En vanlig måndag…

Började morgonen med att springa ner i tvättstugan, glömde visst det igår kväll. Suck. Sen var det ju dax för skola och dagis…

måndag1

Grabbarna rockar på dagis

måndag2
 

Och struntar i mamma 🙂

Efter lite inskolning på dagis så gick vi ner till pappas jobb och hälsade på. Och jag passade på att fönstershoppa lite när jag ändå bara hade tvillingarna med mig som sov så gott i vagnen. Men sen blev det att stressa iväg till de stora grabbarnas skola. Där väntade Wilson på mig. Därifrån blev en rask promenad till affären för att handla hem nödvändigheterna till lunchen. Köttfärssås stod på menyn idag. Enkelt och snabbt…

måndag4

Min fina Engla-Freja i sin nya outfit!

Samtliga plagg från ica maxi – nej jag behöver absolut inte köpa märkeskläder så fick jag det sagt också. Jag är ingen klädmärkesfetischist, utan köper det jag tycker är fint. Ibland billigt ibland dyrt.

måndaggg

Pappa Micke sträcker ut benen på lunchen. Och de små traktorälskande pojkarna följer traktorn slaviskt, nästan dreglandes… Hur rolig kan en traktor bli?

måndagg

Wilson och Engla-Freja byter armband formade av olika figurer. Den nya ”inne” grejen i skolan. Undrar när det ska bli inne att byta bokmärken igen? Jag har en hel kartong full med bokmärken, då skulle kanske jag också bli ”inne” 🙂

Vad är ”inne” hos er? Jag vet att det kan skilja sig på olika skolor och i olika städer. Flugorna kommer och går…

 

 1. Maire skriver:

  Vi bor i Frankrike och här är det också såna armband som gäller!

  Hamnade på din sida då jag letade info efter PT Olga. Och efter att ha sett dina resultat, BRA JOBBAT, så har jag bestämt mej för att testa.

 2. Ida skriver:

  Skrev just och tycker nog att min kommentar kan uppfattas fel. Jag vill ju bara att vi som jobbar på förskola ska få en högre status, för vi tar inte bara hand om barn – vilket många verkar tro, de verkar även tycka att detta inte är ett viktigt jobb – vilket det naturligtvis är.

  Allt vi gör har en pedagogiskt tanke, för 15 år sedan var inte dåvarande dagis uppbyggt på samma sätt. Och för att vi ska få lite högre status så är ett första steg att alla kallar oss för det vi är. Förskollärare. Jag älskar mitt jobb men önskar så klart som många andra att folk inte ska se ner på mitt jobb och tycka att ”ta hand om barn kan vem som helst”.

  Återigen, tack för en bra blogg.

  /Ida

 3. Ida skriver:

  Jag har länge läst din blogg och hejjar på dig. Bra jobbat med viktnedgång och allt annat. Jag jobbar på förskola och för 13år sedan slutade det heta dagis, jag förstår att det i folkmun heter dagis men det är så att dagens förskola är en pedagogisk verksamhet där barn 1-5 år går, har styrdokument lpfö 98 (läroplan för förskola) och från och med juni ännu en nyare reviderad upplaga. Dagid och förskola är alltså inte samma sak. Dagis finns inte längre.

  Jag hoppas att du och andra som har många läsare börjar använda sig av rätt ord så att vi snart kan få bort stämpeln att vi är ett dagis..

  Tack för en bra blogg. Kram

 4. Jonna skriver:

  På min skola är det inne att spela gogos och hiva o allt. För var det hockeykort nu gogos!

 5. olivia skriver:

  På min skola är inget speciellt inne man har dom kläderna man gillar, fast på rasterna e det typ inne att sitta och spela på mobilen för killar men tjejerna pratar bara!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..