Risker och olyckor i hemmet!

Det blev en bättre dag idag! Så skönt, känner mig dock sliten efter en kväll och natt med smärta. Nästan som man blir påmind om hur det är att vara bakis, för det var länge sedan jag var. Man känner sig riktigt mör i kroppen. Jag är glad att det känns bättre idag! #hatarendometrios

EmmyLou är hemma idag från dagis, vilken skräll va!? 🙁 Hon har falsk krupp, hon började hosta ordentligt igår när vi var på väg hem från Söderköping. Det var glashalt på vägarna, vi fick köra i 50km/h hela vägen hem. Dåliga småvägar med mycket skymd sikt och skarpa kurvor i kombo med fals krupp är inte en rolig kombo. Såå himla typiskt!

De gick bra i Söderköping däremot och det var skönt! Jag ska snart berätta för er varför jag är där varenda vecka.

Idag till lunch så blev det biffar, jag skulle gjort köttbullar men jag hade inte tålamod att stå och rulla. Vi fick också besök av bvc-sköterskan Sanna idag också så jag hade lite tidspress på mig att hinna klart i tid. Micke kom hem på lunchen och åt med oss och då kunde han passa på att vara med när bvc var här. Det är nytt sedan ett tag tillbaka att de kommer hem vid 8 månader och pratar om risker i hemmet. Jag tycker det är superbra att de kommer hem och pratar om det här, även om jag som tiobarnsmamma kanske är ”rutinerad” vid det här laget när det kommer till risker (men det händer saker hemma hos oss också ska tilläggas). Men det är verkligen nyttigt att prata om det. Kan man undvika risker och olyckor i hemmet genom dessa informativa möten så är det ju fantastiskt!

Har ni varit med om några olyckor i hemmet med era barn? 

Man passar också på att väga och mäta under det här besöket. Och idag vägde Mathilde -Isabelle in sig på 8420 gram 🙂 Hon följder sin kurva perfekt, och jag har fram tills nu helammat! Vi pratade om mat och vi fortsätter att låta henne smaka på allt. Vi underviker salt men kryddar lite mera för den enda gången hon faktiskt gillar maten är när det smakar lite mera.

Roligt att jämföra bilderna när Sanna var hemma hos oss första gången. Då var vår lilla tjej precis nykläckt ♥ Mitt älskade lilla hjärta!

Det var inte lika roligt att mäta sig, då visade damen minsann att hon hade en rejäl pipa! Men så fort hon kom upp igen så skrattade hon. Det svänger fort ibland.

Nu ska jag stressa iväg med Engla-Freja till handbollsträningen, men jag kikar in sedan!

Kram / Madeleine

LOADING..