Vad stör ni er på mest hos andra? Här är mina 5 punkter!

Veckans mest glamorösa bild. Det här är en av tre tvättställningar som ser ut precis just som den här på bilden. Torktumlaren var dessutom full av tvätt också. Bakom tvätthögen ser ni mitt kontor för dagen, ganska så okontaktbar från sängen. Men där har jag legat hela dagen och tyckt synd om mig själv mellan de tappra försöken till att vika tvätt och komma i ordning och samtidigt få lite jobb gjort från datorn.

Ibland straffar det sig dubbelt upp när man har fuskat. Så tänk på det – fuska aldrig! Undra hur många gånger man måste göra fel innan man lär sig?

Barnen har haft världens sämsta mamma idag, Tuva-Li har frågat åtskilliga gånger om jag inte ska gå upp? Mamma mår lite dåligt så idag får vi ligga i sängen och titta på film. Det går ju bra att övertala de lite större barnen men Mathilde har inte varit så nöjd med situationen.

Ibland går det inte ihop sig men det är helt okej. Och när jag tänker efter ganska skönt också ibland. Jag som är kontrollfreak behöver stanna upp såhär ibland och ta det för vad det är.

Imorgon är en ny dag, säkert en bättre dag. Bara man är positiv, allt ordnar sig sägs det 🙂 Jag kanske skulle bli lite mera pessimist? Eller Realist som pessimister ofta kallar det haha. Jag har märkt att en del stör sig på att man är väldigt optimistisk. Är det så? Kan ni störa er på att människor runtomkring er alltid är så glada och positiva? Nästan sådär så ni vill fråga dom vad fan dom är så jävla glada för hela tiden? Ibland får jag upp så roliga scener i mitt huvudet (Micke säger att jag inte ska prata om det högt hahaha). Nej jag är inte galen, lugn och fin! Det var bara en tanke och en fråga till er. Vad stör ni er på mest hos andra?

 1. Jag stör mig på människor som alltid tror sig veta bäst om allt. I vilket ämne det än gäller så vet dom allt och har varit med om allt. Besserwissers. Det måste ha med dålig självkänsla att göra? De måste ju på något sätt vilja hävda sig genom att veta och kunna allt? Eller vad tror ni?
 2. Jag stör mig på människor som bara gör saker för andra som de själva kan vinna på. Målar upp rosa fluffiga moln, om du gör såhär för oss så kan vi senare göra såhär ihop eller göra det här för dig. Och så slutar det med att det inget blir av det! Så inser man gång på gång att man blivit lurad. Man ska vara glad om man träffar genuina människor idag för de är sällsynta har jag märkt! Därför ska man vara mera egoistiskt innan man delar med sig av sin godhet! Att bli utnyttjad är ingen höjdare.
 3. Opportunister! Eller på ren jäfla svenska, kappvändare! Ibland undrar man vart kuraget hos människor är och om de ens har något! Kan man inte stå för sina åsikter eller är konflikträdd så kanske man inte ska yttra sig från första början. Typiskt kvinnor tror jag. Jag är mer som en man har jag hört, i det fallet måste det ju vara positivt i så fall. Raka rör och rakt fram, annars kan man likagärna hålla saker för sig själv.
 4. När folk rotar i andras kylskåp! Man gör inte det, det finns inte. Big NO NO!
 5. Oväntade gäster! Vett och etikett det hör till att man hör av sig innan man hälsar på någon. Alltid trevligt med besök, men ett sms innan åtminstone så man kan förbereda om man har annat emellan.

Det här var mina 5 punkter som jag kan störa mig på. Håller ni med om någon? 

Kram / Madeleine ♥

 1. Haha jag stör mig på besserwissar men älskar spontanbesök 🙂 Fast till spontanbesök räknas väl ett sms in med, en vän som slutar jobba eller ska till affären kan skicka ”är du hemma” och 2 minuter senare stå utanför dörren.
  Kul att du uppdaterar så sent för då har jag något att läsa under amningen på natten 😉
  lotte4.blogspot se

  1. Visst är det mysigt med spontanbesök! Men gärna med en förvarning tycker jag 🙂 Ibland när det kommer folk på kvällen när man lägger barn så kan det röra till det och då är cirkusen igång :-/

   Åh ad mysigt med bebis Lotte <3 Hur gammal har han blivit nu?

 2. Åhh punkt 1 kunde inte ha förklarats bättre jag jobbar med en och det går en på nerverna…jag jobbar på att inte gå in i vad personen säger att stå emot med motargument
  Jag har svårt för veliga människor som inte kan ta beslut. Man kan ta fel beslut men oftast går det att rätt till..velighet nej tack.

  Krya på er!!

  1. Tack så mycket Sophia <3 Idag har vi alla barn hemma, måtte det vända nu!

   Hahaha hur kan man inte ta beslut! Det måste vara så jobbigt att vela hela tiden 🙂

 3. Kappvändare är det absolut värsta jag vet och så dom som aldrig har en åsikt. När man t.e.x frågar om något (ex. något som rör jobbet) så får man till svar ”spelar ingen roll” ”vet inte” sånt kan få mig att gå i taket

 4. Du är absolut inte själv. Nr.1 känner jag väl så igen. Har en ”nära släkting” som är otroligt jobbigt. Knappt att jag vill gå på kalas då jag vet att denna person kommer. Berättar jag t.ex att jag har fått ner nån kilo så är den personen så jäkla snabbt med att kontra mig att hen har gått mer ner i vikt mm. Den personen suger så mkt luft att man får ont i huvudet varje gång. Jag sätter mig nästan alltid vid barnbordet bara för att slippa höra hens röst 🙁 dessutom är hens en riktigt skrytmåns tyvärr :/

 5. Oväntade besök är det bästa jag vet !! Tänk att just hon/han ville komma till mig idag ! Om jag inte har tid, så säger jag det, men hinner alltid med några minuters prat.
  Förr, när jag var barn, kom det ofta oväntade besök till vårt hem, jag älskade det och , faktiskt , så sitter det kvar.
  Sällan man är så upptagen att man inte välkomnar vänner.

 6. Håller helt med dig i punkt 1,2,3,4 . Punkt 5 behöver jag inte oroa mig för. Vi har nästan aldrig besök (mamma ibland) .Folk har fryst ut oss pga antal barn.

  1. Men vad ledsen jag blir Viktoria Antal barn ska inte vara en ursäkt för att någon inte ska vilja hälsa på. Det finns olika storfamiljsgrupper på Facebook, kanske någon som bor i närheten som ni kan lära känna. Stor kram till dig ❤️

 7. Va älskar spontana besök….de är dom bästa! Här i Norrbotten hälsar man på varandra ofta. Enda gången jag kan ringa om det är 5 mil eller mera man måste åka för att hälsa på någon. För oss att äta på McDonalds är det 6 mil enkel väg;)

 8. Jösses Viktoria. Det verkar ju inte klokt. Hur många barn har du då?
  Jag håller också med om dina punkter. Kanske inte helt den sista men ett sms eller samtal är ju trots allt att föredra. Man kan ju ha saker man gör.
  Kappvändare och skitsnackare är nått av det uslaste jag vet såvida dom inte snackar skit om den som är i samma rum så man/den kan försvara sig (hehe)

 9. Håller inte med om kylskåpet haha. Jag har iofs bara nära vänner och familj på besök hemma men jag är tvärtom. Vill de ha något – gå och ta det. Jag har inte tid att springa och fixa grejer åt alla hela tiden

 10. Innan jag börjar finns det verkligen människor som rotar i andras kylskåp?! :-o, har bott hemifrån sen jag var 17 år och aldrig upplevt den saken. Låter ju helt sjukt ju 😮 😮 :-o.

  Så saker jag stör mig på:

  1 – Människor som tycks leva på att förstöra andra människors dagar. Alltså såna som systematiskt fäller sårande kommentarer och uttrycker sig efteråt med ”MEN vad har jag gjort? Jag förstår inte vad jag gjort? Blev du sårad?” Kräks på sånt där folk.
  2 – Människor som lägger sig i hur andra sköter sitt jobb. Alltså såna där som man känner sig så in i sömmarna granskade av att man blir osäker på det man gör för att man vet att de endast letar efter något att påpeka.
  3 – Människor som tar sig friheten att förutsätta att saker de ser alltid är vad man själv vill. Jag har ett barn vilket stör ungefär 99,9% av befolkningen. ”Ett barn, ja du är alltså en sån som inte tycker om barn? Jag skulle aldrig skaffa bara ett barn, det finns ju forskning på sånt”. Grejen är den att folk inte vet ett skit om varför man har ett eller femtioåtta barn. Tycks fortfarande förvåna människor att ensamstående inte blir gravida av sig själva, eller att man kanske inte kan få fler barn. Eller att någon med många barn kanske ville ha många barn eller inget preventivmedel fungerar. Allt är ju inte som det ser ut med ögonen, det finns ju mycket som ser annorlunda ut om man lyssnar med öronen…
  4 – Människor som vänder andra ryggen för att man blir sjuk. Såna där man trodde stod dig nära men som visar sig fly så fort en kris uppstår i livet. Det gör förbannat ont och sådant stör mig och stjäl min energi.
  5 – Psykopater, har haft såna i min närhet och de är rent av livsfarliga. Dessutom har de ett drag jag gärna inte vill ha i mitt liv och stör mig på.

 11. Håller med om 1-3 för spontanbesöken fullständigt älskar jag. Älskar älskar när folk dimper in och på riktigt känner sig som hemma hos mig så där faller kylskåpet också, har jag missat nåt hämta!

 12. Kan du hjälpa mig Madde? Eller nån av alla läsare. Mitt ena barn, snart 5 år behöver ny sittvagn/sulky. Jag vet, inte ska väll 5 åringar åka vagn. Men, hon är sjuk. Allvarligt förjäkla sjuk. Cancer. Hon blir lätt trött och mina axlar orkar inte bära mer. Men vi vill kunna gå ut och gå. Så, vi har nött ut en brio sulky precis. Och behöver köpa ny vagn till våren. Liten, smidig men ändå ska hon sitta bra. Hon är snart 110 cm och 16kg. Vad köper vi? Hon vill inte ha nån båge på vagnen. Och, nej vi kan inte åka till nån affär och prova. Infektionsrisken är för stor. Så blir nätshopping! Hjälp tack!!!
  Tack för fin blogg. Krya på er.

  1. Stackars henne och dig och resten av er familj! F**k cancer!!! Har tyvärr inga tips men önskar er ett stort lycka till (klart du inte ska bära, inte bra om du sliter ut dig helt) och att hon snart kan bli friskförklarad! Bamsekramar

  2. Beklagar!
   Vi har en ”Thule chariot cheetah 2” tror jag den heter. I den ryms vår 7-åring och 4-åring tillsammans. Perfekt för långprommisar mm. Mysig att sitta i, som en koja. Kan även användas bakom cykel eller när man åker skidor.

 13. Min kusin bor i nya Zeeland hon har 10 barn lever ett minimilism livstil
  Jag är så himla trött alla ska säga Fuck cancer
  Varenda unge säger Fuck idag
  Jag miste båda mina föräldrar i cancer säger no cancer not Fuck som alla andra

 14. Nu var ju inte frågan ställd till mig, men vi hade en Babyjogger city mini till våra barn aom sista vagn. Vi valde den istället för paraplysulky för att den är rymlig och stabil, men ändå lätt och smidig. Båge köper man till om man vill ha. Kanske en dum fråga/förslag men kan ni inte få låna rullstol till henne?

  Önskar er all lycka, fruktansvärt när barn blir svårt sjuka!

 15. 1, föräldrar som är bättre än sig själv typ ” det där skulle jag aldrig göra, osv. Speciellt första gångs föräldrar eller dom som inte ha några barn… värsta jag vet. Speciellt om dom ska ge en dålig samvete för att man gör olika
  2. Dem som tror sig veta allt om allting.
  3. Dom som fastna i det förflutna och ska prata om ens förflutna jämt även ifall det var flera år sedan och oftast är det inga positiva saker…
  4. Har en vän som har dåligt ställt ekonomiskt pga sin sambo som har kolosala skulder hos kronofogden. Hen dumförklarar alltid mig när jag handla. T.ex var jag helt idiotiskt när jag köpte syskonvagn för 7000 kr och enkel vagn för 10000… Det skulle hen aldrig göra.har jag pengar att köpa en vagn för det priset så gör jag väl det utan att vilja bli dumförklarar? Hen fick sin vagn och den håller på att trilla ihop… hens mamma försörjer deras barn… varenda gång prata denna människa om hur dumt det är att handla massvis.. sjuk störande..
  5. Folk som planera saker med en men jämt ställer in värsta jag vet…
  6. Folk som älskar att trycka ner en annan människa..
  7.

 16. Stör mig på att folk alltid frågar , var är det köpt på bloggar.
  Mobiler i tid o otid.
  Oärliga människor.
  Folk som äter på bussar och spårvagnar.
  Gubbar som inte kan hålla ihop sina ben utan tar upp två säten. Så äckligt.
  Mycket mer men det räcker såhär.

 17. Tack för härlig blogg! Måste bara skriva om saker man stör sig på, när min man fyllde 40 år kom hela hans familj, 12 personer, och skulle överraska honom. De hade inte ringt innan eller hört sig för om det skulle funka. Jag som har en utmattning och inte var så jättestark den dan blev helt förstörd och hade jag inte vart så ordentlig av mig så hade jag skällt ut dem och stängt dörren framför näsan på dem. Men sota för det fick jag. Var helt slut efteråt. Att höra av sig är ett måste när man kommer en hel armé.

 18. Döm inte andra om du själv inte vill bli bedömd.. ”Den som är utan synd kastar första stenen”.. Kanske inte saker jag stör mig på men tänkvärda ord.. Men människor som ständigt klagar på andra människor o gärna vill ha medhåll, trots att man inte känner personen ifråga kan jag ”störa” mig på..Typ han sa si o så, hon gjorde si o så hen måste vara knäpp o idiot o allt vad det är.. Näe bättre språkbruk o mer kärlek i världen..

 19. Åååh håller helt med, stör mig på precis samma saker alla fem punkter! Fy blää för lögnare, kappvändare och egoister! Och fy usch för människor som förvrider allt, och folk som alltid missförstår sjuuukt jobbigt! För o inte tala om oväntat besök hua!

 20. De 4 första håller jag med om men oväntade gäster tycker jag är härligt. Någon har spontant bestämt sig för att hälsa på oss och har inga andra förväntningar än en pratstund och kanske en kopp kaffe, mer sånt och mindre planerade arrangemang

 21. Håller med om allt utom spontanbesöken, för mig är det bättre än planerade besök. Dem stressar jag upp mig över och hinner bygga upp egna krav på att jag måste prestera en massa för att det ska bli bra. Kul och inspirerande att vi är olika!

  Jag stör mig på bristande självinsikt, mest min egen så klart.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..