Nyttigt bröd och härlig känsla!

Fick världens godaste bröd häromdagen av en vän. Hur gulligt att hon bakade till mig!? Jag blev så himla glad verkligen ♥ Och ja, ni som känner mig vet att jag har lite svårt för grovt bröd. Men jag ska säga er att jag blev glatt överraskad. Tveksamt smakade jag (livrädd då haha) men jäflars så gott det var! Kunden inte sluta äta. Det var inte sådär hårt och kantigt, mera saftigt och färskt liksom.

Jag som just nu verkligen går in för kosten är begränsad till finn crisp, det är det enda jag gillar. Vanligt vitt bröd sa jag hejdå till för några veckor sedan, okej ja jag har fuskat ett par gånger. För att vara exakt, två gånger. Jag kan sakna bröd ibland och därför blev jag superglad när jag fick den här limpan. Väldigt inbjudande för ögat också. För visst ser det vackert på något sätt!?

Hon delade med sig av receptet, och nu ska ni få det utav mig. Och hörni våga testa, ni kommer älska det! Och glöm inte att förvara det i kylskåpet sen eftersom det är yoghurt i, det håller sig godast då.

Nyttigt Bröd!

2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrön (krossade eller hela)
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
3 msk honung (funkar med avgave sirap också)
1 rivet äpple (eller skippa äpple, lika gott ändå!)
4 dl yoghurt, valfri naturell yoghurt (Funkar med lätt kesella också)

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingredienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten. Vill man kan man ha lite pumpakärnor och solrosfrön uppe på. Skjuts in i ugnen 45-60 min.

Förstår ni lyckan över att komma i sina kläder igen. Kläder man vill ha på sig! Det är nog den bästa belöningen förutom att bli en stark mamma igen. Känslan av att inte ha samma panik över vad man ska ha på sig. Kunna känna sig bekväm. För mig personligen är det viktigt. Det spelar ingen roll hur jag ser ut, det är bara känslan som är helt underbar!

Jag kom i mina chinos! Köpte dom i två stl från lager 157 för länge sedan, tänkte att dessa vill jag komma i, och nu gör jag det! Underbart! De kanske finns kvar på lager 157? Supersköna, lite stretchiga chinos som är mjuka i kvalitén.

Jag gick 7,6 km idag, det var tufft och jag fick ont i mitt ”fulben” men skam den som ger sig. Jag funderar på att testa stödstrumpor och se om det kan hjälpa? Har ju haft det tidigare men inte tyckt att det gett någon vidare positiv effekt. Men det är värt att prova igen såklart.

Imorgon har barnen studiedag, jag lovade barnen att det skulle få baka så det är vad som står på schemat. Sen ska vi planera Willes födelsedag, han fyller fjortis på torsdag 😀 ♥ Han har två önskemål för den här dagen, mammas lasagne och mammas cheesecake. Lille plutten, klart han ska få det! Sen ska vi köpa födelsedagspresenter också, har köpt lite på nätet. Hoppas det hinner att komma innan hans födelsedag bara.

Ta hand om er!

Kram / Madeleine

 1. Jag använder stödstrumpor varje dag till jobbet pga som du säger fulben. Har ett stående jobb och tycker dem hjälper mig mycket. Finns stödstrumpor med olika kompressioner. Jag har båda sorterna.
  Köper faktiskt mina på Ullared tycker dem är riktigt bra och ett humant pris.
  Ge det en chans till och ta på dem direkt på morgonen innan benen börjar svullna.

 2. Har du kvar ditt kontor?
  Det är aldrig bilder därifrån och barnen har varit mycket sjuka, tänker du ha kvar det ?
  Undrar även över katterna som inte synts till på bilder på ett tag. Är de kvar?

  Lycka till med träningen, värt det alla gånger. Man mår så mycket bättre och får så mycket tillbaka

 3. Jag använder ofta kompressions tights när jag är ute och går. Jag har också ett fulben. Har du varit till vc? Jag var dit i december och väntar på operationstid för mitt fulben nu

  1. Jag ska verkligen ta tag i det nu. Du får gärna dela med dig om hur det går 🙂 Ska nog också börja köra kompressions tights from nu 🙂

 4. Brödet ser supergott ut. Angående krossade linfrön har jag slutat använda detta pga vätecyanid som man kan få i sig. Kanske paranoid, men jag rekommenderar alla som inte har koll på dettaatt läsa på innan och sedan ta ett beslut utifrån det. Livsmedelsverket avråder från att äta krossade linfrön

  1. Strör du lagom med linfrön på filen , gröten eller vad som så är det bara nyttigt. Det ska alltid överdrivas så fort nåt blåses upp och allt sunt förnuft försvinner. Tycker du Madeleine ska gå in o läsa dagsintaget av linfrön för de är väldigt bra att äta.

 5. Det där verkar vara en variant på fillimpa.
  Googla det så får du fram massor av recept.
  Bröd som bara rörs ihop och steks i form.
  Jag har gjort massor av varianter och de blir aldrig hårda och ”kantiga”.
  Fördelen är ju att man kan joxa i nästan vad som helst
  ”Jättegott” som Mat-Tina säger

 6. Syns verkligen att du gått ner i vikt, bra jobbat!
  Men varför undviker du att tala om din vikt som du uppmanade att vi läsare skulle gissa?

  1. För att hon bara svarar på ”ICKE – JOBBIGA frågor, gärna positiva som handlar om hennes utseende och hem. :-((((
   Hälsningar Skåneland.

   1. Nja det var inte riktigt sant, jag svarar mellan varven på saker som kan ”antas” jobbiga. Ang viktfrågan så har jag besvarat den frågan och varför jag valde att ens ställa den i ett inlägg tidigare

     1. Jag har för mig att hon har svarat att DET SPELAR INGEN JÄVLA ROLL SÅ LÄNGE MAN MÅR BRA OCH TRIVS! (Eller nåt sånt.) Herregud! Vem bryr sig om vem som vann en småskojig gissningslek om Maddes vikt?!? BYXORNA PASSAR! Det var vad Madde svarade.

      Kör hårt Madde!

 7. Hej man behöver extra långa stödstrumpor som går upp över knät för att hålla in åderbråcket.Finns även som stayups eller strumpbyxor.Medisox har fabriksförsäljning i Söderköping.
  Lymfmassage kan med hjälpa.
  Har själv sökt hjälp hos vc men får bekosta det själv då läkaren på Vrinnevi inte tyckte det var deras sak.

 8. Ja stödstrumpor hjälper. köpt mina på apoteket. har numera inte ont vid promenader. tar på mina före jag går på promenad, tar av dom när jag kommer in. Testa. Lycka till

  1. Nästa promenad kör jag med stödstrumpor Måste nog dock åka och köpa ett par nya så jag får ett par som sitter som de ska ☺️ Tack!

 9. Jag bakar eller snarare rör ihop det där brödet jag också, jättegott tips för att få det ännu godare är att strö över flingsalt ovanpå innan gräddning

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..