Betala barnen för att vilja gå i skolan!

Kanske skulle kunna vara ett alternativ till lärarnas manifestation för högre löner…

”Hög arbetsbelastning, snålt med beröm och dåligt betalt”

Så arbetsbelastningen skulle bli mindre med en fetare plånbok? Och berömmet skulle hagla in?

Jag skulle uttrycka resonemanget som pinsamt. Istället föreslår jag att vi kan sänka lönen för att kunna erbjuda barnen en trygg och anpassad skolgång med MERA resurs! Eller lägga löneökningen på mera resurs istället – mindre klasser och mera lärare.

Och FRAMFÖRALLT se till att skolpersonalen är utbildad och kompetent! Jag vet de som fått jobb inom skolverksamheten för att de är tjenis med rektorn, outbildad eller inte ska det få gå till så? Ena veckan jobbade han som vaktmästare andra veckan var han assistent åt våra elever.

Jag förstår att arbetsbelastningen är hög, det har blivit en hård utsatt arbetsgrupp men i grund och botten så gick det fel någonstans med resonemang som dessa.

Samtidigt så vill jag lyfta på hatten för alla de underbara lärare och assistenter som finns i dagens skolverksamhet, för det finns faktiskt de som brinner för våran framtid – våra barn! Och dessa skulle jag gärna vilja ge en fet plånbok till!

  1. Till Emma: DEt skiter väll världshistorien i om du aldrig ska läsa Maddes blogg i gen!!!!!!!!

  2. madde: uselt betalt ja det har jag haft i hela mitt liv arbetat innom vården i 40 år så jag vet. men har inte varit ledig alla helger inte haft sommarlov heller i 2mån .men upplevt både tragik och glädje i mitt arbete med andra människor med låg lön!! det går det med <3 Gun.

  3. madde skriver:

    Gun Lindquist.. det finns de som trots att de vet om lönen faktiskt söker sej till jobb med usselt betalt för att dom brinner för någonting och gillar att göra skillnad eller? Jag är undersköterska inom äldreomsorgen, gissa hur fet plånbok man får på det? Men jag GILLAR mitt jobb och tkr det är roligt att göra andras tillvaro lite bättre. Så antar jag att lärare i stort känner också eftersom de kämpar vidare. Ingenting säjer att man måste vara tyst och tacksam över sina små intjänade kronor bara för att man valt det själv, man KAN få både bra lön och behålla sitt roliga och viktiga jobb. Om det inte vore för surkartar som tkr att det är viktigare att arbeta med siffror eller maskiner än med människor, både de äldre och våra barn.

  4. Malin skriver:

    Man väljer väl inte ett yrke efter lön?? Eller??!! För att vilja bli lärare, läkare, kock… vad som helst, är det väl för att man har intresse i själva ämnet/yrket??!! Vill man tjäna bra och ha en hög lön får man väl utbilda sig till det. Jag jobbar i matbutik och borde ha EXTREMT hög lön med tanke på alla idiotiska kunder som inte kan bete sig som folk ute i samhället, som gapar och skriker och tror man är nån jävla robot!! MEN jag gillar mitt jobb, tar till mig av de underbara och trevliga kunder som faktiskt också finns (fler än de ”otrevliga”), och utför mitt arbete som jag är där för! Bra betalt eller inte, jag gillar mitt jobb!!!

  5. Jag tycker man ska lägga pengar på mer resurser i skolorna, precis som du tycker! Jag tycker inte man ska välja JUST LÄRARYRKET efter lönen, utan för att man vill undervisa!! Och man måste brinna för det! Vissa yrken kan man absolut ”ta” bara för att man ska tjäna pengar. Men locka inte folk att bli lärare med en fet lön! Livsfarligt!!! De ska bli lärare av helt andra anledningar, just därför att vi lämnar det dyrbaraste vi har i deras händer och för att det hänger på framtiden……. De har en j—-vligt lång semester, högre lön behöver de inte. Inte lägre heller dock;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..