Hur funkar det för er?

Hur är funkar era lämnar hämtningar på skolan och förskola? Är dom smidiga? Eller är barnen trötta och flamsiga? Eller kanske tom ledsna? 

Vi brukar ha lite kaos på morgonen, en del av barnen (flickorna framförallt) vill gärna bestämma vilka kläder de själva ska ha. Vissa dagar får man välja sina fajter och bara låta dom matcha själva trots att det ibland kan se lite knasigt ut. Och så lilla Adam, ja han vill ju såklart bestämma själv. Det är så himla viktigt att ha just dom där byxorna och den där tröjan. Det har gått så långt så att vi faktiskt har fått köpa fler av varje plagg för att han bara vill ha just dom kläderna. Innan jul fick jag ett samtal från sjuksyster på barnens skola. Hej jag ringer för Adams fröken har bett mig ringa ang detta. Det är så att läraren är bekymrad över att Adam aldrig byter kläder!? Och det är ju inte så bra eftersom barn kan bli retade och så… Jag blev lite full i skratt, dels för att läraren inte kunde ringa och ta detta med oss personligen men också för att Adam är så himla noga med vad han ska ha för kläder på sig. Ja alltså han är ju duktig hygieniskt vad jag förstår för han duschar ju och byter underkläder efter idrotten. Aha, aha. Nej jag är inte oroad för min son Adam, han är väldigt fåfäng om man nu kan kalla det för det, han gillar att ha sina Adidasbyxor och har hur många som helst utav dom hemma. Han byter och vi tvättar, kläder finns det gott om så det är ingen fara. Jag tog inte illa upp överhuvudtaget men jag kan tänka mig att en del lätt skulle kunna göra det vid ett sådant samtal.

Men för att återgå till våra rutiner. Mornarna kan bli aningens stressande. Men oftast går det snabbt att lämna av barnen. Hämtningar däremot, aaah det tar av någon anledning så lång tid. I åtta fall av tio så är också EmmyLou så himla trött och gnällig. Och det blir ett projekt i sig att hålla henne vaken och glad hela vägen hem.

Jag undrar om det inte är just den här åldern som är lite krävande. Igår gick det hur bra som helst, hon var glad och ganska pigg. Vi skulle åka hem och bygga snögubbar och det är det bästa som tjejerna vet. Tuva-Li peppade sin lillasyster att vi skulle åka hem och ha roligt och det hela gick som på räls.

Älskar sådana dagar!

Innan jag ramlade på rumpan.. aj aj! 

Glada barn och glad mamma ♥

I helgen ska vi åka till pulkabacken har vi lovat barnen. Packa med oss äggmackor eller kanske grilla korv. Jag måste bara leta fram alla pulkor, de står säkert jättebra i något av förråden. Hoppas verkligen snön kommer ligga kvar ett tag nu 🙂

Jag ska boka tid för tatuering till Victor, han fick ett presentkort i julklapp och det vill han utnyttja nu. Han går ju upp mitt i natten för att han börjar jobba så tidigt så nu ligger han och sover en stund. Lovade att jag skulle hjälpa honom så det är bäst att jag inte glömmer det nu.

Tittar in senare!

Kram / Madeleine

 1. Jag har inte egna barn och jag fattar inte hur ni som har barn orkar rodda allt 🙂 Blir trött bara ta hand om en för en natt, och allt som ska med varje gång man går ut tar ju en halvdag bara det, blöja, nappar och gud vet allt och denna jädra snuttetrasa man absolut inte får glömma om man inte vill att 3:e världskriget ska bryta ut 🙂 Älskar barn men insett att nä jag skulle inte klara ta hand om ett på heltid el jo självklart skulle jag klara det men hade nog känt mig väldigt låst, jag vill va fri och kunna komma och gå som jag vill och helt plötsligt göra spontanresor mm. Tur vi alla är olika 🙂 Åh är ochså sugen på ny tauering, vill tatuera mig precis nedan för nacken med ett statement typ liknande My body, my property något sånt.

 2. Imorse orkade jag inte ta fighten med dottern. Hon ville gå med sin one piece till skolan. Ja det fick hon i förutsättning att hon hade tröja och byxor under. Annars är det jag om väljer kläder till henne. De stora väljer själva.
  Lämningen går smärtfri, men hämtning är jobbig. Hade hon fått skulle hon stannat på fritids tills de stänger.
  Snö har vi inte här och vi behöver ingen heller. Jag är inte ett stort fan av snö så jag är glad bara det håller sig borta.

  Ha en fortsatt fin kväll.

  Kramar från Malmö

 3. Vad jag reagerar mest på ( du törs säkert inte ta med det här)
  Men, det är på vilket sätt har du fått dagis:förskola till dina barn ?
  Enligt bloggen så är du ju faktiskt hemma för det mesta

  1. Men dra nått gammalt över dig MB! Ärligt talat varför envisas du med att trolla omkring överallt på bloggar hit och dit! Vad är ditt syfte?

   För det är sjukt att hela tiden kommentera så som du gör!

   Jag jobbar VARJE dag! Jobbar tom när jag är hemma med sjuka barn, dvs vabbar utan vabersättning. Jobbar både hemifrån och från kontoret!

   Så vad MB är ditt förbannade problem? Jösses alltså, get a life Please!

  2. MB:
   Ta reda på fakta innan du soyr ur dig en massa.
   Madde är egen företagare. Ja då jobbar man kanske hemifrån.

   OCH i många kommuner får man lämna barnen på förskola ett visst antal timmar UTAN att ha ett jobb. I vissa kommuner 15 h o i andra upp till 30 h.

   Sååååå oooorka leta fel o gnälla

 4. Vi har också haft klädkrig på mornarna tidigare så nu lägger 5 och 7-åringen fram sina kläder kvällen innan och de väljer kläder helt fritt (givetvis inte finklänningar) så det matchas mönster och färger hur som helst. Även 1,5-åringen väljer kläder själv rätt ofta

  1. Det kan du få tycka om du vill! Kritisera? Tycker jag inte heller. Vad är problemet? Det finns många lärare… Man får väl stå för vad man säger/hur man uttrycker sig!?

   Jag tog inte illa upp, du gjorde det uppenbart. Varför?

   Min blogg är inte chimär, det är ögonblick från min vardag!

 5. Reagerade lite på att sjuksystern sa att det inte är bra att inte byta kläder för ”barn kan ju bli retade”. Då får man ju hoppas att hon ringde även till de eventuella mobbarnas föräldrar och hade ett samtal med dem! Det är inte Adam som ska klä sig som de andra barnen tycker,det är de andra barnen som ska låta bli att mobbas! Håller med dig om att det är konstigt att inte läraren själv hör av sig.

  1. Håller med!!
   Läraren är klassföreståndaren?
   Ja då skulle hon/han ha ringt isåfall.
   Och tagit reda på fakta om läget.

 6. Vad tråkigt att läraren inte valde att prata själv med er istället för att blanda in en tredje part..
  Min son, som är 5 år, hade nyss en period (tack och lov att den är över nu!!) då han fick fullständig panik när jag skulle lämna honom på förskolan Det har blivit en hel del tårar bakom ratten på vägen till jobbet pga detta.. Som tur är har han världens bästa fröknar, som man kan skriva sms till närsomhelst för att höra hur det går

 7. Hej
  Vill bsra försvara/förklara lärarens roll i detta. (Är själv lärare sen 13 år) det KAN vara så att det är skolsyster som har hört detta och tar det m klassföreståndaren och sedan säger sköterskan att hen ringer hem. Ibland när det gäller tex att en elev luktar mkt svett (tar ett exempel från en av mins klasser) där syster tyckte att det låg på henne att ringa/prata med eleven. Vissa saker tycker skolsyster ligger på hen.

  Sen tycker jag det är lite konstigt att ta upp mobbinfrpgan om det nu inte är ett problem.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..