Sover de middag? Bio och muta!

Min älskade busunge! EmmyPemmyLou ♥ Idag har det varit en stor dag för henne, ja för Tuvis också såklart men framförallt för Emmy. Hon har nämligen gått på sin allra första bio idag. Som jag nämnde tidigare i veckan så hade jag planerat att överraska tjejerna med att få gå och titta på My Little Ponny och de blev sååå glada när jag berättade att vi skulle gå på bio. Tuvis taggade till ordentligt och berättade alla viktiga regler för sin lillasyster. Man får inte prata, man får inte prassla, och blir man kissnödig så får man smyga ut ur biosalongen utan att störa någon annan! Har du fattat Emmy? Skriiiiiiiiik! Haha det var väldigt roande att höra Tuvis.

När vi kom hem var EmmyLou sååå övertrött, hon somnade till ett par minuter i slutet av filmen. Jag hade fullt upp med att få henne att vakna. Hur är det med era treåringar, sover de middag fortfarande? Ingen av mina barn har gjort det såhär länge. Max till det att de fyllt två, sen har de inte behövt sova mitt på dagen mera. Men med den här lilla tjejen är det annorlunda, hon blir verkligen totalt slut och när hon blir trött ja då blir hon trött och somnar. Sittande, stående eller liggandes det spelar ingen roll. Det dumma är bara att hon då gärna håller sig vaken lite senare på kvällarna, och det försöker man ju att undvika.

Förra veckan så bestämde vi att hon inte skulle sova mera på dagis. Det var EmmyLou helt införstådd med, och hon tyckte också att det var en bra ide att sluta sova på dagis. Ingen av de andra treåringar sover längre. Det gäller ju då att man hela tiden sysselsätter henne efter dagis, det är dock inte det enklaste. På vägen hem i bilen så vill hon somna, och får hon inte det så gråter hon sig ännu tröttare och somnar så fort vi kommer hem. Alltså det är så meckigt det här med att sova eller att inte sova. Hon är i något jobbigt mellanläge.

Busa busa för att hålla sig vaken 🙂 

Grrrrrr…

Ni glömmer väl inte bort att följa mig på Instagram 🙂 Där uppdaterar jag ganska ofta och kika då gärna in på instastory. Där tycker jag det är smidigt och roligt att uppdatera. Ni hittar mig på Instagram om ni klickar HÄR! Ni kan också scrolla längre ner här på sidan så ser ni mina sist uppladdade bilder på Instagram och klickar ni på någon av dessa bilder så kommer ni till min instagramprofil. Gillar ni Instagram?

På bion så träffade vi Angelica, barnen, Elin och hennes dotter. Vi blev ett gäng som tog upp en hel rad inne i biosalongen. Nästa gång har jag lovat att ta med grabbarna, det gick i och för sig ingen nöd på dom idag. De hängde med sin pappa nere på fotbollsplanerna, de hade blivit ett helt gäng de också. Både Willes kompisar och Adams kompisar kom dit och lekte med Micke. Roligt när barnen vill leka med oss.

Imorgon börjar höstlovet, alla barnen är hemma imorgon. Jag ska boka om lite möten och jobba ikapp lite nu igen. Jag skulle behöva åka till kontoret och skruva ihop lite möbler, jag kanske kan muta någon av de äldre sönerna hehe. Ja vi får se helt enkelt.

Hoppas ni har haft en fin söndag. Ta hand om er, det är så himla roligt att vill kika in här ♥

Kram / Madeleine

 1. Åh bio, satt Emmylou still hela filmen? Det hade varit kul att gå med Tuva men jag trodde de va för små. Fast nu måste jag ju ändå amma klart innan jag kan ge mig iväg men det hade varit en mysig grej.

  Tuva sover ju gärna 2 timmar på förskolan men inte när vi är hemma. Nu börjar hon som 15-timmars nästa v så då ska jag dra ner till 30min för alla vilar där och hon somnar först. Men hon sover både bättre på nätterna och längre om mornarna när hon inte sover middag
  www lotte4.blogspot se

 2. Åh vAd mysigt med egentod och bio!!!
  Det här med o sova middag är ju klurigt !! Våran son som blev 2 i juli har helt slutat sova ! Han slutade innan sommaren! Han är vaken till 21-22 om han sover ! Det var tufft en period innan han vande sig ! Nu somnar han vid 1830 och sover till 06-07!! Vi va ute mycket – badade ofta!! Sysselsatte honom med sånt vi vet att han gillar !!
  Hoppas att emmy ska vänja sig !!

 3. Mina barn 3 av 4 har sovit mitt på dagen när de varit 3 år. Speciellt de dagar de varit på förskolan. Detta för att de inte skulle somna i bilen hem. Samt att de behövde den där sovstunden mitt på dagen. Att komma i säng i tid på kvällen aldrig varit ett problem.

 4. Hon är inte så trött så hon skulle kunna sova en liten stund på förmiddagen på dagis? Så gjorde vi med våran tjej när vi skulle sluta. Personalen lade henne vid 10.30. Det blev jättebra, ibte så sent på kvällen heller
  Men det är svårt när det är mellanläge

 5. Båda mina barn slutade sova middag först runt treårsåldern men det var en jobbig period då dem var helt slut på eftermiddagen. Jag fick ge dem söta mellanmål för att dem skulle få energi att hålla dig vakna fast dottern åt välling när hon kom hem istället och piggade på sig. Sedan skippade vi vällingen till natten istället och hon åt sen middag och lade sig efter det. Funkade jättebra. Man får prova sig fram vad som passar just det barnet.

  Min dotter har autism och somnade ändå sent på kvällarna. Hon kunde vara vaken till 22-23. Om hon sov på dagen var hon uppe till 1-2.
  Eller så vaknade hon mitt i natten och var vaken 3-4 timmar. Först vid 8 år fick hon melatonin och somnade kl 20 och sov hela natten. Vilken lättnad!

 6. Go kväll! Mina barn har alla sovit fram till ca 4 ålders. Från att de var 3 tog de en liten powernap på ca 45 min, vilket gjorde susen för deras välmående. Påverkade inte nattsömnen.. Alla barn olika individer, men många barn har intensiva och långa dagar på förskolan etc.. tror det är nyttigt att slumra in en stund mvh Alex

 7. Hej Madde!

  Vi var på My little pony med dottern som blir tre nästa månad. Första filmen och hon älskade allt 🙂 Vi har haft jätteproblem med sovningen med henne så hon fick inte sova middag sen hon fyllde 1år vilket forfarande irriterar förskolan. Men sover hon 10-15min så blir hon uppe till 23.00 på natten än 19.00… är inte värt det!

 8. Vi körde sova varannana dag på dagis i övergångsperioden. Först sova måndag, onsdag, fredag, sedan tisdag & torsdag för att sedan sluta helt när de var dryga 4år. Innan dess blev det bara bråk och kaos utan sömn så inget kul för någon 🙂

 9. Två av mina barn har sovit middag till de varit nästan 5 dottern som är 7 nu sover fortfarande ibland efter skolan. Jag tycker hon är lättare att få i säng om hon sovit en stund, somnar senast vid 9 för oss är det en ok tid eftersom bröderna är tonåringarna och uppe ett tag. + att vi föräldrar hinner träffa dem en stund på kvällarna.

 10. Min ena sov tills han va runt 4. Vi drog ner på dags sömnen då han somnade så sent. Men det vart inte alls nå bra. Han somnade sent o vaknade sedan efter ngr timmar o så va det svårt o få honom o somna om. Så vi ÖKADE dagsvilan o han somnade runt 19-19.30 ändå. O sov betydligt bättre. Så ibland ska man göra tvärtom! Vet en som jobbade me barn o deras sömn som sa detta till ett par bekanta. Alla tycker det låter galet men det funka! Sen måste alla nya rutiner göras i två veckor ca för o veta vad som funkar. Jag personligen har hellre pigga o glada barn på em när vi kommer hem än o behöva göra allt för o hålla dom stackarna vakna när dom är sååå trötta!! O dom som sen bara låter sitt barn sova 30 min på dan är inte kul. Jobbar sj på förskola o tycker så himla synd om dom små när man ska väcka dom när dom precis somnat. O det tar låååång tid för dom o verkligen vakna till o komma igång. Det är isf bättre o inte låta dom sova alls el minst 45 min. Tycker överlag att många låter sina barn sluta sova på dan i alltför tidig ålder. Sen beror det oxå på hur långa dagar barnet går på förskolan. Min son som fyller 6 år i januari somnar alltid ca 15-20 min på bussen (han går på en förskolebuss) men har inga problem o somna på kvällen. O skulle det ta 30 min extra så gör det det. Han sover för att han behöver, för att han gör av me så mkt energi när han är ute hela dagarna. O så får vi en rolig o mysig stund tillsammans hemma på em ist för att man måste göra allt för o hålla han vaken…

 11. Alla är olika
  Men jag tror på att låta barnen sova OM och NÄR de är trötta
  Att liksom tvinga på dem att sova bara för att det liksom ska vara så på förskolan är galet.
  Om de inte sover där när de är tre och sen är jättetrötta när de kommer hem, låt dem sova DÅ. Har aldrig försökt hålla mina vakna, de har fått sova om det varit möjligt vid vilken tidpunkt som helst och de sover ändå till natten

  1. Du Lill du har samma tankar som jag har GUUUUD så skönt att höra att det finns fler som låter barnen sova när de behöver, har aldrig haft måste sova kl 19 så mamma o pappa får egen tid, känns som det är väl inte därför man skaffar barnen, låt de vara med tills de blir trött.

 12. Vår dotter på 3 år sover ca 1 timme varje dag runt 12.
  Ibland kan det hända att hon inte somna men då är hon sur och tvär hela eftermiddagen i stället, gråter till allt och bara sitter och sura.
  Då får hon hellre sova än att behöva ha det humöret…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..