Att göra sig av med negativa källor! Fin helg och vill ni tipsa mig om en bra joggingvagn?

Vilken underbar helg vi hade. Sol, snö och glada ungar, vad mer kan man begära? Alla barn var inte sugna på att följa med på våra äventyr för de hade andra planer ihop med kompisar. Men ett gäng fick vi med oss och det är roligt. Vi har ju alltid gjort saker ihop med barnen, antalet barn vi har skaffat har aldrig begränsat oss från att göra saker. Är det något jag alltid lovat mig själv så är det att barnen alltid ska få uppleva saker. Att ha ett fritidsintresse, idrott, fotboll, ishockey, handboll eller vad det än må vara.

Det är nog kanske också den allra vanligaste förutfattade meningen om oss som storfamilj. Man kan inte ge barnen det dom behöver när de är så många! Pyttsan säger jag i så fall, och jag tror inte vi är något unikt undantag. Eller är det så att vi båda, jag och Micke har en släng utav adhd som hela tiden försöker få ihop en vardag med små utflykter och andra aktiviteter.

Nej det är väl klart att andra familjer också försöker ha en aktiv livsstil. Om de vill och är intresserade utav det ska tilläggas, för alla uppskattar inte sådant och så är det ju. Vi är alla olika. Men personligen så vill jag göra saker, testa nya saker och uppleva saker ihop med mina barn. Sen tycker jag det lika viktigt att göra saker själv också, för mig som mamma så tycker jag det är extremt viktigt att få fokusera på mig själv och på sådant som gör mig glad och pigg. Och det behöver nödvändigtvis inte handla om att man går ut och festar med sina polare (det är roligt också ibland) utan att man väljer att lägga den där timmen på att kanske ta en promenad ihop med en vännina. Eller lyssna på en ljudbok, sätta sig och måla, sjunga eller vad man nu vill.

När jag har kommit igång med träningen, börjat röra på mig igen så känner jag mig mycket gladare och piggare på många plan. Och barnen har en numera en gladare mamma hemma 🙂

Att göra sig av med negativa källor är bland det bästa man kan göra. Vad är negativa källor?  Alla har vi något som kanske suger lite extra energi i vårt liv på ett eller annat sätt. Att inse vad som är negativt i ens liv är inte alltid så självklart. Ibland kanske det är något som man inte överhuvudtaget skulle kunna tro att det var. Jag har lärt mig med åren att träningen alltid gjort mig positiv. Även om det varit väldigt jobbigt och tufft att komma in i det så har det alltid i långa loppet gjort mig väldigt glad i slutändan. Och när man dessutom hittar en träningsform som är rolig ja då är det ju så himla enkelt. Och när man kan träna ihop med sina barn på samma förutsättningar så blir det liksom något som alla kan relatera till och också genomföra. Kan jag, kan du 🙂

Något annat positivt som jag lärt mig är att omge sig med likasinnade. Människor precis som du som kanske vill göra samma saker. Allt blir så mycket enklare när man kan dela ett intresse, peppa varandra och höja varandra. Jag hade en gång en vännina som upprepade gånger enbart tog kontakt med mig för att skvallra, prata skit, vara nyfiken och egentligen bara prata av sig om tyngande saker. Efter varje samtal kom jag på mig själv med att vara lite låg, som att jag drogs med i dennes negativa stämning. Till slut insåg jag mer än det och kunde inte alls relatera till hur denna människa betedde sig. Jag satte punkt och även om det kan kännas ledsamt ibland så mår jag efter det hundra gånger bättre som slipper dras med i den personens bekymmer, lögner och negativa stämning. Envägskommunikation är aldrig en bra grund att stå på! Det handlar om att ge och ta, bygga vidare i en relation och må bra utav den.

Så känner du dig lite negativ så tycker jag du ska rannsaka sig själv och sålla bort alla negativa källor som påverkar dig. Sen toppar du det med en rolig aktivitet som gör att du får röra lite på dig. För det minsann det frigör en massa bra hormoner som gör dig glad 🙂

Apropå likasinnade, är det någon mer som är dunderförkyld? Efter en härlig helg så känns det inte alls roligt att behöva ligga nerbäddad i sängen med papper i näsan för att undvika att det står elva i hela ansiktet. Snoret bara rinner och jag tackar gudarna för Otrivin menthol. EmmyLou har passat upp på mig sedan imorse. Mamma har du feber? Vill du ha ett plåster? Mathilde är också förkyld och jag underhåller henne i sängen med hjälp av leksaker. Mellan varven hoppar syskonen upp i sängen och busar ♥

Jag blir lite rastlös, speciellt när solen kommer fram. Jag hade gärna tagit min promenad och tankat på med lite D-vitamin. Men man ska lyssna på kroppen, så istället ska jag boosta mig själv med en massa frukt och annat bra.

Hoppas det här är snabbt övergående så jag kan gå ut imorgon istället. Just nu ligger jag och googlar på en bra joggingvagn. Vet ni, jag som haft så många vagnar har a l d r i g ägt en ordentlig joggingvagn. Hittade Thule cykelvagn Chariot som är anpassad för både cykling, längdskidåkning, jogging och härliga promenader. Jag skulle nog faktiskt vilja ha två stycken så att vi båda kan ge oss ut samtidigt. Annars är det ju en dubbelvagn som gäller men när man bara har ett barn med sig så känd det så onödigt. Inom det här området har jag inga erfarenheter så har jag någon bloggläsare som använder sig av en joggingvagn så får ni väldigt gärna tipsa mig om någon bra 🙂

Ta hand om er så länge!

Kram / Madeleine ♥

  1. Kul att höra Emelie! det känns som om det är många aktiva som rekommenderar just Thule 🙂

   Visst är familjetid underbart <3 Och du vännen, vi måste ses snart! KRAM

 1. Vi har en Thule Chariot sport som vi än så länge bara åkt längdskidor med men är supernöjd! Vi har använt den sen våran son var 2 månader och nu är han 5 månader. Han sitter som en prins med spädbarnsgungan man sätter dit som tillägg. Ser framemot att springa med den i sommar!

 2. Varför inte bugaboos runner, behöver du bara chassit eftersom du redan har ligg/sittdel till bugaboo, har inga barn själv än men jag jobbar inom leksaksahndeln och vi säljer bugaboo. Kommer helt klart välja det när jag väl ska ha barn! ☺️

  1. Ja men jösse, he he! Det borde jag ju haft koll på att det liksom finns en bugga runner 🙂 Har tittat lite närmare på den nu faktiskt. Tack för tipset!

 3. Jag har en bugaboo buffalo men den kände ja direkt va lite tung på promenader/ löpning.
  Så vi har en extravagn ”springvagnen” som vi säger, en urban jungle mountain buggy.
  Såå go att köra och superlätt, tycker det är skönt med en spring/ promenadvagn som man kan köra med en hand oxå

  Krya på dig finis

  1. Åh tack som sjutton för tipset! Ska spana in den på en gång 🙂 Är det en joggingvagn? Enhandsgrepp är alltid schysst när man vill springa 🙂

   Tack fina <3

   1. Ja jag tror bannemej den klassas som de.
    Jättego och smidig men samtidigt rejäl lixom, helt liggläge och allt.
    Finns även den mindre modellen ”Swift” tror ja den heter

 4. Fattar inte hur du hinner med allt och med så glatt humör !
  Har du lagt dina andra arbeten med naglar och foto på is ett tag och ”bara” jobbar med bloggen ?

 5. Lite synd att alla börjar med ”motionsbloggar”. Börjar en så börjar alla. Synd att läsa om likadana saker på alla bloggar. Ja inte mer än att man scrollar bort motionen och läser det andra. Ha en trevlig dag.

  1. Jaså är det flera som börjat motionera nu? Det kanske är våren som drar ut oss i motionsspåret 😀

   Hoppas du vill kika in här ändå även fast jag försöker inspirera och dela med mig av min motionsresa.

   Hoppas du får en fin dag <3

   1. Absolut, precis som jag skrev. Bara att scrolla bort det man inte orkar läsa. hehe. Jag orkar inte riktigt med motion överallt för jag är sjuk och har ont. Klart jag tittar in ändå. Det är min morgonrutin. Vi tycker ju alla olika. Hoppas bara era bloggar fortsätter som förr och inte bara motion. Man brukar fastna i det. Jag läser typ 4-5 bloggar nu, hoppat av ett par för det bara är motion. Jag är ju mer för allt annat.
    Ingen fara med andra ord. Jag följer och scrollar bort. Ha det gott. (Det var inget illa ment)

 6. Här har tre av fyra i familjen åkt på dunderförkylning. Först sonen, nästan hela förra veckan låg han sänkt. Sen var jag ute för räkning i helgen, mår fortfarande inte tillräckligt bra för att göra mer än småsaker. Igår åkte dottern på det och nu ligger hon som en blek docka med röd näsa och glansiga ögon.
  Hoppas att ni blir friska snart! Krya

  1. Ja det gör vi 🙂 Eller ja vi har ju en bit emellan oss, vilket vi senast häromdagen konstaterade är väldigt tråkigt. Men vi pratar i telefonen nästan varje dag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..