Första vloggen ligger LIVE! Jag sover som en prinsessa…

Annonssamarbete tillsammans med Sängjätten

Ni vet ju att vi länge har längtat efter en ny säng. Efter alla fina tips från er mina härliga bloggläsare, och efter att vi fått väldigt många kommentarer på Instagram så bestämde jag mig till slut för att faktiskt besöka  en riktig sängbutik närmare bestämt Sängjätten. 

Wow vilken skillnad, jag fick en aha-upplevelse tror jag. Givetvis förstår jag att en bra madrass är det bästa för kroppen, men samtidigt har jag alltid tänk att ”vem tusan vill lägga de pengarna på en säng? Hallå en säng liksom!” Jag vet inte om det har kommit med åldern hahaha, men visst tusan är en bra säng en väldigt bra investering! Visste ni att vi spenderar ungefär 26 år i sängen, vi sover alltså bort 26 år! (beräknat på 75 år) Det är en väldigt lång tid. Det är lätt att bli lockad av det lägsta priset, men i längden så sover man både lite bättre och lite längre i samma säng om man går upp ett steg i kvalitet och komfort. Det är sällan man byter säng lika ofta som man byter soffa, därför är det viktigt att hitta en säng som är anpassad för ens kropp och behov. Ofta är vi lite dumsnåla när vi ska byta säng, med tanke på hur mycket tid vi faktiskt spenderar i sängen.

Vi var och tittade på sängarna på Sängjätten både en och två och tre gånger innan vi bestämde oss. Jag får lätt beslutsångest, jag velade mellan två olika sängar. Till slut så blev det ändå den första sängen jag föll för. Konstigt det där egentligen, för visst blir det oftast det man faller för först som man till slut väljer!?

Det är en riktig madrassdjungel, att välja säng helt själv utan expertis är nästan helt omöjligt om man inte går efter vad som kanske känns skönt just för stunder när man provligger. Men det är mycket man inte tänker på när man provligger en säng. Något som man ska vara noga med när man väljer madrasser är de olika zonerna. Ofta väger man mer över höftpartiet än vid fötterna och det ska man ha i åtanke. En madrass med zonindelning är då anpassad för absolut bästa komfort och följsamhet.

Det som är bra med sängjätten är att de har ett väldigt brett utbud och alla sängar i alla prisklasser är noga utvalda och levererar både kvalitet och komfort! Dessutom så kan man också dela upp betalningen helt räntefritt. Ett väldigt bra alternativ om man inte har utrymme för att betala hela sängen på en gång.

På filmen här nedan kan ni se lite av när vi var och testade madrasser och sängar. Premiär för våran första vlogg också tjohoo 😀 Så spännande! Det lär komma flera det lovar jag. För er som inte gillar bloggar så är det bara att hoppa över dom. Men jag hoppas ju såklart att ni vill titta ♥ Nu är det ett tag sedan vi spelade in det här, jag har väntat lite med flit att visa er men här är den!

Jag är så himla nöjd över sängvalet! Felicia som demade sängarna är proffs, hon sa saker vi aldrig hade tänkt på själva. Otåligt ville jag få hem sängen på en gång, jag har ju dröm om en ny säng. Samtidigt är det lite härligt att få längta efter något också.

Det här kanske är lite klyschigt men vet ni, EmmyLou somnade faktiskt i en av sängarna på Sängjätten. Haha lilla älsklingen ♥ Jag vet inte om man kan få ett bättre betyg!

Grattis till våran nya säng ♥

Några veckor senare ringer det på dörren och nu har sängen äntligen kommit! Eftersom vi var i full färd med att göra om sovrummet och ännu en gång renovera det så kunde inte grabbarna montera sängen. Det är något de annars gör såklart.

Ni kommer ihåg hur jag berättade att vi hade kaos hemma? Det var verkligen kaos och väldigt trångt där för ett tag 😀

Hur sovrummet ser ut nu ska jag snart visa er. Några små grejer kvar sen så! Vi kommer att få vänta på skjutdörrarna till garderoben ett tag till, men det kan jag leva med. Det är faktiskt ganska charmigt att se kläderna hänga snyggt och prydligt. Fick tipset av min vän Emelie att köpa kemtvättsgalgar (heter det så?) då får man nämligen plats med väldigt mycket mera i sin garderob.

Sängen är på plats och jag sover som en prinsessa! Jag förstår inte varför vi inte bytt säng tidigare, skillnaden är otrolig! Ni kan inte ana hur det är att vakna utan att ha ont i hela kroppen varje morgon. Jag som har problem med min nacke (antagligen ett diskbråck enligt läkaren) har efter att jag bytt säng och kudde vaknat utan smärta. Det är galet, underbart och så befriande. Det bästa av allt säger barnen är att jag är på bättre humör på morgonen. Kika gärna in på Sängjättens hemsida för att få lite inspiration ni hittar den HÄR!  Om inte besök en av Sängjättens butiker 🙂

Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen, tidigt imorgonbitti ska jag åka till Jönköping. Har jag några bloggläsare som bor i Jönköping? Vart kan man äta den bästa lunchen? Inget från havet, jag äter ju inget fisk eller skaldjur.

Kram / Madeleine

 

 1. I stan finns Rosegarden, de har thaimat. Det finns friterad banan och glass till efterrätt
  Bada Bing är super gott om man vill ha riktiga hamburgare. Den finns både i stan och på Asecs.

 2. Hur mycket bidrar sängföretaget med undrar jag?
  Medan andra tänker mest på var man äter bäst.
  Du tycker nog att man inte har med saken att göra men hela inlägget är ju ett reklam inlägg och jag skulle inte reklama gratis.

  1. Vad har du med att göra vad jag tjänar, har i lön osv? Brukar du skriva vad det står i ditt lönekuvert?

   Är man verkligen sååå nyfiken på vad andra tjänar? Jösses!!!

   Jag gör enbart reklam för sådant jag står för.

   1. Jag bryr mig inte ett dugg om vad du tjänar ärligt talat.
    Självklart får man betalt för sponsrade inlägg.
    Å det ska man ha.
    För övrigt så hade jag nog haft betydligt mer i mitt ”lönekuvert” ( som jag för övrigt inte har nåt ) om det funnits möjlighet att blogga på ”min tid” men då var knappt internet uppfunnet än.
    Hoppas ni får sova gott å slipper värk.

 3. För övrigt vill jag säga att sängen ni valde är jättefin men OM inte tyget på gaveln är tvättbart så kommer du ganska snart ångra det ljusa tyget.
  Speciellt om ni kanske lägger er att vila eller läsa på dagtid.
  Se till att ha kuddar mot gaveln då.
  Alla hårprodukter missfärgar ganska snabbt tyget annars.
  För ni ska väl inte ha sängen att bara titta på.
  Sen får du ursäkta mig (som i stort sett aldrig tittar på vloggar)
  Det här är ingen vlogg, det är ju ett reklaminslag

 4. Bryggan vid Munksjön är ett mysigt lunchställe och likaså coffehouse by George. Superfin och inspirerande blogg, har följt er sen Familjen Annorlunda, superkul! Ha en fin dag!

 5. Tycker också detta är en reklamfilm snarare än en vlogg..
  Tycker du ska fortsätta med att bara bloggar. Tycker du är bättre på det.
  Tack för en bra blogg!!

 6. Hej!

  Caféet Stuk som öppnade för ett par månader sedan serverar lättare lunch som exempelvis pizza av surdegsbröd eller avokadomacka. Menyn förändras titt som tätt. Gott fika finns också. Kvalitet!

 7. Ser ut som det blev Resident sängen med diamant bäddmadrass, vår försäljare visade oss en liknande säng men la på diamant bäddmadrass och priser blev över 10.000kr lägre än Resident.
  Skillnaden var hur den är sydd runt om och gaveln, men själva uppbyggnaden av sängen är identisk.
  Vi valde dock att köpa gavel på annat ställe, tex. på Trendrum har de super fina.
  Vi är SUPER nöjda med vår säng och ont i kroppen finns inte längre på kartan.
  Grattis till er nya säng!
  Varit mycket för er nu…hundköp, löpband, dyra lampor, renovering, ny säng osv.
  God jul

 8. En ordentlig säng är verkligen den bästa investeringen. Vi köpte vår contentalsäng med extra lyx på sängjätten för fem år sedan. Och den är exakt lika skön fortfarande. Vi älskar den. Och jag vaknar alltid mjuk och go i kroppen. Så skönt och verkligen bästa investeringen för föräldrar som behöver bra sömn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..