Tillåta sig att vara ledsen!

Idag har vi vackert väder och solen är framme och delar med sig av sin kärlek. Man blir ju mycket piggare av solen och även fast jag älskar detta vinterlandskap som vi har fått just nu så längtar jag faktiskt efter våren.

Men man kan ju bjuda in våren lite grann 🙂 Köpte ju tulpaner och eucalyptus häromdagen, såhär blev det. En fin grann bukett på köksön ♥

Lite av kryddorna/ötrterna fick plats vagnen i köket. Allt grönt blir man glad av och visst ser det fräscht ut? Dock så går jag och ”tjuvar” av gräslöken hela tiden hehe. Älskar all lök!

Jag har varit så trött dessa dagar, antar att det är en del av hur jag reagerar på jobbiga saker. Vill bara sova, inte göra någonting. Vara ifred. Säkert inte det smartaste draget att göra så. Men jag är sådan, kryper in i mitt skal och vill vara en stund. Det är ju inte det enklaste när man har barn, och väldigt många barn med dessutom. Man kämpar på och tar sina små pauser när tillfälle ges. Ibland är det nog bra att ha barnen omkring sig också för att inte ”ge upp” lika lätt. Förstår ni hur jag menar?

Micke var iväg och jagade hela dagen igår, sista jakten fram till september. Jojo det är viktigt, jag förstår (hahaha var det verkligen jag som gav honom jägarexamen?! Vad tänkte jag på egentligen!?). Jag var helt slut som människa, helt matt! Barnen var inte jobbigare än vanligt men på något sätt så hade jag inte samma ork. Dessutom så blev jag så fruktansvärt besviken och lite ledsen över en annan sak igårkväll, jobbigt när man inser vissa saker i livet. Herregud vad jag svamlar på om mitt eländiga liv hahaha! Ledsen om jag inte är så munter just nu men sådant är livet ibland. Det låter kanske helt förskräckligt men så är det ju inte.

Jag är glad för det lilla, glad för att jag har mina nära och kära och är ganska så nöjd med livet faktiskt. Det kunde varit värre! Men att få veta att min lilla mamma har Leukemi är inte roligt alls. Och även om det kunde varit värre så måste man ju få tillåta sig att vara ledsen och lite nere. Fasen också! Räckte det inte med att pappa hade cancer 🙁

Världens bästa Emelie överraskade mig igår. Ni vet ju att jag gillar spontanbesök 😉 Men jag blev såklart jätteglad! Hon hade med sig ett paket till mig, två väldigt söta vaser och ännu mera tulpaner ♥ Så fick jag se lilla magen också. Tänk hon snart ska bli mamma för första gången. Sååå häftigt! Lite avis på henne är jag allt. Att bli mamma för första gången är magiskt. Vi pratar mycket om hur det är, praktiska saker, vad man ska tänka på och inte tänka på. Och även om jag kan komma med mina råd och vad jag personligen tycker så är nog ändå mitt allra bästa råd att inte lyssna så mycket på alla andra. När jag fick mitt första barn så fanns inte forum och nätet på samma sätt. Jag fick en vänta barnbok och den bläddrade jag väl i såklart. Sen kunde man höra andras historier. Men idag kan man googla till sig allt, både på gott och ont. Jag tycker man ska testa sig fram, ta det som det kommer och lyssna på sin egna magkänsla. Emelie kommer bli världens bästa mamma det är jag övertygad om!

För er som undrar så är vaserna köpta i en lokal blomsterbutik här i stan.

Tuva-Li och Emmylou har fått tillbaka nån slags frostmani här hemma. Igår showade dom hela dagen. Tuvis är Anna och EmmyLou är Elsa. EmmyLou, eller förlåt Elsa har magiska krafter och dom testar hon på oss alla här hemma. Igår ville hon ha mera snö och is, hon stod i fönstret och gestikulerade mot himlen mera snö, mera snö! Men det kom ingen mera snö så Elsa blev lite butter. Mamma mina krafter är slut! Kan vi åka till affären och köpa nya krafter? Hon tror ju att hon har riktiga krafter min lilla prinsessa.

Hur söt är inte min lilla Anna då? Älskade unge. När hon blir stor ska hon ha rött hår har hon bestämt. Jag passar i rött hår, visst är jag fin!? 

Idag var det handbollsmatch i Norrköping för Engla-Freja. Micke tog med sig Adam och Charlie och gav sig iväg imorse för att heja på laget. Jag hade hoppats på en sovmorgon, men så blev det inte. Buster kom in i sovrummet och buffade på mig. Jag försökte spela död men det gick han inte på så det var bara att kliva upp.

När handbollsgänget kom hem igen så lagade Micke mat, han bjöd på potatisgratäng och kött. Några av barnen fick färdiga pannkakor. Jag är verkligen dålig på att steka pannkakor så här hemma blir det alltid färdiga pannkakor.

Nu ska jag till Vadstena en sväng, kanske tittar in lite senare. Ta hand om er så länge!

Kram / Madeleine

 1. Vilken söt Anna du har hemma. Köpa krafter. Ja det borde man kunna ibland.
  Steka pannkakor ska jag göra om två veckor. Jag kan men jag hatar det för det är såååå tråkigt.
  Men vad gör man inte för sina barn som ska på utflykt?

  Ha en fortsatt fin söndagskväll.

  Kramar från Malmö

 2. När vi fick reda på att pappa hade cancer låg jag ute i solstolen hela dagarna i två veckor ungefär. Bara släppte allt runt om kring och bara låg helt ”borta”. Otäckt när man tänker tbx på hur man reagera på hemska saker. Sambon fick ta barnen, hushållet. Allt. Orkade inte hälsa på pappa den första veckan. Utan var tvungen att bearbeta för mig själv vad som hade hänt…. usch fy. Tänker på er och hoppas det går väl för din mamma! Kram <3

 3. Jag förstår lite din känsla.. Räckte det inte med en liksom?
  Min älskade mamma lämnade oss hastigt för 15 månader sen då en svår hjärnblödning tog henne ifrån oss! Overkligt, så otroligt ledsamt och överjävligt! Man tror att man är stark som en oxe men där och då var jag den svagaste lilla dottern som anklagade mig själv oerhört mycket.
  Ganska exakt på ettårsdagen får vi beskedet att pappa drabbats av en elakartad stor tumör på tjocktarmen.. Vi bestämde i ett tidigt skede att vi ska ge den där jäkeln en tuff kamp som VI tillsammans ska vinna! Den opererades bort och han blev kvar på sjukhus rätt länge pga komplikationer efter OP.
  Nu ska han snart påbörja cellgiftsbehandling men vi ska VINNA precis som ni ska göra mot din mammas leukemi! ❤️❤️❤️
  Det tar så mycket kraft men ni fixar det!
  Och man får ha dagar när man inte alls är på topp, konstigt vore det annars! Kram

 4. Oh, jag kan tycka det är ganska rogivande att steka pannkaka, vi är 6 i familjen så det blir en del att steka.
  Jag tar alltid lika mycket mjöl och ägg och dubbelt med mjölk. Så tex 1 ägg, 1 dl mjöl och 2 dl mjölk.
  Dubblerar bara samma recept för att steka till många, dom blir alltid bra och går inte sönder i stekpannan ☺

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..