Leukemi – nu ger vi cancern ett helvete!

Jag lade mig ganska tidigt igår, eller ja tidigt för att vara att vara jag kanske jag ska säga. Kände mig helt matt i kroppen. Som ni förstår efter min senaste uppdatering  så hade vi alla en ganska tuff dag igår. Tack för alla fina kommentarer, det värmer så otroligt mycket. Mer än vad ni förstår faktiskt. 

Ni som följt mig ett tag vet att min mamma varit dålig, hon blev biten av sin katt och fick en blodförgiftning. Hon blev så sjuk så det kunde gått riktigt illa. Inlagd ganska länge på sjukhus och det tog väldigt lång tid innan hon blev bättre. De senaste åren har hon varit lite ”skruttig” eller hur jag ska förklara. Varit väldigt känslig för infektioner och förra sommaren blev hon så dålig så hon knappt kunde gå överhuvudtaget.

Men sedan blodförgiftningen så har hennes prover inte visat så bra. Och efter många många fler provtagningar så fick vi igår veta när vi var hos hematologen på sjukhuset att min mamma har Leukemi 🙁

Läkaren var fantastisk! Vilken underbar man, saklig och noga. Tog sig tid och vi pratade länge. Han pratade om behandlingar och vi ställde en massa frågor som vi kom på just då. Sen har det ju såklart dykt upp flera frågor nu efteråt.

Han frågade om om någon mer i släkten haft det, och eftersom min mamma är adopterad så kunde hon inte svara så mycket om det.

Sen undersökte läkaren även mig, jag har ju en knöl i halsen och har haft svullna lymfkörtlar. Den som sitter i halsen kom när jag åkte till NY, jag sökte för den i samband med att jag blev sjuk en gång och var på jouren och då trodde den läkaren att det kunde vara en cysta bredvid sköldkörteln (har skrivit om detta också tidigare, kommer ni ihåg?) Men ja, han ville undersöka mig. Han tyckte jag skulle ligga på primärvården så jag verkligen får ett ultraljud på knölen för han kände den tydligt. Så det måste jag väl göra.

Vilken läkare tar sig denna tid? Alla kan man ju hoppas men idag är det nog kanske mera ovanligt än vanligt.

Lilla mamma ♥ Min fina vackra lilla mamma! Vi fixar det här, jag kommer ALLTID finnas vid din sida! Nu ska vi blir kloka på det här, riktiga proffs och ge cancern ett helvete! Du har mig, Micke och alla barnbarn. Och såklart din underbara man Håkan! 

Mitt upp i det här så känner jag att jag har så mycket hat inom mig! Jag är så jävla arg rent ut sagt, och det beror på många saker. Jag kanske skulle åka ut i skogen och bara skrika!? Ställa mig på löpbandet och springa till jag kräks. Köpa en sandsäck och slå på? Oftast så brukar jag hålla sånt här inom mig, men det är slut med det nu, man mår inte bra av det. Någon gång så kommer man till den punkten där man inte kan hålla saker inom sig. Fan vad jag hatar cancer! Jag hatar blodcancer!

Kände att jag idag behövde göra något annat, underhålla mig med saker för att inte bli galen. Jag åt lunch ute, skomakarlåda. Biff med potatismos och massor med sallad till det. Drack en hallonsoda till, vet inte när jag drack en hallonsoda sist? Jag dricker ju bara cola zero om det är läsk, men jag kunde inte bry mig mindre idag faktiskt.

Dagen outfit! Skönaste chinosen från lager 157, skor och polotröja från hm och jacka IQ+ Berlin. Letar ni efter bekväma sneakers så kan jag tipsa om de från hm! 

Gröna växter och blommor gör en gladare, det muntrar alltid upp lite. Jag hade en del jag behövde byta ut så det blev en sväng till plantagen. Hittade mycket fint, och skulle kunnat fylla upp hela bilden med växter. Fick lite inspiration till trädgården, jag skulle vilja fortsätta att ”bygga” på den i vår. Sätta ut ny belysning kanske?

Det blev en murgröna, porslinsblommor, någon annan grön luftrenare till sovrummet som jag inte kommer ihåg vad den heter nu, kryddor och örter, tulpaner och eucalyptus. Jag köpte en fin rosa/cerise bukett till mamma också som barnen fick ge henne ♥

Jag hade velat köpa dom här söta tomatplantorna men jag tyckte de såg lite vissna ut. Jag älskar tomater, hur gott är inte det!? Nom nom nom!

Mormors bukett! 

Buster välkomnade mig direkt när jag klev innanför dörren. Han trodde nog kanske att jag hade köpt något gott till honom 🙂 Han fick sitt älskade ”fredagsben” senare på kvällen. Ibland undrar jag om hundar kan lära sig veckodagar hehe. Varje fredag får de varsitt ben, och när det är fredag så vet de om det.

Imorgon får vi besök det blir mysigt, vi ska laga mat ihop och mysa med en film. Vilken film det blir är inte bestämt ännu, har ni några tips på en bra film? Helst då ingen deppig film. Inget ledsamt drama. Hellre någon actionfilm eller en komedi. Har ni några på lager så får ni gärna dela med er.

Trodde jag skulle få gå på Ellegalan, men det blev det ju inget med. Lite sur är jag nog faktiskt över det 😉 Men nästa år kanske man kan klä upp sig och snöra finskorna? Haha.

Ta hand om er, världens bästa ni!

Kram / Madeleine

 

 

 1. Åh nä fy sjutton Jävla jävla skitsjukdom!!!! Fick hon det av blodförgiftningen? Tänker på er❤

  Jag undrar med om djur kan veckodagar för när vi va små så stod vår jakthund redo varenda lördag klockan 6! Å min förra lätt kunde klockan för varje kväll klockan 21 skulle han ha burkmat och fick han inte det i tid blev det ett himlens liv på han….
  kramar
  lotte4.blogspot se

 2. ❤️ja den där jävla cancernman blir så förbannad att man inte vet vad man ska säga längre …jag har själv överlevt tarmcancer och nyss fick jag reda på att jag fått cancer i en leverfläcksom jag nu opererat bort med bra resultat. Min lillasyster dog i cancer förra året och nu har min pappa fått det också….jag av någon hatar också liksom du cancerhelvetet….Håller alla tummarna för din kära mamma nu och hoppas allt kommer ordna sig

  1. Men stackare vad du fått gå igenom med dig själv, nära och kära Hur kände och märkte du tarmcanser? Har själv tagit bort blödande leverfläckar men de var felfria.

  2. Ja jisses kära du vad du får o fått gå igenom . Vissa får helt klart mer än andra här i livet. Jag undrar lite över de som Cecilia skrev oxå , nämligen hur du upptäckte din tarmcancer? Har du lust att svara är jag mycket tacksam.

 3. Tomatplantor ser ofta lätt vissna ut tycker jag,men brukar räcka med en rätt stor mängd vatten så ser de pigga ut igen☺
  Så tråkigt att höra att din mamma är sjuk,men jag är glad att hon har så många fina familjemedlemmar som stöttar henne. Det är inte alla som har det! Tillsammans klarar ni det här!❤

 4. Sänder till dig, din familj och mamma en stor bamse kram . Fuck Cancer .
  Blev alldeles tårögd av det inlägg. Min sons kusin fick lekumi när hon var liten, hon är nu friskförklarad .
  Håller tummar och tår för din mamma.

 5. Fuck cancer !!!! Min man dog av den när han var 50 år och ena sönerna fick det för 1.5 år sen och en kusin är också op för cancer också. Ibland stannar verkligen livet upp.
  Styrkekram till alla oss som på något sätt drabbats av denna hemska sjukdom.

 6. Fy va hemskt! Hoppas att nu får nån ordning på det så att din mamma blir bättre. Skönt att hon har er som stöttar runt ikring ❤️ Kram ❤️

 7. Madeleine! Jag blir alltid lika berörd när någon får cancer. Denna sjukdom som inte borde få finnas! Alltid så orättvis och obarmhärtig!
  En tumör som inte syntes på mammografin upptäcktes med hjälp av ultraljud i mitt ena bröst. Jag fick, efter en tung vecka efter upptäckten och biopsin, veta att provet inte var tillräckligt men att läkarna misstänkte elakartad cancer. Efter nytt större prov och ytterligare en mycket tung dryg vecka kom glädjebudet att det inte var cancer utan en mycket ovanlig form av bindvävstumör, som opererades bort. Det var min värsta period i livet.
  Jag sänder mina varmaste tankar och en stor omfamnande cyberkram till din mamma och till er runtom henne! Tillåt er alla känslor, omfamna varandra och finn styrkan att fightas och tron på att det ska gå bra! ❤️ Kram!!!❤️

 8. Massor av kramar Madde
  Att få ur sig all frustration o ilska är de bästa du kan göra just nu bara tömma all Skit så de inte lägger sig på hög… Att stå jämte någon som är svårt sjuk är nog värre än att vara sjuk själv… De jag menar är att vi som är sjuka har inget val vi bara måste igenom de oavsett utgång… Att ni som står jämte som anhöriga bara vill få de gjort så allt är över att vi ska slippa smärtsamma undersökningar att vi inte ska slussas hit o dit att vi bara ska få vila o bli friska så vi kan göra allt vi bestämde o bara leva livet o bara njuta tillsammans rädslan för vad denna sjukdom kan göra o hur de kan sluta tar över många av våra tankar o man försöker förbereda sig o vara star o klara av de värsta om de skulle hända men att leva i nuet o ta vara på varenda minut är jobbig att leva i detta är som att leva i slowmotion allt måste hända men man vet inte hur man vet inte man vet ingenting….
  Att prata om de att ta reda på att veta hur man ska göra vilka behandlingar vilken rätt man har osv är väldigt viktigt fast man orkar inte, ja livet med canser är så o vist o komplicerat o bara tar all kraft i från en massor av kramar till er allihop finns de något jag kan göra så tveka inte på att höra av dig Kraaaam

 9. Hej lilla Madde!
  Gör så ont när jag läser om er …
  När våran yngsta flicka nyss fyllt 5 år, insjuknade hon i Lymfom cancer
  , hade spridd:( Att vara så arg, som jag var då, har jag nog aldrig varit (visade inget för tösen).
  Hon skrek av smärta, skrek , skrek.Huvudtumören satt i höger knä, stor som en apelsin:(
  Hon var så inne i sej själv, mkt pga smärtan, så jag bad tyst en bön till Gud, att ta henne till sej…
  Sådan smärta hade hon!! Att jag, som mamma, bad det, kunde jag väl aldrig tro att jag någon
  gång i min mammaroll skulle be om!?
  Natten kom, han tog henne inte, då viskade jag tyst, nu kämpar vi för att behålla henne!!!
  De första veckorna fick hon uthärda såna hemska, undersökningar, för att ge henne rätta cellgifter.
  Hon var det första lilla barn, som inte var sövd under en ”fan” sån hemsk magnetröntgen.
  Jag skällde ut personalen; nu har ni gjort henne tokig era jävla idioter.
  När vi kom tebax till avdelningen hade personalen lagt ett paket på hennes säng, så gulligt gjort,
  men hon orkade inte öppna det då. Din Mamma kommer att bli bra!! @))—))—- Kramar i mängder!

  1. En tår föll på min kind nu och jag börjar må illa.. fy fy fy säger jag bara så hemskt att höra sitt flickebarn skrika av smärta. Jag vill ge dig o din tös de allra varmaste kramar som bara finns

   1. Ja närmare helvetet kunde man inte komma…:(((
    Hon fick en stentuff cellgiftsbehandling, och cancern gav vika.
    MEN kontroller en gång i månaden i ett år, sedan var tredje månad
    i 3 år, sen en gång i halvåret tills hon blev 14 år!!
    Hon insjuknade januari 1990, 2 år tidigare hade en Docent i Tyskland , Reihm,
    forskat fram den medicinen Frida fick…Före det fanns det ingen medicin
    mot just den cancerformen. VAD man är tacksam för pengar till forskning!!
    Har sökt Reihm, om han nu stavar så, men hittar honom inte..Tänk om nån av Maddes
    läsare kan hjälpa mej…:o) Usch nu rinner tårarna…för min älskade Frida blev
    Mamma i maj ifjol…efter att ha längtat i flera år, en liten tjej som jag avgudar.
    Tack Reihm (om han stavar så), Tack alla som ger en slant till cancerforskning @))–))—
    Hoppas det lyser en stjärna på himlen för alla som kämpar mot denna lömska sjukdom…
    och Madde; när Frida blev sjuk, var det en läkare som sa att ska man cancer, så är Leukemi ”den bästa”…
    Fridas hette B-cells Lymfom, ca 10 barn i Sverige får det om året…men det var 1990 det, så förhoppningsvis
    har den siffran sjunkit .
    Med kärlek till er alla/Tina

  2. Ååh älskade Tina, jag blev verkligen berörd av det du skrivit. Jag gråter här över vad din lilla flicka har gått igenom. Jag hoppas hon mår bättre och ni i familjen också❤️

 10. Beklagar, för jävligt med cancer. Men Elllegalan? Vem fan bryr sig? Självutnämda ”viktiga” människor som skulle kunna lägga dessa pengar på så mycket annat viktigt. Fy..inget o sträva efter. Dags och lppna ögonen. Det dör människor varje dag medans vi bara ignorerar skiten.

  1. Vilka är ” vi” som ignorerar skiten? Du själv ? För inte är de jag iaf! Du tycker inte att Sverige är ett generöst land som försöker hjälpa så mycket de går? Kan säkert hjälpa ännu mer! Tror knappast att Elle galan o dess ” viktiga” personer knappast gör varken till eller från i de läget. Vakna själv o tänk lite längre än din näsa räcker!

 11. Ja fy för cancer och allt annat skit som finns! Måtte de hitta orsak och sen ett botemedel en gång för alla!
  Jag vet vad du går igenom, men inte pga just cancer! Jag miste min mamma 12 augusti förra året och vet inte varför… hon blev sjuk (struplocksinflammation) 8 juli och det i sig är inte dödligt, men de lade henne i respirator och drygt en månad sedan efter ett otal behandlingar hade lillhjärnan slutat fungera 🙁 man stängde av syrgasen och drygt ett dygn efter var hon borta. Jag hann inte säga hur mkt hon betydde och hur mkt vi älskade henne… jo jag hade ju gjort det innan, men alldeles för långt innan. Jag vet ändå att hon visste det..
  Livet är så jäkla orättvist och hon fick inte uppleva sin 68-åriga födelsedag den 14 februari som ju är snart.
  Det var inte meningen att ta så mkt plats, men jag vill ändå understryka att du ändå har chansen att ta tillvara på tiden med din mamma samt att det ändå finns hopp om att hon ska bli frisk. Jag höl mitt hopp uppe tills dagen då vi fick veta att det inte fanns nåt mer att göra.
  Det går inte en dag utan att jag tänker på henne!
  All styrka till er! ❤️

  1. Jag fick det skickat till mig av några bloggläsare. Och vet du vad, jag har valt att inte bry mig om Mys ”drama”! Hon gör ALLT för att synas och få rubriker, allt! Skriver ut skit om både den ena och den andra. Det säger mer om henne än om mig! Många har valt att backa från just detta! Tråkigt men sant. Önskade att hon någon gång kunde sluta att nämna mitt namn, acceptera att vi inte stödjer hennes tillvägagångssätt och bara gå vidare och sätta punkt!

   Jag vill inte ha med människan att göra!

   Genom sig själv känner man andra, kanske är hon som gestaltar just det hon skriver om!

    1. Jag läser inte hennes blogg men fick det skickat till mig. Väldigt tråkigt faktiskt! Hon om någon som skriver så mycket om nättroll och mobbning borde ju föregå med gott exempel och INTE hålla på att skriva så.

     Det går ju liksom inte ihop sig i min värld! Jag lägger ingen energi på det. Hoppas det går bra för henne, men för det tänker jag inte acceptera att hon upprepade gånger omnämner mig som hon gör! Det är inte okej! För jag VET hur det är att vara trakasserad av riktiga nättroll och har varit det i flera år. Man behöver ju inte bre på näthatet liksom

     1. Hej Madeleine, jag jobbar som PT och har haft kontakt med några av de dom följde med er till New York. Blev så illa till mods av det jag hörde. Hade tänkt höra av mig till dig men det rann ut i sanden. Och nu när jag ser detta kan jag inte vara tyst! Fruktansvärt av My att hålla på med den mobbning som hon gör och måste ha gjort? Förstår att det måste vara konkurrens mellan er bloggare men tillsammans måste man väl ändå vara starkare. Och det här ser inte alls bra ut. Du vet det säkert men My går och pratar om dig inför företag och det är inte snällt alls. Vet att även andra bland dina kollegor som du umgås med blir utsatta också.

      Fortsätt vara du, omtänksam rolig och ärlig! Du är en förebild.

      Kram

   1. Så tråkigt med mamma. Jag har det likadant med min man .
    Jag läser oxå Mys blogg och har aldrig heller sett att hon har skrivit negativt om andra bloggare. Kram ❤

  2. Såg det också Åsa, så lågt. Som hon ljuger för sina läsare nu om än det ena än det andra fy så lågt, mycket lögner från henne nu usch och fy. Och kallar läsare med förstånd och bättre minne för ”bittra haters”…och vissa läsare har inget minne alls. Hoppas inte hon får in nya fler läsare nu pga att det skrevs om henne här nu, och hoppas inte det blir nytt drev om att ni skulle mobba. Usch. Bry dig inte Madde.

   1. Tycker de verkar vara du o Annika s som mobbar. Att skriva ut saker här på bloggen då ingen vet vad som är sant eller inte. Må så vara att My sagt o gjort saker men att sitta o skriva de här är inte ett dugg bättre. Om de nu är så viktigt att förmedla detta så kan man ju mejla bloggare istället för att säga de här.

 12. Sänder er tankar och kramar och hoppas på det bästa för din mamma.
  Sitter själva liknande sits som du och din familj, och har så gjort i snart 2 år. Pappa har obotlig lungcancer. Genomgått alla cellgiftsbehandlingar, då strålning inte var något alternativ. Dagarna går och inte en dag utan att jag är rädd för det där sista, fruktansvärda telefonsamtalet, att livet är slut..
  Ta hand om varandra, och lev här och nu! Livet är här och nu!
  Kram ÅsaS

 13. Nu vet jag inte vilken typ av leukemi det är din mamma fått. Beklagar såklart, fruktansvärt på alla sätt! Men, min pappa fick akut myeolisk leukemi för ca 3 år sedan, blev fruktansvärt sjuk akut efter en lång tids förkylning. Hamnade på IVA nedsövd i en vecka, alla organ la av ett efter ett, vi var i chock! Läkaren hade ett avslutande samtal med oss barn….. det var kört!
  Men, sakta sakta blev pappa bättre, slapp sövningen och ventilatorn, slapp dialysen och allt annat han var inkopplad på. Hamnade på Hematologen på Sahlgrenska och fick till slut en stamcellstransplantation.
  Nu, 3 år senare är han väldigt välmående, inge direkt biverkningar alls, cyklar 1 mil varje dag och lever precis som innan!
  Så, det kan bli riktig bra till slut även om det just nu såklart känns tungt

 14. Madde, jag beklagar verkligen! Jag önskar verkligen dig lite LUGN! Det känns som det har varit endel jobbiga saker runtomkring dig ett tag. Ta hand om dig och var rädd om dig och hela din familj, det menar jag från djupet av mitt hjärta! ♥️ Styrkekramar! ♥️

 15. Hej! Jag vet att du gjorde reklam för Natural Cycles för ett par år sedan. Efter stormen nu runt detta undrar jag hur det funkade för dig? Använde du det, funkade det? Hur ser du på att använda en app som preventivmedel? Vore kul med ett kort i lägg om DIN erfarenhet av det!

  1. Jag har fått frågan ett flertal gånger om jag skulle kunna tänka mig att fortsätta att göra reklam för detta ”preventivmedel”. Och mitt svar på det är ja men inte som preventivmedel! Jag tycker att det kanske kan vara ett bra tillvägagångssätt att ta reda på om vill skaffa barn hellre än som skydd!

   Tycker faktiskt att det är lite märkligt att det kan ha blivit godkänt som just preventivmedel. Alla kvinnokroppar är olika och har olika temperaturer och en sådan liten detalj som att man har en pågående förkylning som man kanske inte ens märker av som helt plötsligt ger ett annat ”värde” kan påverka hela iden. Och då kanske man inte är safe fast man tror man är det.

   Tycker inte att natural cycles är tillförlitligt tyvärr! Men om det hade varit det så hade det varit bra. Alla vill ju inte stoppa i sig en massa hormoner.

   1. OK! Känner också att det verkar väldigt vanskligt…att man måste vara noggrann, frisk, inte stressad o s v…känns lite som ett lotteri. Synd att det inte finns bra hormonfria alternativ. Eller något piller för männen kanske?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..