Ser ni lyckan!?

Ni ser ju hur glad jag ser ut!? Ser ni lyckan!? En känsla av att jag vunnit på lotto, tagit mig över mållinjen, klarat den tuffaste utmaningen i världen. Även om jag tar i och överdriver en del så måste jag säga att känslan av att ha köpt en hel del julklappar och kunna bocka av i alla fall två barn på listan är underbart skön. Varje år lovar jag mig själv att ”nästa år då ska jag fasen vara klar med alla julklappar en hel månad innan julafton för att slippa denna hysteriska julstress” och likt förbannat så springer jag ändå omkring som en yr höna och sliter mitt hår över att jag måste få ihop alla julklappar. Så ja, det här året kors i taket så har kärringen Ilmrud förvånat sig själv ska ni veta :-)

Skuttade ut ur leksaksaffären med ett leende på läpparna. Två klara bara åtta kvar! Hehehe… Jag älskar julen, jag gör verkligen det. Men den dagen någon säger ”jag kan åka och köpa alla dina julklappar” så kommer jag inte tveka en sekund. Någon måste ju tänkt tanken på att göra business på att vara en personal christmasshopper? Allt inslaget och klart!

Nej det ska vara mysigt att gå och handla, sitta uppe på kvällen och slå in alla julklappar och avnjuta lite glögg. Önsketänkade. Men nu så är jag ett steg närmare den tanken. Om jag kör ett race nu istället för dagarna innan julafton så kanske kanske uppesittarkvällen kommer bli sådär härlig, harmonisk och familjär.

Jag har ju bara mig själv att skylla, allt handlar om planering. Men att få ihop en jul med tio barn är lite trixy trixy. Så nu ska jag tillåta mig själv att vara lite stolt.

EmmyLou fullkomligen älskar Paw Patrol så ni kan ju gissa vad hon kommer få i sina paket. Tuva-Li önskar sig Lego Friends av tomten och båda tjejerna leker med varandras leksaker så vi kommer nog ha två väldigt glada tjejer på julafton. Överst på önskelistan stod också nalle som lyser och spelar musik och figur som kläcks ut ur ett ägg och gärna vaiana kläder. Det sistnämnda hittade jag inte, finns det ens? Får googla. Jo, Adam fick en julklapp också, hittade en sådan där experimentlåda 🙂 Blev så jäkla glad.

Annars tycker jag det är svårt just till grabbarna att hitta julklappar. De leker inte med bilar längre på samma sätt, det ska vara utomhusleksaker i så fall. Våra barn gillar att vara aktiva, cykla, spela fotboll och vara ute. Lite tv-spel visst, men att bara köpa sådant känns trist. Tror det får bli något sällskapsspel för det är något vi kan göra tillsammans och kanske någon rolig drönare för det vet jag att dom gillar. Nerf är kul också, när vädret tillåter så brukar de alltid vara ute och leka skytte med Nerf. Jag får tänka ut något bra.

Har ni planerat alla julklappsinköp? Eller ni kanske redan är klara? 

Efter shoppingen så åkte jag och Engla-Freja till Söderköping. Mina söndagar de senaste helgerna har ju blivit avsatta för denna mysiga metropol Söderköping. Ni vet ju att jag inte kan berätta varför jag är där, men snart så. Jag lägger just nu mycket energi på det här, inte bara att jag bokstavligen är där utan också för att jag läser på mycket om ”det”. Det hela berör mig otroligt mycket, och ni kommer förstå varför när jag berättar. På vägen dit så höll jag på att sätta hjärtat i halsgropen, bilens bakdel tappa fäste och hade jag inte parerat så snabbt som jag gjorde så hade det kunnat gå riktigt illa. Jäklar vad halt det var bitvis. och ändå så körde jag väldigt lugnt och försiktigt.

Måste visa min lyckliga handbollstjej också ♥ Idag spelade hon sin första match i Linköping Malmslätt. Hon hade stora hejarklacken med sig, både farbror Johan och kusinerna och farmor och farfar. Det enda hon gjorde i bilen på vägen hem var att prata om handbollen och lagkamraterna. Älskade unge om hon bara visste hur glada vi är för att hon har börjat spela handboll.

Väl hemma i Motala så blev det ett snabbt stopp på Östensson (mataffär) för att sen åka hem och fixa kvällsmat till barnen. Jag hoppade i mina nyinköpta bling bling tofflor, sååå sköna! Mina elaka brorsor kallade mig för Kelly Bundy när jag var liten (precis som Wille kallar Engla-Freja), men numera känner jag mig som Peg Bundy. Outfiten stämmer bra in på henne med eller hur!? Hehehe 🙂

 

Hoppas ni har haft en fin helg ♥

Kram / Madeleine

 1. Hej ! Tänkte bara säga att det finns vaiana kläder, skor , smycken och m.m på disneystore , jag köpte dock från själva affären men misstänker att de finns på disneystore.se

  Tack för en jätte härlig blogg !

 2. Åh jag grubblar mig fördärvad över vad vi ska ge barnen för jag hade velat beställa allt NU och va färdig sen!! Men om ett par v ska jag va klar iaf annars får de pengar hehe
  www lotte4.blogspot se

 3. er din tjej medhandboll va kul min stora tjej deras lag vann över malmö igår yesss duktiga tjejer tjejligan o mojan heja på o peppa japp hihi
  nej va kul ha det så bra du o din stora familj ni e för goa

 4. Tipsar som Nina om Disney Store, citat lyrisk 4-åring: ”OMG mamma det är Vaianas halsband med Tefitis hjärta i”!!!
  Lekmer har också Vaianakläder.
  Lycka till:)

 5. Hur mycket lägger du ungefär på varje barn i julklapp? Ger du lika många paket eller ger du för lika mycket eller olika för olika personer. Alltid kul att höra. Jag tycker allt är rätt. 1 present liksom 5 liksom 105, nja kanske lite mycket med 105 men du förstår meningen. Själv älskar jag att ge så det kan glida iväg ganska mycket. Svårt är det dock då min stil är si och deras så. Typ.

  1. Oj jag vet inte riktigt vad jag ska svara på den frågan Vi ger barnen olika tror jag. En del tycker det ska vara lika med allt. Lika många julklappar och för samma värde. Men jag tycker att beroende på ålder så får barnen lite olika. Förra året så fick Oliver tex en helt ny iphone, den kostade en en del. Men han behövde den så då tog jag beslutet att köpa en sådan. En åttaåring eller en tioåring behöver ju absolut inte en ny iphone eller ja då motsvarade julklappar för 8000kr. I slutändan så får nog barnen lika mycket ändå. När de små grabbarna kommer upp i ålder så kanske de också får något som kostar lika mycket. Men jag gillar julklappar och älskar att ge bort klappar ❤️ Det blir nog iaf minst 5 pkt var ☺️

 6. Vi har aldrig haft problem att köpa julklappar!! vi lät barnen följa med och gå runt och välja precis vad de ville i leksaksaffären för ca 1500 kr var De var överlyckliga och längtade alltid till den dagen vi skulle handla julklappar och sen slog vi in alla julklappar och barnen längtade till julafton barnen är vuxna nu och de kommer att göra lika för sina barn sen för de hade väldig glädje av att göra så❤ Ett litet tips för att slippa springa runt och leta och alla blir glada och nöjdade fick vad de ville ha och längtade extra mycket till julafton till allt de valt ut själva

 7. Hej!Har du några tips på bra experimentlådor alt trollerilådor, min son bara älskar allt som har med sådant att göra,han är 11år.

 8. Hej!
  Har du några tips på några bra och roliga experimentlådor alt trollerilådor,min son som är 11år har blivit helt besatt av att hålla på med allt som har med trolleri och experiment att göra,för att inte tala om alla så kallade slime han försöker göra hemma med diverse ingredienser

 9. Vi blev klar med julklapparna för 3 veckor sen. Både ifjol och i år så har jag börjat redan i början på september. Jag handlar det mesta på nätet, för då kan jag i lugn och ro läsa igenom produktbeskrivningar, kolla youtube-videos där dom beskriver sakerna i detalj, jämföra priser osv innan jag beställer. Har sparat väldigt mycket pengar på att jämföra priser, invänta reor och utnyttja rabatter! Jag tycker att det är jättekul att planera och ordna med julklappar Jag skulle lätt kunna tänka mig att bli en personal christmasshopper! Nu har ju vi bara ett barn, en tjej som är 6 år, som älskar My little pony, allt som har med Hatchimals att göra, pyssel och spel. Så det har inte varit svårt att hitta klappar till henne Hoppas att eran klappjakt flyter på bra! Kram

  1. Åh vad bra då anlitar jag dig nästa år 😉

   Så himla skönt det måste vara att vara färdig redan, jag ska vara lika duktig som du nästa år tamejtusan. Du kan väl vara bussig och påminna mig 🙂 Tack!

 10. Allt detta till två ungar ? ?
  Alla får köpa vad de vill och för hur mycket de vill men du skriver 800 per barn? Många har inte ens den summan till mat.
  Skänker du nåt eller lämnats du nåt bidrag i nån av alla de grupper som finns för att hjälpa barn så de åtminstone kan få n å n julklapp.
  Har man råd kan man ju hjälpa lite.
  Eller .. ?

  1. Nej jag har inte skrivit 800kr per barn. Jag skrev att Oliver fick en mobil värde 8000kr förra julen som jag betalade kontant samt ett abonnemang som jag står för och betalar åt honom varje månad a 400kr i månaden.

   Självklart stödjer jag insamlingar och skänker pengar! Jobbar mycket ideellt Hjälper till så mycket jag kan.

   Är det någon specifik grupp/insamling du tänker på? Dela gärna med dig om du vill.

  2. M, alla köper väl hur mycket dom vill. Jag är lågavlönad, men jag köper för runt 8000 kr per barn och det många. Jag älskar att ge. Jag röker inte, jag dricker inte, jag köper inga dyra kläder, jag är aldrig ute. Billig parfym. Jag skänker pengar till både barncancerfonden, till olika saker såsom hjälp till mammor som föder utomlands i afrika mm mm. Allt är en prioriteringsfråga. Jag hatar när folk säger att dom inte har råd till sina barn och så sitter dom och röker. Sjukt.

   1. Hur kan man ha råd att köpa för 8000 per barn om man är lågavlönad? Jag har 3 barn, det är alltså i runda slängar 2000 i månaden som jag skulle spara till julklappar… galet! Då är man inte lågavlönad eller har koll på vad det begreppet innebär!

    1. Håller med. 8000 per barn låter då inte som man är lågavlönad!
     Alla köper väl efter förmåga men tyvärr finns det ju många barn som inte får just nån jul alls. Varken mat eller klappar.
     Visst, vi kan inte hjälpa alla och vi kan heller inte behöva ha dåligt samvete.
     Men man måste inte ”skryta” över vare sig antal eller pris.
     Alla gör vad de kan och efter plånbok
     Men näe! Lågavlönad är man nog inte om man kan köpa julklappar för 8000 per barn. Då finns det nog annat att lägga pengarna på.

   2. Håller med till fullt att man ha mage och lägga pengar på cigaretter snus alkohol framför barn det är så sjukt! Och att man bara kan röka i barns närvaro dom som gör det dom tar inget ansvar och skulle ej ha barn alls för giftet dom stoppar i sig få barna också i sig. Blir så arg när jag ser nån stå o röka rakt i ansiktet på ett barn och ännu värre när dom röker med en liten bebis så sjukt!!!

 11. Om nu Madde hade valt att lägga 800:-/barn så är väl det upp till henne?!?! Var och en gör väl som den vill med pengar som man själv jobbat och slitit för!!
  Jag beundrar dig Madde för att dina barn alltid är så fint klädda och alltid sådan ordning i huset. Behöver inte vara kaos bara för att man är stor familj.

 12. Ja, många kan ju lägga undan barnbidraget varje månad vilket jag tycker är helt sjukt. Då skall man inget bidrag ha. Kan man göra det så blir det ju en del klappar. Vet många som gör så.

 13. Blev färdig i okt, drog till Ullared, har förvissor bara två barn, men massor med kusiner vi köper till oxå….. Vi vuxna spelar julklappsspelet….. :;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..