Hotellkänsla, lyxigt och snyggt! Och tänk på att inte överbygga!

Reklam tillsammans med matt-tema.se

Tänkte jag skulle visa lite mera bilder från sovrummet. Ni får efterbilderna före istället för efter 🙂

Först och främst vill jag bara säga wow vilken känsla det är att ha heltäckningsmatta i sovrummet! Det är så mysigt att sätta ner fötterna på en gosig matta. Hela rummet känns mera ombonat och jag bara älskar det! Hotellkänsla, lyxigt och snyggt! Jag är så glad att jag valde att lägga in det. Och för alla som är skeptiska till det kan jag bara säga att heltäckningsmattor idag är inte va de var förr.

Det tog ett tag innan jag hittade rätt matta, det finns ju en hel del att välja mellan. Och det finns många säljare. För mig känns det viktigt att få hjälp och råd när jag ska välja en produkt. Jag kikade runt och hade många frågor om diverse olika bra saker att veta och tänka på innan man väljer sin matta.

I flödet på Instagram under taggen sovrum så hittade jag matt-tema.se, klickade in mig och hittade precis den mattan jag letat efter. Mejlade och dagen därpå hade jag fått svar. Jag mätte rummet och eftersom man helst ska ha några centimeter att spela på när man lägger in en matta så rekommenderade de mig att beställa mattan lite större. Jag skojar inte när jag säger att det blev på pricken alldeles perfekt 😀 Det som är så bra är också att man kan få provbitar hemskickade.

Ni ska få se mera bilder på mattan lite längre fram. Men för en som redan uppmärksammat mattan och undrat vilken det här så kommer den från matt-tema.se och heter NewCastle silver. Den är flamsäker och tål golvvärme, dessutom har den ljuddämpande effekt.

Fönster och altandörr är numera vitmålat också, det gör så mycket att få sådana detaljer i ett rum vitt. Rummet ser luftigare och större ut. När vi får upp skjutdörrarna som kommer vara med helspegelar så kommer även det göra så att rummet ser större ut.

Gillar att vi kommer kunna dölja teven när vi inte har den på också. För det däremot är ju inte en så snygg detalj tycker jag. Men väldigt härligt, finns inget som är så mysigt som att ligga kvar i sängen på morgonen och titta på nyhetsmorgon 🙂

När vi planerade våran garderob så hade vi betydligt mycket mera lådor och annat, väl på plats så kom vi överens om att bygga efterhand istället för att göra som på ritningen. Det är jag väldigt glad för nu såhär i efterhand. Hade vi byggt upp förvaringen så som vi byggde den i elfas ritprogram så hade det blivit trångt och väldigt ”packat”. Jag tror faktiskt att det är väldigt lätt att man ”överbygger” sin garderob. Något att tänka på om ni går i tankarna att bygga en platsbyggd garderob. Det här blev väldigt mycket mera ekonomiskt, det kostade några tusen istället för typ tio tusen!

Som ni ser på bilderna så har vi ett rör som sitter längst höger. Inte alls så snyggt, så det har Micke byggt in nu. Röret fortsätter även på väggen uppe vid taket, tanken är att vi ska bygga in även det så man slipper att se det. Vi har verkligen blivit grymma på det här med renovering, så tycker vi ju också att det är väldigt roligt 🙂

Hade vi bott större så hade jag lätt designat en platsbyggd bokhylla för det tycker jag är tjusigt! Jag har ju en i hallen som jag byggde på plats, precis när vi flyttade in i huset.

Jag frågade min vännina som precis köpt hus om inte jag kunde få inreda ett rum och ansvara för renovering, ni vet ju att jag gillar sådant. Kommer ni ihåg när vi överraskade med det –> HÄR!  <– Den glädjen man får tillbaka när man gör något sådant kan man leva länge på!

Men såhär som ni ser nedan såg garderoberna ut som satt i sovrummet när vi började med våran lilla makeover!

Så till mitt lilla lampdilemma. Ni hade rätt! Sarfattilampan kommer sitta alldeles för långt ner mot sängen, för våran nya säng blev hög. Tänkte ju inte alls på det, så nu får jag tänka om. Istället för sänglamporna som vi hade över den gamla sängen så kommer jag att sätta upp en Flos IC S1 pendel i krom på ena sidan av sängen. Kommer ni ihåg hur det såg ut innan? Jag ska påminna er ifall ni glömt, se nedan.

Rosa, romantiskt och lantligt. Jag gillade det också, och jag älskade min tapet men det var jobbigt att vara så upplåst just vid att ha det rosa. Vi hade i tankarna om vi skulle bytt sovrum med Engla-Freja för hon ville ha precis våran tapet. Men jag ville inte att hon skulle bo ensam på nedre botten. Så nu är den borta!

Imorgon ska jag visa er sängen 😀

Barnen ropar på mig nu för vi ska titta på Sune i fjällen, och då kommer jag längta ännu mera till fjällen ♥ Hoppas ni haft en fin lördag!

Kram / Madeleine

 1. Det är så fint! Och visst är det underbart att slippa sätta ner fötterna på ett iskallt golv på morgonen ❤️

  Kollade ditt gamla inlägg, kan fortfarande inte förstå det, ni räddade hela vårt liv , vi är er evigt tacksamma och älskar er!! <3 puss

 2. Ja ja.! Heltäckningsmattan
  Kommer du att ångra ganska snart!
  Likaså valet av färg på sängen !

  Men om jag känner dig rätt enligt
  din vlogg /’blogg så kommer du aldrig erkänna dina felval eftersom allt ska vara så perfekt och enligt DINA åsikter

  1. L, Jag tycker synd om dig. Du är inne på diverse bloggar och slänger ur dig otrevliga kommentarer. Allt för att skapa dålig stämning. Kram

  2. L …OOJOJ så bittert.

   Madde.. Skitsnyggt!
   Jag gillar heltäckningsmatta om jag lagt in den. Gillar inte när det är det på hotell Fan vet vad som hamnat där liksom

  3. Men snälla L. Jag om någon kan absolut erkänna mina felval om jag gör några. Man lär så länge man lever vet du, men just idag och just nu så känns detta rätt 🙂 Och vem är perfekt? INGEN!

 3. Snyggt!! Vi ska renovera vårat och yngsta dotterns sovrum efter nyår och nu är jag lite såld på heltäckningsmatta

  Klart ni ska till fjällen! Idre! Kolla deras hemsida. Vi åker dit varje år i januari, kanske ses i backarna⛷

 4. Faktiskt äckligt med heltäckningsmatta när man har djur och faktiskt även småbarn som spiller och kan både spy och kissa på mattan. Och sedan allt hundhår som kommer fastna i mattan. Helt seriöst har ni verkligen tänk igenom det här?
  Självklart är det snyggt och mysigt att sätta fötterna på men det känns inte som er familj med alla små barn och djur är där än.

  1. Det är inte alls äckligt med heltäckningsmatta, vi har en i sovrummet också. Dagens heltäckningsmattor är behandlade så dom är smutsavvisande. Sen finns det dammsugare som man kan använda varje dag och att äta i en sovrum behöver man ju heller inte göra.
   Så heja heltäckningsmattan

   1. Alltså jag säger bara av egen erfarenhet. Har bott i USA i många år och där är det nästan omöjligt att hitta ett hus utan heltäckningsmatta. Jag tyckte att trots att vår städerska dammsög med specialanpassade dammsugare för heltäckningsmattor så fick man inte upp allt. Barnen var små och det blev fläckar som inte gick bort… trots att vi tvättade och hade på ett puder/talk som skulle ta bort fläckarna. Det är möjligt att det kommit bättre mattor nu och att det beror på kvalite och pris så klart.

   2. Precis! Jag upplever nästan att det känns ”renare” med heltäckningsmatta 🙂 Jag dammsuger ändå ett par gånger om dagen så för oss blir det inte mera städande än vad vi renare har.

 5. Fint och mysigt En flamsäker heltäckningsmatta, låter ju bra men jag tänker på kemikalier som inte är så hälsosamma. Hade gärna haft en själv, men vill gärna inte ha en matta full med ohälsosamma kemikalier.

 6. Skitsnyggt Madde…verkligen!! Låt dig inte slås ned av vissa dystergökar här inne som bara MÅSTE hitta fel…. bara ren skär avundsjuka..& vissa bara MÅSTE tala om vad dom tker….( ja man får tycka olika men måste ju inte alltid basunera ut det för att ta död på andras glädje ) Ni har så otroligt fint & i ordning….Man får alltid inspiration när man ser bilder från ert hem. Bara gläds nu av ert nya fina sovrum!! Ska tänka på er imorgonbitti….när jag sätter ner fötterna på vårt kalla trägolv…..

  1. Tack snälla Majsan vad glad jag blir!

   Jag tänker likadant, varför måste man bara basunera ut exakt vad man tycker och tänker i alla lägen!? Både egoistiskt och onödigt! Har man inget snällt att säga så kan man ju faktiskt bara välja att vara tyst! Annat är det om det handlar om debatt, men då är man ju i helt annat utgångsläge.

   Jag har ju alltid haft en liten städnoja och tycker om att ha fint runtomkring mig, och eftersom vi är så många så är väl inte det en så dum egenskap för fy sjutton vad det skulle kunna se ut annars hahaha.

   Tack igen <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..