Snöprinsessor! Och jag måste bara få ventilera lite…

Idag har vi byggt en himla massa ”Olofar” som EmmyLou säger :-) Snölek i trädgården kan vara bland det bästa som finns. I alla fall tycker barnen det, och jag kan nog faktiskt hålla med om det. Sååå himla tacksam över att ha en egen trädgård och det är allt lite magiskt med all snö.

De äldre barnen tog med sig de mindre barnen till pulkabacken, Mathilde sov middag och jag fick en stund över till annat. Jag hade tänkt att bara sätta mig i soffan med en kopp kaffe, det hade jag varit värd men så blir det ju aldrig. Det finns alltid att göra. Men jag njuter av att kunna göra det i lugn och ro.

Min snöprinsessa EmmyLou ♥

Colin ♥

Engla-Freja ♥

Och en snöprinsessa till – Tuva-Li ♥

Jag måste bara får ventilera lite ang min snart elvamånaders bebis. Ja alltså inte så liten längre, men ändå min bebis. Mathilde har börjat att uttrycka sitt missnöje genom att nypas och rivas. När hon vill något, blir arg, inte får som hon vill alltså jäklar vad arg hon kan bli. Min söta lilla oskyldiga bebis förvandlas till ett litet monster på nolltid. Ibland så när hon sitter i mitt knä och myser så kan hon från ingenstans få får sig att bara nypa till mig. Och hon är brutal, stenhårt verkligen.

Jag vet att detta beteende oftast beror på att barnet inte lärt sig prata ännu och vill uttrycka sig. Olika utvecklingsfaser hos barnen kan göra att de beter sig såhär och det är normalt, ingen fara såklart. Men jäklar vad ont det gör! Jag tillrättavisar, säger aj aj och visar att det hon gör faktiskt gör ont. Annars så avdramatiserar jag det hela. Idag visade jag att det gjorde ont, och Mathilde bröt ihop totalt och började gallskrika. Hon förstod att mamma blev ledsen. De tidigare gångerna så har hon skratta när jag sagt aj, det har varit en rolig lek för henne. Charlie ropade från vardagsrummet aj Thildis det gör oooont!!! Engla-Freja ropade tillbaka från köket säg inte aj Charlie för då skrattar hon bara! 

Måtte detta gå över snart, jag har både blåmärken och rivmärken på halsen. Hon gillar att ta tag i dubbelhakan, jädrans unge 😀

Nu ska jag krypa ner bredvid min lilla argbigga och pussa på henne lite extra ♥

Kram / Madeleine

  1. Jag har också en 11-månaders. Han varken nyps eller rivs men skriker mycket. Alltså inte gråter utan tjuter högt och gällt. Inombords blir jag tokig, det ringer i öronen och jag blir stressad över att ”ha det där barnet som låter mest”… försöker tänka att det kanske går över när han kan uttrycka sig bättre och när han skriker försöker jag behålla lugnet och själv sänka rösten. Du som har fler barn, känner du igen detta beteende? Det finns i alla situationer, påklädning, blöjbyte, dusch, tvätt, vid matbordet osv. Inte vid varje moment varje dag men ofta.

    1. Så där gör min lilla ettåring! Så fort hon vill något, blir arg eller bara vill skrika så gör hon det. Hon märker av att det blir reaktion och att man skyndar till undsättning. Tror det är ett sätt att kommunicera just nu, men jäklar vad jag får ont i öronen!

  2. Min tjej på 13 månader gör precis likadant, jag tycker det är frustrerande för hon verkar inte förstå att det gör ont fast jag verkligen försöker visa det

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..