Husvisning, möbel och uppvakta!?

Vad glad jag blir att så många av er snart kommer sova gott Hurra vad ni kommer älska eran nya säng! Ni är ett gäng som hört av er och berättat att ni köpt ny säng och det tycker jag är superkul verkligen.

Det är kanske ingen rolig utgift men fasen så värt det alltså. För mig har det ju betytt så ofantligt mycket eftersom jag vaknat varje morgon med smärta. Man blir ingen rolig människa då faktiskt, irriterad, trött och grinig. En skön säng ger ett skönare liv det har jag insett nu.

Apropå säng, vet ni vad?! Mathilde sov första natten i spjälsängen natten till igår. Det är stort! Det finns inget som är så mysigt som att ha sin bebis nära på natten, hon är alltid nära mig. Men nu har jag bestämt mig för att börja vänja henne vid att sova i egen säng. Eller ja åtminstone att somna i egen säng. Hon vaknade och blev ledsen när klockan var runt fyra på morgonen och då tog jag upp henne och lade henne bredvid mig och det tycker jag är okej bara man kan få henne att somna i egen säng. Hoppas det fortsätter lika bra nu framöver.

Tuvis gjorde sig fin idag, mamma idag ska vi göra oss fina och äta choklad och jordgubbar! Hon hade minsann anmanat alla hjärtans dag. Ska du ge något fint till pappa? Nja nej det hade jag ju inte tänkt direkt. Usch jag fick nästan lite dåligt samvete över det när hon fick det att låta sådär självklart. Jag brukar vara duktig på att uppmärksamma dagar som dessa men i år får jag erkänna att jag är dålig på det. Jag köpte till sist choklad och jordgubbar i alla fall, det borde man ju kommit långt på tänkte jag? Ja om inte barnen hade ätit upp det hehe.

Jag blev så arg på mig själv igår. Hade mätt upp och gjort en ritning på en möbel som jag (eller Micke) tänkt bygga till sovrummet. Jag vet precis hur den ska se ut och har en klar bild i huvudet, sen var jag tydligen inte så duktig på att mäta. Fasen också! Det var ju bara att börja om med alla delar, såga till dom så att de blev så som jag ville.

Jag fullkomligt älskar att vara i såghuset! Det luktar underbart gott, när jag var gravid med Mathilde så tvingade jag Micke att ta hem träbitar som jag kunde sniffa på hahahaha! Man kommer ju på nu i efterhand hur sjukt det var. När man är preggo så kan man bli lite knasig. Men fortfarande så älskar jag doften av trä, dock inte på samma sjuka sätt 🙂

Just I detta så håller vi på att skruva ihop möbeln, alla barnen är med och hjälper till. De tycker att det är spännande att se hur det ska bli. Det ska trollas med lite färg också men det får jag göra imorgon. Så himla kul att skapa, hade jag haft plats för det så skulle jag bygga en platsbyggd bokhylla. Jag har en bild i huvudet av hur jag skulle vilja ha det. Någon gång när vi bor i ett större hus så ska jag bygga en sådan.

Igårkväll var jag på husvisning igen. Så himla rart litet fint hus, alldeles för litet för oss men för någon annan skulle det blivit perfekt. Nej det var alltså inte för oss jag var och tittade utan för någon annans skull. Jag har lovat att hjälpa till att renovera och därför följde jag med.

Jag såg många möjligheter, och det gjorde flera andra också. Första budet på huset kom nämligen nästan direkt efter visningen. Jag får magsår på sånt där, speciellt om man fastnat för nått också. Man kanske får ha is i magen lite grann och det har ju inte jag i sådana situationer.

Huset vi var och tittade på för ett tag sen funderar jag fortfarande på. Det finns sååå mycket möjligheter med det. Jag ser mycket potential och läget är perfekt. Men jag ska känna på det lite till…

Kram / Madeleine

LOADING..