Nannys, muntergök, tjuvkik och tradition!

Vilka dagar jag har haft. Varför blir det så ibland, att hur man än vrider och vänder och planerar allt in i minsta lilla detalj så kör det ihop sig!? Sjuka barn, jobb, renovering.

Jag blir så full i skratt, vet ni att det finns folk som tror vi har nannys 😀 Hahaha! Det har jag önskat både en och två och tre gånger. Men icke sa Nicke, här roddar man allt själv förstår ni! Företagare och mamma  till tio barn, det går om man vill. Även om jag är rutinerad och kan ha många bollar i luften samtidigt så får man inte alltid ihop det alla gånger. Ibland tar det stopp, och inte nog med det så har jag mått illa de två sista mornarna när jag vaknat. Snacka om flashback! Man är ju ingen muntergök på morgonen direkt. Börjar nästan få lite ångest inför det där återbesöket hos barnmorskan…

För lite sömn helt enkelt! Men det ska nog ordna upp sig snart 🙂 Såhär glad är Mathilde-Isabelle när hon vaknar på morgonen, alltid med ett leende på läpparna. Så får hon bråttom fram till mamma och gosar ner sig i famnen hos mig. Lilla bönan  ♥

Tänkte ni skulle få en liten tjuvkik på sovrummet! Det börjar bli sååå drömmigt och vackert. Jag ska visa er allt sen, lovar! Just nu ska jag bara bestämma mig för en taklampa. Jag var jul väldigt bestämd över att jag skulle ha en Sarfatti även i sovrummet, men jag är osäker. Jag ska känna lite på det innan jag bestämmer mig.

Jag ska beställa en Gubi stol, grå eller blå. Det blir en fin detalj.

Imorgon ska jag ta en promenad, det var länge sedan jag bara släppte allt och gick ut. Man behöver det ibland, andas in frisk luft och bara släppa alla måsten. Känna att man lever. Kanske skulle ta med mig barnen och besöka skogen? Plocka kottar och göra något fint julpyssel? Micke jobbar.

Jag ska visa er ett roligt julklappsspel här framöver som jag har tänkt att införa som en tradition hemma hos oss. Såg en så himla rolig film på Facebook så det ska jag ta efter. Har ni några roliga och speciella traditioner hemma hos er kring jul? Jag tycker det verkar vara så himla roligt att ha något sådant att se framemot tillsammans med familjen på julafton. Jag är inte uppvuxen med några sådana traditioner. Dela gärna med er av hur ni firar julen.

Kram / Madeleine ♥

 1. Varför skriver du inte bara att du är gravid om du är det? Såhär höll du på när du blev gravid med Mathilde-Isabelle också, småhintar hela tiden ett tag, så tror inte många blev särskilt förvånad när du väl avslöjade det

  1. Håller med Malin. Sen behöver man ju inte berätta för någon att man är gravid heller, men varför komma med småhintar hela tiden, exakt som förra gången som sagt. Återkontroll nu, känns ganska så mycket för sent faktiskt

   1. Hinta…? Ja alltså så kan man ju uppfatta det om man vill! Men ska jag inte kunna skriva vad jag tänker, känner och mår utan att bli analyserad?

    Det är aldrig för sent för en återkontroll 🙂

    1. Såklart man får det… men iallafall jag menar att mönstret känns bekant, du brukar skriva på det viset inför att du berättar att du är gravid. Jag hoppas du är det! .

     1. Med tanke på att det i regel kommer ett barn vartannat år så blir det nog en till nästa år. Skulle tro det fortsätter så tills åldern sätter stopp om sådär 4-5 år. Så jag gissar på 2-3 st till. Det har ju varit det mönstret de senaste typ 20 åren.

     2. Nja vartannat år stämmer nog inte under dessa snart tjugo åren. Mellan Oliver och Wille är det fyra år tex…

      När åldern sätter stopp om 4-5 år? Haha, det finns de som får sitt första när de är en bit över 40 faktiskt!

 2. Det hade ju varit en enorm skillnad om du hade varit tvungen att åka iväg och jobba 8 Tim om dagen som dem flesta andra gör.
  Härlig mattan ser ut i sovrummet!

  1. Ja verkligen! Då hade jag kunnat jobba och enbart jobba mina timmar. Nu känns det som man jobbar dygnet runt ibland.

   Tack snälla ✨❤️ Den är superhärlig!

   1. Tyvärr är det inte så enkelt att det är ”bara att jobba sina åtta timmar”’då heller och det tror jag nog du förstår! Tror du inte att jobb ligger kvar när man kommer åter efter en period VAB då? Jo, då jobbar man längre dagar ganska länge för att komma ikapp. Så det är ingen skillnad egentligen!

     1. Självklart beror det på vad det är för jobb! Men det är absolut inte bara som egen företagare du jobbar mer än 8 timmar, eller släpar efter med jobb om du måste vabba.

 3. Förstår verkligen att 10 barn är ett heltidsjobb och mycket mer! Du är duktig som orkar fixa med allt plus att ha ett sånt vackert hem. Jag undrar hur många timmar per dag du lägger ner på ditt förtag? Är det bloggen du menar då eller fotograferingen eller gör du mer saker på ditt företag? Att skriva blogg varje dag och redigera den hur många timmar tar allt sånt? Själv när man sitter här hemma så tänker man att det är väl bara att skriva några rader, det kan väl inte ta så lång tid men det är väl inte så utan du lägger nog ner mycket mer tid än man någonsin kan förstå. Kram

 4. Om Madde hintar barn eller inte, vad gör det? Om Madde är med barn, vad gör det? Grattis i såna fall. Vill Micke och Madde ha ett barn om året/varannat år är det upp till dom. Vill dom ha så många barn det går tills kroppen säger ifrån, grattis!
  OM, Madde är med barn och hintar men inte vill säga för att det är för tidigt, för att risken ff finns och hon vill vänta, så är det väl inte annat än många andra eller? Med eller utan gravid trevlig 2.a advent Madde och alla ni andra. Kramar….

 5. Följer din härliga blogg Madde och Ser upp till dig, du verkar vara en riktig supermorsa! Jag har 4 barn 29 år. Jag har nu blivit oplanerat gravid med nr 5 vet varken ut eller in, önskar man hade en vän som dig att ventilera med som inte dömer en familj med många barn och fler pappor i bilden. Önskar er familj en mysig jul ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..