Tandvärk, lego, balett och nytt vrålåk!

Idag har jag gjort en liten nyårsstädning, jag och min hamsterkind. Jodå, klart man ska få något elände som tandvärk också. Jag har inte haft sönder någon spegel så sjuårs olycka kan man ju hoppas att man inte drabbats av. Men som det sägs så brukar ju en olycka inte komma själv, tre i rad och nu kom den tredje :-( Usch det är verkligen hemskt! Ni som har haft tandvärk förstår vad jag pratar om, för jag föder hellre barn än att ha tandvärk. Det är så fruktansvärt hemskt. Smärtan är galen! Två trasiga bilar och en trasig tand, nu känns det som vi fått våran beskärda del av olycka för i år.

Jag hoppas verkligen att 2018 börjar bättre än 2017 slutade. Men det kunde varit värre så jag ska väl inte klaga, är bara lite uppgiven just för stunden. Jag har det bästa av det bästa i livet, en underbar familj och otroligt mycket kärlek ♥

Det ska byggas lego, Tuvis fick Lego Friends i julklapp av oss. Jag älskar att bygga lego, helst starwars. Jag vet inte hur många starwarsbyggen jag byggt ihop 🙂 Det värsta är att när jag väl har börjat så kan jag inte sluta. Jag vet när Victor var liten då fick han ett megastort lego starwars som vi satt med halva natten tills det blev klart. Gillar ni lego? Någon gång ska jag ta med alla barnen till legoland, kanske till sommaren?

EmmyLou var uppe länge natten till idag. Hon somnade skapligt men så vaknade hon av någon anledning och då är det kört att få henne att somna om direkt. Vi gick in och lade oss tillsammans, Mathilde var också vaken och det gillade inte EmmyLou Jag vill ha min mamma själv! Dumma bebis! Bebisen kan vara hos sin pappa! Maaaaaaammmmaaaaaa! Jag blev så full av skratt, någon frågade mig för ett tag sen hur det var att uppleva tvåbarnschocken. Jo den glömmer man ju aldrig, den varade en kort stund fast den kändes som en evighet. Sen har jag aldrig direkt upplevt just de känslorna igen, att inte känna sig tillräcklig för alla barn. Det har liksom bara funkat och rullat på. Men inatt när båda mina minsta tjejer ville ha mamma för sig själva då kom de känslorna tillbaka.

Jag försökte prata med EmmyLou och förklara att lillasyster måste somna först så att jag sedan kunde lägga henne i spjälsängen. Det kom några tårar innan hon gick med på det och förstod att det faktiskt var bättre att vänta utan tårar.

Men idag är hon trött min lilla ballerina, hon gillar att sitta på youtube och titta på ballerinor. Det enda hon säger att vill göra är att börja dansa som ballerinor. Jag har anmält Tuva-Li till balett på folkuniversitet,  från 6-8 år i Linköping. Det finns ingen balett för fyraåringar så EmmyLou får nog tåligt vänta ett par år till. Men hon kommer få följa med mig och Tuva-Li till Linköping en gång i veckan och jag tror nog att det kanske kommer stilla hennes önskan en del tills det är dags för även henne att börja. Det finns ju andra grupper med lek och dans men serru det vill hon inte minsann – det ska vara balett! De 7e februari börjar hon, vi ska bara förbereda hos med lite danskläder först så är vi redo sen 🙂

Tack för att biltips förresten, har ju glömt tacka er för det. Vi har resonerat fram och tillbaka länge och har nog kommit fram till att vi köper oss en ny bil och denna gång en niosits. Jag har surfat på nätet på olika alternativ och har hittat två olika som jag gillar lite mera. Vi har pratat med bilhandlare idag så kanske kanske har vi ett nytt vrålåk snart 🙂 Håll tummarna för oss!

Nu ska vi åka hem till mormor och morfar en liten stund. Ska bli mysigt att bli lite ompysslade med kaffe och annat gott ♥

Hoppas ni får en mysig kväll!

Kram / Madeleine

 1. Äääälskar lego!!!! Men barnen (6 o 7) kan ju bygga sina själva. Spec 7-åringen. O vill inte ha hjälp!! jag försöker liiite men då blir det stopp!! Nästan så jag köper mig nåt stort paket själv! Haha!! Kanske skulle önska sig när man fyller år
  Hoppas det går bra me bil köp!!

 2. Tandvärk är hemskt. Men gå till tandläkare för det kan ju vara så du behöver penicillin
  Lego ÄR kul men det sämsta är att när det är gjort så är det ju liksom gjort, om du förstår vad jag menar.
  Här fick vi inte hjälpa till heller.
  Först är de stolta över saken de byggt ihop sen plockas de isär och allt blir liggande i en korg.
  Men då kan se ju används fantasin och bygga egna grejer.
  Synd bara att det är så dyrt.

 3. Det är inte så lätt att hitta eller få tag i en tandläkare. I vår kommun, och vi är över 100000 så kan man få åka till annan stad för att få tag i tandläkaren. Dessutom har dom ingen bil. Jag vet inte hur det funkar där men kanske även dom måste åka till annan stad för att få tandvård på helger.

 4. Får du behålla allt du gör reklam för, t.ex ångtvätten ?
  Kan du inte ordna bilen billigare om du gör reklam för den ?
  Du är en verklig förebild att hålla ihop allt med familj, arbete och glatt humör !

 5. Ja fast har man tandvärk så är det kanske värt att åka en bit tänkte jag . Jag åker då gärna många mil för att bli av med tandvärk. Bilfrågan tror jag nog de löser på nåt sätt, de skulle ju iväg till farmor och farfar iallafall :-). Sen var ju förvisso frågan inte ställd till dig utan till Madde. Hoppas Madde att tandvärken är bättre och jag önskar er ett gott nytt år!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..