Leva loppan, mammas välling och vart kommer hostan ifrån?

Nu är det höstlov. Dagen har gått i ett med både lek, pyssel och jobb. Jag pusslar för att få ihop det, barnen vill såklart helst vara hemma och jag gör allt för att de ska kunna det. Imorgon ska de få följa med ner till mitt kontor, vi får se hur lång tid det tar innan de tröttnar och börjar leva loppan :-)

Mathilde har invigt sina nya matskål idag. Jag blev så himla kär i denna serie i Elsa Beskowdesign, Visst är den väl fin ♥ Så blir det roligt att äta också med alla dessa fina motiv.

Den färdiga barnmaten funkar inte alls, hon får kväljningar och spottar. Det ska vara mammas och pappas mat annars är det fortfarande mammas tutte som gäller. Jag tänkte att jag skulle försöka att dra ner på amningen, bara låta henne tutta morgon och kväll. Det är lättare sagt än gjort ska jag säga. Jag har full mjölkproduktion, är som en kossa och Mathilde älskar mammas välling som tuvis säger. Jag får börja med att dra ner på det, ett steg i taget. Att bara sluta rakt av går inte, och jag tror inte det är nyttigt varken för barn eller mamma av olika skäl.

Vet ni, vi är fortfarande inte helt kvitt våran förkylning 🙁 Eller om det är något nytt som har smugit sig på. Både Adam, Charlie, Emmy och Micke hostar. Jag känner i bröstet att jag också är lite ansträngd. Jag blir galen snart, kan det inte bara försvinna! Pratade med läkaren om det på bvc förra veckan, att det känns som om vi blir sjuka så ofta och så lätt. Vi är verkligen noga med hygien, tvättar händerna och spritar. Men hon trodde att det berodde på att vi var så många i familjen. Och eftersom vi har barnen på så många olika sällen så blir vi mera exponerade för baciller och virus som också dras hem. Och så kan det ju absolut vara, och man kan ju inte låsa in familjen. Bara att kämpa, och rida ut vågen. EmmyLou var så söt imorse Mammis jag är sjuk, jag mår inte bra. Var kommer hostan ifrån? Kan vi inte be den flytta?

Jag ska köpa på mig lite extra vitaminer och börja köra sådana där shoots som är bra, nu har jag glömt bort vad de heter, men ni fattar vilka jag menar 🙂

Tack för alla kommentarer gällande att sova middag. Det verkar vara som jag trodde väldigt olika från barn till barn. Alla mina barn har ju också varit väldigt olika. Men det var väldigt intressant att läsa om det och hur ni har haft det.

Nu ska jag krypa ner och sova, det blir en tidig kväll. Det kanske är precis det jag behöver för att friskna till.

Kram / Madeleine

 1. Haha kör din 3-åring också med ”Mammis?” Min har börjat med det nu, och har insett att det kommer från ”Hailey och Chloe” på youtube, kollar Emmy också på dem? Låter ju för himla gulligt även om jag varit lite allergisk mot alla dessa ”-is”- ord tidigare

  1. Visst låter det gulligt EmmyLou säger det för att vi kallat henne för Emmis/ Emmypemmis Hon tittar inte på Hailey och chloe ännu ☺️

 2. Gör ingefärsshot. Riv 200 gr ingefära grovt och låt sjuda (max 60 grader) i 20 minuter. Sila av och när det svalnat lite häll i 0.5 dl honung. När det svalnat helt häll i saften av 2 citroner. Häll upp på flaska och in i kylen. Håller 1 månad. Kram

 3. Är lite nyfiken på Mathildes sovvanor, har en son som är lika gammal nämnligen. När vaknar hon på morgonen samt somnar för kvällen? Hur sover hon på dagarna?
  Tack för en fin blogg

 4. Vi har haft värsta förkylningen det tog fyra veckor innan vi blev friska. Kan inte minns att vi någonsin har haft sådan förkylning tidigare. Krya på er och Happy Halloween!

 5. Jag fick tipset att börja med Ester-C, c-vitamin och efter det har jag varit fri från förkylning i snart två år. Barnen däremot, de samlar upp allt skräp som går runt i skolorna.
  Läste ett superbra tips på Instagram, mot hosta. Klyfta en gul lök och lägg i en bunke. Häll över kokande vatten, det ska inte täcka löken. Ställ bredvid sängen på natten och vips så är hostan borta (iaf nattetid). Det funkar hos oss.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..