Glögg, ont och undantag finns!

Klockan är 02.40 och jag har precis lagt mig i sängen. Min endometrios har spökat ikväll. Som knivar rakt in i magen på vissa ställen. Det känns i ryggen och ner i benen. Jag har ju haft ett par bra månader, men så kommer det som ett brev på posten bara sådär utan förvarning.

Annars kanske jag inte tänker på varningssignalerna lika mycket eftersom jag mått oförskämt bra ett tag?   Jag önskar inte min värsta fiende det här helvetet, för det är precis vad det är ett helvete. När det är som värst, toppen av smärtan så kan jag jämföra det med förlossningsvärkar.

Jag vet när jag första gången kände av den hör smärtan, jag visste ju inte vad det var så jag fick för mig att det var blindtarmen som gått sönder eller att jag fått tarmvred. Jag har inte haft något av det men  eftersom smärtan var så oerhörd stark och smärtsam så var jag övertygad om att något var väldigt fel och farligt.

Jag sökte vård men ingen hittade något fel. Det var frustrerande eftersom jag faktiskt hade sååå ont. Efter ett tag så märke jag av ett mönster, det kom det gjorde ont och det försvann. Och jag avled inte av det, jo det är sant jag hade sådana tankar ett tag. Förståeligt kanske!?

Hur som, till er som misstänker endometros, som har ont och lider av det. Stå på er och byt läkare om ni inte hittar felet! Det tog några år för mig att få det bekräftat. Jag visste faktiskt inte ens vad endometrios var förens min mamma läst om det, först då förstod jag att det var det jag hade. Läkaren höll med. Efter alla punktionstester, röntgen mm. Äntligen fick jag svart på vitt!

Men så är ju jag ett litet undantag. Det första jag läste var nämligen att de som lider utav endometrios oftast har svårt att bli gravida. Kände inte igen mig på den punkten. Så allt behöver ju inte stämma in på den typiska sjukdomen.

Nu ska jag tjata mer om det. Jag är lite ur gängorna bara.

Har ni druckit någon glögg i helgen som varit? Vilken är eran favoritglögg? Vi köpte en ny smaksatt glögg, jag gillar ju lakrits…

Den var helt okej faktiskt, så testa den vetja ☺️❤️

Kram / Madeleinek

LOADING..