Tiden får väl utvisa! Och glöm inte att ringa din mamma eller pappa…

Så blev det lite vab igen. En dag på förskolan så var det igång igen. Vi blir ju mera utsatta eftersom vi är så många och dessutom är barnen på olika skolor. Jag kände mig bättre igår, men imorse när jag vaknade var det som om jag svalt ett rivjärn, halsen brände och min supersexiga whiskyröst var tillbaka.

Tuva-Li och EmmyLou har hostat hela natten, lilla Emmy somnade väldigt sent igen. Det har nästan blivit en ond cirkel av det här tror jag? Men ändå så verkar det hända så mycket i hennes liv just nu som gör det rörigt. Hon vaknade och var hysterisk på natten, verkligen grät så tårarna bara rann längst med hennes kinder. Mamma du hörde inte när jag ropade på dig! Hon drömde såklart lilla hjärtat.

Mathilde har börjat med välling, jag har helammar tills nu och jag är väldigt glad över att det har funkat. Hon är fortfarande lite skeptisk till mat, spottar och fräser. Vi låter henne smaka på allt men makaroner och korv verkar en så länge vara det hon gillar allra mest. Som tur är så är Nan välling/tillägg det som funkar och på så sätt så kan jag successivt sluta med amningen.

Vi får ju frågan ofta När kommer nästa barn? Ska ni inte ha en liten till? Är du verkligen färdig nu? Och jag har ju känt mig färdig och sagt många gånger att nu är det bra! Dels för att jag vill kunna ge mina barn 100% uppmärksamhet, låta dem ha fritidsintressen och faktiskt hinna med det som en närvarande förälder bör göra. Men om jag kunde så skulle jag gärna ha hur många barn som helst. Jag älskar barn, det är det finaste i hela världen. Att få se ett barn födas, växa upp och utvecklas är det mest fantastiska man kan vara med om. Följa deras små upptåg, trösta när de är ledsna och överösa dem med oändligt mycket kärlek. Se dom bli vuxna, bli egna individer och ta stora beslut. Det jag inte förstår är hur man kan fråga nyblivna föräldrar om när det är dags för nästa barn? Precis som barn är något man kan köpa på Ica!? det är korkat!

Sen ska man orka, vara stark och känna att kroppen orkar med. Jag har mått ganska dåligt de senaste graviditeterna och det är nog inte så konstigt att kroppen tar stryk efter så många barn. Trots detta så mår jag idag ganska bra för herregud som jag har tänkt på hur det ska bli sen, efteråt. Kommer jag bli återställd? Kommer min kropp bli som den var?

Alla kommer att ha åsikter om huruvida vi väljer att skaffa ett barn till eller inte. Och det får man såklart, alla har rätt att ha åsikter. Men ingen lever det liv vi gör, ingen tar hand om våra barn åt oss! Allt vi gör, gör vi för barnens skull och vi gör det jäkligt bra ♥ 

Så återigen på frågan om vi kommer få flera barn? Jag blev spådd att jag skulle få tvillingar, tiden får väl utvisa det 😉

En gammal bild på när Mathilde låg i magen för ca 10 månader sedan ♥

Nästa vecka ska jag på begravning. Min barndomsväns pappa har gått bort, fina Leif. Han har ju alltid funnits med i livet och nu är helt plötsligt är han borta! Vi har pratat om honom i telefonen precis. Han hade velat att vi kom i fotbollströja eller hockeytröja och mysbyxor. Glada färger. Han hade velat att vi firade livet! Leif kallade alltid mig för Madde blomkruka haha, som ogift hette jag Blomdahl och då blev det blomkruka eller ja ibland blomkål. Jag kan riktigt höra hans skakiga röst, hej på dig dig Madde blomkruka hur är det med barnen, hur många är det du har nu igen? Varje gång sa han detta när vi träffades, jag kramade om honom och frågade hur det gick i hockeyn och om han hade dejtat nått på senaste tiden. Vi hade alltid en slags humor, lite fräck ibland. Han tyckte det var roligt att slänga käft. Han skrattade och sa alltid att man skulle passa sig för Madde 1 och Madde 2, ja som barndomsvänner har vi många minnen jag och Madde.

Jag tror inte jag kan komma i mysbyxor och hockeytröja på begravningen. Jag gör mig fin för Leif skull, det skulle han tycka om.

Livet är skört, det ska man aldrig glömma. Det finns de som inte hör av sig till sina föräldrar på flera dagar, veckor eller kanske månader och år. Så händer det kanske något som gör att man får ångra att man inte hört av sig, eller tagit kontakt med sin mamma eller pappa. Det finns ett talesätt, att man aldrig ska gå och lägga sig osams. Visst ligger det något i det!?

Värt att tänka på. Det är svårt att ersätta en mamma eller pappa. Jag skulle skämmas och aldrig förlåta mig själv om jag inte valde att ta mig tid att i alla fall ringa mina föräldrar.

Ta hand om er så länge ♥ Kikar in senare!

Kram / Madeleine

 

 1. Ett par tvillingar till, vad spännande 😉

  Mmm jag har inte pratat med min mamma i telefon på säkert 5år nu…… Det kommer ett sms nångång om året. Men pappa har jag kanonbra kontakt med!! Det ser nog lite olika ut i alla familjer.
  Ha en bra kväll
  www lotte4.blogspot se

  1. Visst ser det olika ut i olika familjer! Så är det… Det ena behöver ju inte utesluta det andra… Härligt att du har sådan fin kontakt med din pappa <3

   Kram

 2. Det är bådas ansvar att ha kontakt både vuxna barn och föräldrarnas. Är det bara den ene som hör av sej och hälsar på är det ju ingen relation anser jag. Min sambos släkt hälsar bara på när det är födelsedagar el jul vi i hälsar på oftare. Vad är det för relation anser ja?????

  1. Självklart är det upp till båda! Men om man har gamla och lite skruttiga föräldrar, kanske sjuka dessutom så tycker jag att bollen ligger hos barnen. Ung och frisk då kan man kanske avsätta en halvtimma för att åka hem till sin mamma eller pappa och ta en kaffe exempelvis. Erbjuda sig att åka och handla, underlätta med något. Bara finnas till.

   Men som sagt en relation bör ju vara ömsesidig! Undantag finns alltid 🙂

 3. Jag är övertygad om att ni tar hand om era barn på bästa sätt och att ni gör det jävligt bra som du skriver.
  Men du, än har du ingen tjej i tonåren och det ”konstiga” är, enl min erfarenhet att det är värre med tjejer i tonåren.
  Förresten kommer du att ha ett stort antal tonåringar samtidigt.
  Du vet ”små barn, små bekymmer
  osv.
  Men som sagt. Ett bra jobb gör ni, och all välgång önskas er för framtiden

  1. Ja det sägs ju att tjejer kan vara lite ”besvärliga” i tonåren. Det är ju bara att tänka tillbaka på hur man var själv hehe 🙂 Jag kan säga att även pojkar kan vara det i tonåren, och med sagt så kan jag säga att jag har facit i hand. Det har inte varit en dans på rosor, tur att Victor går ut tonåren nu och har blivit lugnet själv. Och som du skriver små barn små bekymmer osv… Det ligger det väldigt mycket i!

   Tack snälla!

 4. Det låter som att du verkligen längtar efter att få fler barn och det är väl underbart. Du är ju ung fortfarande och har många år på dig så om du känner att du orkar så är det väl bara att köra på.

  1. Micke vill gärna ha flera barn, han har nog känt så mer än vad jag har gjort 🙂

   Vi har ett ganska stort hus nu, men drömmen är att bygga ett eget husvad det lider.

   Ser framemot att få barnbarn, men det kommer nog dröja!

 5. Det är fantastiskt att se ett barn födas och utvecklas till en människa, som förälder blir man så stolt och jag tänker ofta ”tänk att jag har burit på henne i 9 mån” och här sitter hon nu 2.5 år…

  Jag har inte vart så sugen på en till och som du säger folk frågar nästan direkt, när Ofhelia bara va nån mån ”inte dags för en till snart”…. Kan vi få landa först och njuta av nuet tro? Så tänkte ja då.
  Först nu är ja faktiskt sugen på en till, och vet du ja är precis som du spådd tvillingar

  Ni är en fantastisk familj!
  Du inspirerar mig och din blogg är ett måste på kvällarna

  Kram ❤️

  1. Visst är det så, det känns ibland nästan som om bara för att man har ett barn så är det självklart att man ska få ett barn till. Och kanske tror folk med automatik att man ska skaffa flera när man redan har många barn.

   Ja det är Såå fantastiskt att få följa sina barn och allt runtomkring. Vad roligt att du känner suget igen <3 Det kanske blir tvillingar då 😀

   Tack snälla för att du kikar in här och tack för de fina orden <3

   Kram!

 6. Ja det är märkligt vad folk omkring ska lägga sig i om man ska ha fler barn och bara för man har fler än normen så tror dom att man ska yngla av sig ännu fler Vi har 5 stycken och jag hade nog kunnat tänka mig någon till men 5an föddes i vecka 29 (vattnet gick redan i v 24) och jag vågar helt enkelt inte ta risken att gå igenom det igen.

  Tack för en fin blogg ❤️

 7. Visst är det så, jag har haft den kontakten med mina föräldrar men de behandlade mig illa och orättvist, så nej vi hörs inte av så mycket. Jag ringer ibland, får pikar att det är för lite men jag mår så dåligt pga av vad dem gjort så jag förmår inte mer…. O nu detta, ångest påslag igen…alla familjer ser inte lika ut, inga relationer är den andre lik….

 8. Tycker ni verkar vara fantastiska föräldrar ❤️ Härligt att ni kanske vill ha fler! Fick mitt sjätte för ett tag sedan och folk frågade direkt när nästa kommer eller känner att de måste säga ”att nu räcker det väl ändå”!?! Känner faktiskt att vi skulle kunna tänka oss en till om något år om man har den turen ytterligare en gång. Tycker folk ska strunta i hur många barn man har så länge man tar väl hand om dem och ger dem bra värderingar. Kram!

 9. Jag förstår inte folk som säger att par med fler barn skulle bry sig mindre, och högakademiker med 1-2 barn skulle bry sig mer. Det har jag lärt mig genom åren att det inte är så. Ju mer du vill tjäna pengar desto mindre bryr du dig om barnen. Barn som sitter ensamma på skolgården redan kl. 06:30 och väntar på att börja. Ingen fritids, ingenting, man har ju blivit vuxen i vår värld när man går i 4.an. Barn med föräldrar som bara jobbar, ser inte sina barn. Man ser aldrig dessa föräldrar i skolan varken före under eller efter. Varför? Dom ska tjäna kulor.
  Madde, om och när du vill skaffa barn, är när ni vill det och inte att folk är så klumpiga att tjata om nästa när ni nyss fått barn. Det låter som bytesdjur. Ha det gott.

 10. Jag tycker att det är så härligt med barn. Speciellt många barn, Hur de finner sin plats i en syskonskara och hur de växer upp till så olika individer fast med ” samma” föräldrar. Det är häftigt!!! Hemma hos oss blir det inga fler barn dock om man nu någonsin kan känna sig ” färdig” vet jag inte. Ett sug efter fler kan man nog alltid känna tror jag. Men nu har vi sagt att vi vill kunna ha tid för att hjälpa till och finnas för både de vuxna barnen och för barnbarnen. Bara för att barnen blir vuxna så behöver man ju ge dem tid och kunna ha råd att ge dem en blomma eller present ibland. Det är något som jag tycker att många verkar ” Glömma” och det kan vara föräldrar över lag. Man hör ofta kommentarer att ” åh, nu är mina barn stora så då behövs jag inte”… tråkigt att endel resonerar så. Lycka till med era framtidsplaner!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..