Apungar och relationer!

Idag tog vi sovmorgon, det var välbehövligt och skönt. Det blev ju lite sent igår, jag kommer nog aldrig kunna slappna av när barnen är ute på vift sent på nätterna. Den oron är liksom inbyggd i oss föräldrar skulle jag tro. Sen är väl kanske jag lite mera orolig i mig själv? Micke är mycket coolare än vad jag är Äsch låt grabbarna vara, vi var väl också ute på äventyr i den åldern! Jag undrar om han kommer var lika tuff när det kommer till Engla-Freja när hon kommer i den åldern? Fast hon är tjej och kanske lite mera ”utsatt”. För mig spelar det ingen roll, det kan hända otäcka saker för alla. Nu låter det som om jag är värsta jobbiga morsan som ringer och tjatar hela tiden och så är ju inte fallet, men jag vill gärna att barnen uppdaterar mig om vart de ska och när de ska hem osv. Den dealen har vi och det känns bra att få det där smset på natten. Som igår när Oliver satt på pendeln Sitter på pendeln, snart hemma sov gott mamma ♥ Vi har en öppen dialog och mina äldsta barn pratar mycket med mig, det känna bra att de kan göra det. Jag litar på dom och jag vet att de alltid hör av sig om det skulle vara något. Förhoppningsvis kommer vi ha samma relation till alla våra barn när de växer upp.

Många säger att man inte ska ha en ”kompisrelation” till sina barn, men jag tror absolut på att man kan ha det till en viss gräns så länge man fortfarande är en förälder. Vill man veta vad barnen har för sig och vad som händer runtomkring dom så tror jag man vinner på att uppfostra dom med att de alltid kan känna att de kan prata med oss vuxna.

Lulles leverpastej med smörgåsgurka på nybakade tekakor, inte mycket som slår det! Och en perfekt kaffelatte toppad med lite kanel… 

Charlie och jag åt frukost ihop med Mathilde innan de andra vaknade, eller ja brunch kanske jag ska säga. Mysigt att få lite ”egentid” med Charlie. Micke åkte iväg tidigt imorse på jakt. Vi njöt av våran fina inredningsdetalj som kom på posten igår. Jag väntade hela eftermiddagen och kvällen på att öppna upp paketet igår. Alltså hur fin är inte den här apan från Kay Bojsen ♥ Jag gillar den ljusa apan i ek/lönn mest. Rolig detalj som passar bra hemma hos oss om har så många apor i familjen 🙂

Mathilde är en väldigt klängig apa just nu, klättrar kryper och reser sig överallt. Lilla pluttan, hon har blivit så stor. Hennes personlighet visar sig mer och mer, hon har börjat göra roliga ljud och är så himla medveten om det. Hon ser att vi skrattar åt henne och så gör hon det igen. Hon är en väldigt kramig tjej och gillar närhet, det gillar jag också. Det finns inget som är så mysigt som att gosa ner sig i den sär lilla bebisnacken. Alla syskonen är så kära i henne, man kan säga att hon är en populär liten tjej 🙂

Apungen Mathilde ♥

Nu väntar vi på att jägaren ska komma hem sen ska vi äta middag. I eftermiddag ska jag och några av barnen göra en liten challenge som vi ska visa er senare 🙂

Ta hand om er och njut av denna fina lördag!

Kram / Madeleine

 

  1. Hej våra barn säger nu som vuxna att dom tyckte det var rätt så tryggt att vi ville veta var dom var och vad dom gjorde. Det visar att man bryr sig känns bra i mammahjärtat.

  2. Tycker det där med att tjejer är mer utsatta är rätt hemskt faktiskt, killar är minst lika utsatta när de är ute. Sällan för sexuella övergrepp då men för det oprovocerade våldet. Vem som helst kan bli nerslagen idag utan att ha gjort något, killar som går i gäng och slår ner någon. Jag tycker det är precis lika skrämmande som att en tjej kan bli våldtagen/sexuellt utnyttjad. Dock har vi en norm i vårt samhälle där många tänker ”lite stryk har ingen dött av”, trots att det sker dagligen. Sonen är 13, jag är skiträdd varje gång han vill gå på kvällsbio till exempel, kommer bara bli värre det vet jag. Tycker inte det är något konstigt med att känna den oron, snarare ganska befogat.

  3. Förstår din oro! Mina barn är ännu för små för att vara ute på kvällarna, men när den tiden kommer blir det många sömnlösa nätter för den här mamman. Jag blir nog en superjobbig mamma som ringer, Smsar & stalkar ungarna 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..