Bedövad kring hela munnen och stolt Charlie!

Ledsen för mina något glesa inlägg just nu. Den här influensan har tagit hårt på familjen. Micke är fortfarande inte bra, idag är första dagen utan feber men han hostar och kommer nog få gå med den här envisa hostan i ett par veckor till om det vill sig illa. Övriga familjemedlemmar har nämligen hostat länge.

EmmyLou min lilla krigare som alltid kräks vid hög feber fick jag knappt i någon mat eller dryck överhuvudtaget på tre dagar. Inget vi mutade med ville hon ha, absolut ingenting. Den lilla drickan hon fick i sig kräktes hon upp ganska direkt efter att hon druckit. Hade det inte vänt så hade vi planerat att åka upp med henne till akuten. Små barn blir uttorkade fort och det vill jag inte vara med om. Men så en kväll här i veckan så bad hon om en Gorby pirog. Jag trodde inte mina öron, av allt vi mutat med och frågat henne om vill ha så ville hon nu ha en färdig pirog. Helt klart värt att prova så vi åkte och köpte en Gorbys. Hon tog små små tuggor men hon åt ♥ Efter bara några minuter så fick hon tillbaka färgen i ansiktet och började bli sig själv igen. Jag var livrädd att det skulle komma upp igen så för säkerhets skull så låg vi ner i soffan och myste. Det gick bra och följande dag så blev hon ännu piggare och febern gick ner.

Hon blev nästintill bra, trodde jag. Nu har febern kommit tillbaka och hon är hängig. Mathilde är fortfarande lite hängig också och gissa vad – jag har fått en mancold! Så ni fattar jag är helt sänkt. Måste faktiskt säga att jag fått en helt annan uppfattning om detta ”fenomen” för jag föder nog hellre barn är ligger med min feber i soffan och har ont i varenda kroppsdel i kroppen. Micke mådde såhär dåligt i sex dagar, det kommer jag INTE att fixa. Så förlåt för att jag driver om alla män och deras jättebebissyndrom. Jag får helt enkelt svälja huvet och byta kropp! Erkänner att jag varit taskig. Ajabaja dumma Madde. Kommer aldrig hända igen.

Idag hade Charlie med sig en present hem till sin lillasyster Mathilde efter skolan. Han har snickrat ihop en bil på träslöjden till Mathilde som han så ivrigt ville överlämna. Hon verkade gilla den, hon har suttit med den hela eftermiddagen. Och ni kan ju gissa om Charlie är stolt 🙂

Jag måste bara berätta om något roligt. Jag höll på att skratta ihjäl mig igår. Det kommer säkert inte låta lika roligt som det faktiskt var, hade ni hört och sett hade ni också skrattat jag lovar.

När Micke blir sjuk så får han ofta munsår. Det är nästan fasen ännu värre är mancold förresten hehe. Det svider, värker och gör ont. Och känns mer än vad det ser ut många gånger. Jag har haft munsår tre gånger i mitt liv och det har varit undertiden jag varit gravid, precis som om kroppen varit lite nedsatt under den tiden. Hemskt var det! Men i alla fall, han smörjer med någon lite salva för att det ska bli bättre, jag ska tillägga att jag inte har någon koll på vad det är för salva mer än att det är en liten tub.

Min mamma har allt hemma hos sig och hon skickar ofta med bra-ha-saker hem t.ex. små tuber mot olika saker. Till detta hör nu att Micke har fått en munsår och vill då såklart behandla med någon salva. Jag fick nog en salva av mamma för länge sedan mot munsår. Men jag kunde inte använda den eftersom jag hade Mathilde i magen (eftersom det rekommenderas att man inte använder sådant då). Tror tuben ligger i den svarta skålen!? Micke tar med tuben in i sovrummet, jag kröp ner med Mathilde som varje natt (hon sover bredvid mig) och kände hur jag var på väg in i drömmarnas land. Då hör jag Micke vafan var det här för jävla salva!? Va? Ja jag känner ju inte munnen längre? Min första tanke var att han kanske fått en allergisk reaktion. Sen började jag tänka… Du vad hette salvan? Micke mumlade nått om Tapin. Då bröt jag ut i gapskratt! Madde jag känner inte munnen!!! Vad är det här??? Inte lätt för mig att veta att det var bedövningsmedel han smörja in hela käften med. Hahahahaha jag trodde jag skulle kissa på mig av skratt 😀 Så tokigt det kan bli. Men nu har vi lärt oss att läsa på produkter innan vi smörjer oss med dom i ansiktet och speciellt innan vi smörjer oss runt munnen med dom.

Micke hade tänkt att gå tillbaka till jobbet imorgon, ja jag är ju typ feberfri nu!? Jag kan inte vara hemma mer. Jag blängde bara på honom, jaha så okej men hade det varit sjysst av mig att lämna dig hemma febrig med sjuka barn? Micke är så lojal sitt jobb och det är väl superbra för det ska man såklart. Det är en fin styrka hos Micke. Han får dåligt samvete när han måste vara hemma. Jag förstår men kontrar med att vi skaffat barn ihop och att det borde vara lika för båda. Nu är jag sjuk så då får han vara hemma. Har ni diskussioner om det här hemma? Tror säkert inte det är något unikt, men värt att ändå prata mera om tycker jag.

Nu ska jag ta min energilösa kropp och äta lite kvällsmat. Micke har lagat flygande Jakob ♥

Kram / Madeleine

 1. Usch krya på er hela familjen. Har en bekant som tog fel på tandcreme och idomin. Han sa att smaken av idomin salva i munnen inte gick ur på en vecka.

 2. Men ni är ju för härliga! Jag skrattade så tårarna sprutade när jag läste om Mickes salva. Det skulle lika gärna ha kunnat hända hemma hos oss. (Förvirringen är oftast stor då vi har tvillingar på 1år och en storasyster på 4år). Men hälsa stort tack till Micke som har förlängt mitt liv med många år tack vare ”Det goda skrattet”. Kram

  1. Hahahaha det var så hysteriskt kul

   Åh vad härligt med tvillingar i den åldern Jag vet precis vad menar. Ibland vill man slita sitt hår. Men roligt när man kan skratta såhär efteråt åt förvirringar

   Jag hälsar till Micke!

   Kram ❤️

 3. Hahahahaha!!! Alltså ja smäller av där hade ja brutit ihop av skratt ja med!!

  Men ja smälter och får nästan en liten tår av presenten, alltså åååå så go!
  Så nöjd han ser ut oxå, fina killen ❤️

  Krya på er massor!!
  Kram ❤️

  1. Hahahaha det var sååååå roligt Micke springer upp ur sängen och in på toa för att tvätta bort salvan. Hjälpte inte så mycket Hahaha!

   Ja visst är det fint gjort av Charlie Man blir ju lite rörd minst sagt.

   Tack snälla du ❤️ KRAM

  1. Han tar vab såklart. Om jag är sjuk och inte kan ta hand om sjuka barn så måste ju han det

   När Adam var sjuk när han var liten och jag mammaledig med tvillingarna så fick Micke vara hemma med vab. Så nog är det ett bra och tryggt system vi har i Sverige.

 4. Min kompis gjorde välling på kaffepulvercoch hände välling pulver i kaffefiltret . Trött och utmattad mamma. Hon har också borstat tänderna med kräm som använda vid blöjexem…. jag skrattade lika mycket när jag läste om Micke dom när min kompis berättade om sina misstag under småbarns åren 🙂

  1. Ja varför skulle han inte bli ersatt för att vara hemma och vabba?

   Om jag är sjuk och inte kan ta hand om barnen så måste ju han göra det.

   Förstår inte riktigt frågan?

   Tack vi hoppas bli friska snart

 5. Haha jag tyckte det var kul. Lika kul som när mina grabbar bodde hemma och hade väl på olika tider ont i huvudet och båda har vid olika tillfällen svalt alvedonsuppar. Jag har borstat tänderna med kortisonsalva för vi hade ett par små tuber tandkräm och jag trodde det var en sån jag tog innan jag kände att det var kortison. Så jäkla kul det kan vara när andra gör saker. Till L, klart att han kan VABA med betalning om han är hemma och tar hand om barn om Madde är sjuk. Lika för alla you know.

 6. Jag brukar också få munsår när jag är förkyld och det är ta mig tusan värre än förkylningen. Det här låter kanske konstigt,men tipsa Micke om tandkräm! Finns inga dyra salvor från apoteket som hjälper lika bra mot munsår som tandkräm. Nu kan man ju kanske inte gå runt med tandkräm på såret ute bland folk,men när man är hemma funkar det…man får tåla att familjen skrattar åt en:-) Tandkrämen liksom kyler ner så att det inte kliar och svider så dant,och jag upplever det som att det torkar ut såret så att det läker snabbare. Sen när tandkrämen torkat och man ska ta bort det så kan det göra ont,men man får blöta en bomullstuss och badda på tandkrämen så den blir mjuk och så är det bara att torka bort.

 7. Denna förkylning sitter verkligen i länge. Jag har varit sjuk i 22 dar är inte bra än. Ringer HC men får ingen mer tid blir tröstad att det kan sitta i två månader. Det tar om hela tiden. Så vila är enda sättet.

 8. Glömmer aldrig när jag bodde själv med barnen som då var 2 och 7 år gamla. 7 åringen hade precis blivit frisk från magsjukan när jag åkte på den + 42!!! graders feber och klarade inte annat än att ta mig till toan sit jag KRÖP för allt snurra.

  7 åringen fick vara hemma från skolan och ta hand om sin lillebror. Han kom med blöjor så jag kunde byta på lillebror där jag låg och han matade sin bror med det han kunde fixa själv – banan, mackor och kakor.
  Så höll vi på i 3 dar innan jag var såpass pigg att jag klarade av att stå upp.

  Ingen vågade komma och hjälpa mig med barnen då alla var livrädda för magsjukan. Jag ringde och bad barnens pappa komma men nä, han kunde ju inte lämna jobbet. Det var ju så jädrans viktigt!

  2 åringen slapp magsjukan men åkte på en infektion och bara hängde som en trasa. Skulle bara ligga ovanpå mig. Då fick min egna pappa nog och ringde till barnens pappa och skällde ut honom. Sa att åker du inte nu och tar hand om dina barn så kommer jag och hämtar dig på arbetet! Då fick han jävligt bråttom plötsligt och kom tillslut.

 9. Min make är också hemma om jag är sjuk och inte kan ta hand om sjuka barn. Även om maken är lokal precis som Micke så är jag stenhård med att han får vabba om barnen är sjuka och jag också. skönt att höra att det är fler som tar ” sjukdommar” på allvar. Bättre att vara hemma och vila upp sig ordentligt och slippa smitta ner andra! Ha en härlig helg

 10. Hahahahahaaaa gapskratta å väckte min dotter. Hihihi va kul med salvan, stackarn. Men det var kul Madde. Ha nu en fantastisk helg. Kram.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..