Sötaste nallen! Bil och tv!

Sova länge på morgonen, det finns inget bättre. Även om man kanske inte sover så är det sååå skönt att veta att man inte behöver gå upp till några direkta måsten. Man kan ligga och dra sig, titta på nyhetsmorgon och inte känna någon stress överhuvudtaget. Älskar det!

Likaså på kvällen, krypa ner tillsammans med barnen och bara mysa och kanske titta på en film tillsammans i sängen. Det är då man känner att man har ledigt. Jag får nästan ångest av bara tanken på att vardagen  snart ska börja igen. Jag skulle kunna ha det såhär länge ♥

Tjejerna har somnat med sina lysande och spelande nallar varje kväll sedan julafton. De är verkligen sövande på något vis. Mathilde tycker också om nallen så jag ångrar att jag inte köpte en likadan till henne i julklapp. Letar ni efter en uppskattad present till ett barn så kan jag rekommendera dessa 🙂

Efter en kväll hos mormor och morfar så sover dom små busungarna i våran säng. Vi var där och installerade deras julklapp, de fick en nu teve av oss. Nu minsann har de en glasklar bild med en perfekt skärpa och fokus. Jag har ju påpekat säkert hundra gånger att jag inte förstår hur dem står ut med att titta på teven med så dålig bild. Äsch det är inget fel på våran bild! Ni vet hur det kan vara att diskutera med någon som är envis som synden hahaha. Det här blev ett ypperligt tillfälle att överraska dom med en ny teve.

Och visst sjutton blev bilden bättre! Wille dreglade över teven åh jag vill också ha en 4k teve! Va vad är det egentligen, det är väl inte ens användbart ännu? Nåja, det viktiga var att bilden blev bra och det blev den.  De blev så glada över julklappen och det var roligt ♥

Jag har hunnit med att ”meka” med bilen idag med, min bil min skruttbil. Mickes bil har rasat, ja alltså motorn har rasat. Sååå himla tråkigt och ledsamt verkligen. Grejen är den att Mickes bil är nyare så detta borde aldrig ha hänt men när vi lämnade in den på service hos en bilmek så hällde de i fel olja och efter det var bilen aldrig mera sig lik. Bara problem, och givetvis så kunde de inte ta ansvar för detta. Eller ville inte ta ansvar för detta, för enligt dom så hade de inte gjort något fel. Trots att vi fått det konstaterat av andra bilmekaniker och som pricken över i:et så hade jag faktiskt fotat det hela. Ibland är det bra att vara en blogger hehe. De rengjorde och gjorde allt vad de kunde, men bilen blev ändå inte bra. Och nu har den rasat!

Så har vi min bil, modellen äldre men pigg som sjutton i motorn. Det är något simpelt fel, inte så avancerat och dyrt som motorras. Så idag har jag tagit tag i det, eller inte jag men världens bästa ”Micke med foten” även kallad ”potatisMicke”. Jag är så glad över att känna en bilspecialist. Ni kan ju gissa att jag ångrat många gånger att inte han fick ta hand om Mickes service.

Nu är det ju som det är, vi måste ha en ny bil! Det funkar inte annars, eller det blir betydligt mycket jobbigare utan, Har kikat runt lite på olika bilfirmor, men har inte hitta ”the one” ännu. Vet ni om någon större bil/buss swebuss haha så hojta till 🙂

Jag glömde givetvis att köpa ett minnes kort till min nya kamera idag, huuuua vad sur jag blev när jag insåg det! Hade ju velat leka lite med den ikväll, men det får bli imorgon istället.

Kram / Madeleine

 1. Vi har en ford galaxy. Den är toppen på många sätt, rymlig även för de i bagagen och drar lite(diesel). Så bra när man köpt stora saker, mycket lasstyta

 2. Jag är sjukt avundsjuk på ditt liv! Dreglar nästan över bloggen! Allt vill jag ha! Speciellt eftersom vi är jämngamla och har samma smak. (Hoppas du förstår att detta är en weird komplimang..)

  Själv är jag ensamstående mamma och student. Julen firades ensam (dottern hos far) och fattig. Men inte så det var synd om mig – absolut inte! Julen är ju först och främst tid för eftertanke och det fick jag. Men jag vill OCKSÅ ha massor av barn, en man som ger mig en fin julklapp och råd att ge mina föräldrar en ny teve. Så himla härligt att ni kan göra det ni vill! Och jag hoppas min tid kommer. Tills dess får jag fortsätta vara avis. Lycka till 2018!

  PS. Ford. Uppvärmd framruta säger ju allt!

 3. Ni kan ju leasa annars! Är så nöjd med mitt val att göra det. Allt är så bekvämt och allt ligger i bilförsäljarens händer om det krabbar. Såå skönt! Då betalar du bara en månadskostnad varje månad som ett abonnemang och tutar och kör 😀

  1. Hej. Nja allt ligger inte i säljarens händer. Tänk på att konsumentköpslagen inte gäller vid leasing.
   Detta innebär att det är du som kund som tar den stora risken om bilen tex skulle få problem tex med kopplingen, bromsar, motor, växellåda som är dyra att reparera. Säljaren kan då luta sig tillbaka & säga att det är onormalt slit & bevisbördan hamnar hos dig som kund att motbevisa det. Vilket oftast är omöjligt om man inte kan stödja sig mot konsumentköpslagen.
   Har varit några uppmärksammade typfall ganska nyligen i tidningen.

 4. Vi har en minibuss till salu med plats för 9 pers. Behöver lite kärlek men det kanske din vän kan fixa. Kontakta mig för mer info.
  Den finns i Linköping.

 5. Hej
  Du har det så mysigt hemma och tar så fina kort!
  Vi har Volvo x 90 och v60så nöjda med dom vi har kört Volvo i många år vill inte ha någon annan bil.
  X90 är rymlig och går så fint.
  Hoppas ni hittar en bil snart.
  Hur gick det med husvisningen ni var på?

 6. Vi har en alhambra 7 sitsig. Letade i ett år innan vi hittade ”den rätta”!! Men vi va kräsna o ville verkligen ha det vi ville! Bra me utrymme för dom som sitter längst bak o fortfarande plats i bagageluckan. O fäller man dom två bakersta så blir bagageutrymmet jätte stort!!! Det är liknanade modell som Galaxy. Galaxy, alhambra o Sharan är alla nästan lika. Jag personligen gillar inte Ford då jag sj haft en som hamnade på skroten haha! Men me bilar vet man aldrig. Vi är iaf så himla nöjda med våran Alhambra, mkt bil för lite pengar o soppasnål! Vi har bara 2 barn men älskar o ha 7 sitsig just för lastutrymmet men oxå att man kan åka fler. Ni är ju 10 barn så lär kanske ändå ha en 9 sitsig el? Lycka till iaf!! Det här me bilar är ett jytter!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..