3 så du kan lyssna på din favoritmusik, eller varför inte placera en bok eller din surfplatta i hållaren för detta enkelt att bara koppla in Spotify när det finns inbyggda högtalare. När bandet inte används kan det fällas upp för att spara plats och rullas undan på de inbyggda transporthjulen. Dessa med flera funktioner gör Gilavar till ett riktigt eftertraktat löpband, för det här som jag hittils nämnt är bara lite av allt! Elektroniskt justerbar lutning 0-22 % (sjukt bra!) Löpmattan är 138×52 cm (älskart!) Fläkten under träningspassen är också en favoritfunktion! 

Väldigt många har frågat om löpbandet på instagram när jag uppdaterat min instagramstory. Här har ni det! Min nya bästa kompis 🙂 Jag är glad över att jag tog tid på mig att kika runt innan jag bestämde mig för det här. Det finns väldigt många maskiner på marknaden i olika prisklasser och det här blev min favorit! Helt klart det löpband du får mest för i denna prisklass! Just nu får jag erbjuda er ett grymt kampanjpris med en rabatt på 5000 kr!!! Hur grymt 😀 Man kan också ta det på 12 månaders avbetalning och det är ju ett väldigt bra alternativ. Att investera i hälsan är bra!  För att komma direkt till kampanjen kan ni klickaJag tänker att jag framåt ska filma en träningsvideo och visa er mera av löpbadet och alla superbra funktioner. Förutom löpbandet har jag plockat fram lite vikter och med dessa kör jag enkla övningar.

Jag försöker alltid klämma in ett pass på morgonen när Mathilde sover och de andra barnen åkt till skolan och dagis… 

Jag hoppas ni vill heja på mig mot mitt mål! Vi kan väl hjälpas åt 🙂 Ha en fortsatt fin fredag så hörs vi senare!

Kram / Madeleine ♥

 1. Heja dig Madde!
  Det förgyller verkligen min dag när jag får läsa din blogg, tycker att du ger både kloka och sunda råd till oss läsare! Fortsätt på samma sätt!
  Önskar dig en fantastisk helg och jag vet att du kommer att nå ditt mål!!
  Kram Jessica

 2. Så skönt att fler kämpar. De flesta verkar bara föda bebis och sen går de ner allt. Jag kämpar för fullt och det ska bli kul att se att du också kämpar. Heja oss starka mammor.
  Kram Sara

 3. Var det ens NÅGON som visste att du var gravid? Är det bara löpning du är intresserad av? Tänkte på cykla, för visst höll Micke på med cykling? (Minns cykeln i vardagsrummet ) Vore väl häftigt att cykla ihop!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..