Kaffe, nallebjörn och bilbarnstol!

Idag har kaffe varit räddningen, jag vet inte hur jag hade klarat dagen annars? Natten till igår var snurrig, bokstavligen talat. EmmyLou ramlade ur sin säng och ville inte riktigt somna om. Efter det så ville hon bara ligga bredvid mammis (som hon kallar mig ). Med två ”bäbisar” sängen sover man inte bra. Speciellt inte när man har en treåring som snurrar i sängen.

Jag tittade på klockan mellan mina försök till sömn. Till slut blir man bara stressad över att man inte hinner sova innan det är dags att få upp. Så ja, dagen igår var väääääldigt lång.

Idag har det varit bättre, jag har inte varit lika ”bakis”trött som igår. Istället har jag fått lägga energin på att skotta snö. Äntligen har den kommit, den efterlängtade snön. Barnen tycker det är så hinna roligt. Och jag håller med, det är faktiskt väldigt mysigt med snö. Håller ni med?

Idag åkte jag och Håkan (min plastpappa) till verkstaden med våran Sharan, tanken är att vi ska laga de små felen som är och sälja den. Den går egentligen bra som tusan och är pigg som sjutton. Men vi har bestämt att vi ska köpa en ny mindre bil. När vi har en 9-sits så känns det onödigt att ha en 7-sits. Jag är lite förtjust i suvmodeller. Först var vi inne på om vi skulle köpa en liten Fiat 500, typ en sådan som vi hade ett tag som vi lånade av min mamma. Men så när vi pratade om det så känns det tryggare att ha en rejälare bil. Ska man åka längre och utanför stan så vill jag ha en ordentlig bil.

Ljuvliga Toffie af Lindö våran älskade lilla nallebjörn. Hon visar tydligt att hon ville följa med mig och Mathilde när vi ska ut och åka. Hon är bortskämd med att nästan alltid få följa med oss när vi ska åka någonstans. Mycket för att jag inte vill lämna henne ensam hemma med de stora hundarna, måste hon vara hemma så stänger jag alltid in henne. Tar alltid det säkra före det osäkra, även om jag aldrig skulle tro att de stora hundarna skulle göra något emot henne så kan en olycka snabbt vara framme. Man vet ju aldrig.

Sen är det väldigt bra social träning för Toffie att vara med oss överallt. Hon håller sig alltid intill oss. Så fort jag tar fram babyskyddet så springer hon dit och hoppar i åh vart ska vi åka matte? 😀 Hon lägger sig alltid i Mathildes knä när jag satt fast henne i babyskyddet.

När det är kallt och snö så måste man ha på sig jacka på sig. Nej jag är inte mycket för att sätta på djuren kläder men den här lilla hårbollen behöver det när hon är ute i snön. Väldigt skönt att slippa snöklumparna i alla fall på magen. Dessutom så verkar Toffie själv tycka att det ganska skönt 🙂 Visst är hon väl hur söt som helst!?

I väntan på att matte ska bli klar någon gång så vi kan gå ut… 

Lilla foten. Det finns inget som är så gulligt som barnfötter ♥

Mathilde behöver em ny bilstol. Herregud hon går ju snart, jag måste verkligen byta så fort jag bara kan. Vi får se vad det blir för stor denna gång, jag har frågat alla min proffs på Instagram vad de har till sina barn. Jag borde ju själv vara proffs på detta efter så många barn men stolarna uppdateras ju hela tiden och då hör jag mig gärna för vad andra har för stolar till sina barn.

Kram / Madeleine

 1. Maxi cosimobi helt klart bäst
  Vår långa dotter satt i den från 10mån till hon fyllde 5år! Utan problem..perfekt då den gå ändra
  4 olika lägen från sittande till liggande medans barnet sitter i den…

  Kram linda… ps här ha vi hur mkt snö som helst i norrlands inland☺

  1. Åh tack för tipset! Blir så glad när ni vill dela med er 🙂

   Men åhhhh norrland, jag vill verkligen åka uppåt och få uppleva Sveriges norra delar 😀

 2. Har du hunden lös i bilen vid färd?
  OM så är fallet så ska du veta hon kan skada sig själv eller er vid en olycka och det vill du nog inte.
  Blir inte de andra hundarna avundssjuka när den lilla får följa med?
  Trots att jag tycker såna små djur är lite ”onödiga” så måste jag ju tycka hon är väldans SÖT.

  1. Hon har hundbur, jag har koll på läget 🙂 Varför är småhundar onödiga tycker du? Visst är hon allt söt, helt bedårande Du skulle se hennes härliga lynne också. Såå charmig!

   De andra hundarna åker till skogen med husse i stället

 3. Så söt lilla toffie är!

  Min dotter på 18 månader har en enkel bilstol från Biltema som hon kan ha tills 4 år eller 18 kgDen är testad och godkänd

  Natten till igår här hemma var också sådär..dottern vaknade några gånger under natten då hon fått vaccin, 6:30 gick hon upp..då var man inte en pigg mamma

  Ha en fin dag i snön hela familjen!

 4. Fattade aldrig om min kommentar kom med haha!

  Men min dotter på 18 månader har en bilstol från Biltema som går till 4 års ålder och 18 kg, den är testad och godkänd!

  Natten till igår var här hemma inte heller så bra, dottern fick vaccin och vaknade på natten några gånger och gick sen upp 6:30..då är man inte så pigg!

  Ha en fin dag i snön!

 5. Söt hund, men du vet väl att det är lag på att hundar ska ha bur att sitt i, eller spec. hundsele !!! Och inte ska man klä på hundar heller.Absolut inte så håriga hundar. Fråga på hundklubben så får du samma svar.

  1. Precis som jag har svarat tidigare så har Toffie hundbur. Och varför skulle inte en hårig hund kunna ha hundkläder? Det dummaste jag hört

   1. Har oxå en hårig hund (chow-cow) och som Madde säger kan man ju ha hundkläder/kappor för att det fasnar stora snökockor under magen.

 6. Härliga bilder 🙂
  Vi har haft en axkid minikid (den är väldigt rymlig) samt en Besafe Izi plus till vår lilla tjej (inte lika rymlig) men hon är mindre så de gör inget
  Tycker båda har varit bra. Axkid är ju mer prisvärd. 🙂

 7. Ni som har två större hundar och hanar, har det varit bråk? Har de rykt ihop? Har en stor hund 60 kilo hane och skulle så gärna vilja ha en till men är rädd de ska bråka.

 8. Men så gudomligt söt hon är lilla Toffie!!! Så gullig i sitt fina rosa täcke….hon ser så stolt ut. Klart det är skönt med ett värmande täcke så här års….har vi till var lilla JackRussel oxå. Sen skadar det ju inte täcket / jackan dessutom är skitsnygg!!!!

 9. Jag har haft min fiat 500 i drygt ett år nu och jag älskar den! Jag kör främst i stadsmiljö men också på E6 mellan malmö-göteborg minst ett par gånger i månaden och jag upplever absolut inte att det är en osäker bil. Jag förstår hur du tänker, det är många som har sagt det till mig också (hemskt roligt att sätta sig i den btw efter att folk har satt griller i huvudet på en ;)) att den ser så instabil ut och det är klart att det känns när vinden är hård (västkust-brud!) men jag har aldrig känt mig otrygg i den.

  Hoppas ni hittar en fin bil som ni alla älskar, tack för en hemskt fin och personlig blogg! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..