Hur gör jag?

Såklart jag delar med mig av hur jag gjort för att gå ner i vikt. Många kommenterar och vill veta hur exakt jag har gjort. Och alla trogna läsare som läst bloggen ett tag vet att jag i början av min resa lade upp min kost i form av bilder. Jag skrev också ofta om vad jag åt och mina känslor runt hela projektet ”mot ett sundare jag”. Det hela inspirerade mig så oerhört mycket att jag själv ville utbilda mig till personlig tränare och så småningom även till kostrådgivare för att just kunna hjälpa er! Något som i min tanke ska kunna bli mitt arbete. Fortfaranade lägger jag gärna upp bilder på kosten och träningstips, men att lägga upp hela mitt träningsprogram samt kost skulle antagligen inte hjälpa alla er. Det hela är väldigt individuellt och mycket beroende på i vilken utsträckning man har tränat innan osv. För det andra så skulle det inte heller vara gynsamt för min PT, för det är ju även hennes yrke. Hänger ni med? Någon kanske blir arg och tycker att jag misann ska berätta i detalj, men om man tänker efter så vore det inte så smart. Det kostar även en mindre förmögenhet att utbilda sig till PT.

Tänkte jag skulle dela med mig lite av gravidträning. och som jag skrev i det tidigare inlägget så är det väldigt viktigt att lyssna på kroppen och att inte träna på maximal kapacitet.

 • Jogging på stället med stora armpendlingar 3-6 minuter
 • Tåhävningar i lugn takt, minst 20 stycken

träna8

Om man vill så kan man med hjälp av ryggen på en stol hålla sig i lite, eller som i detta fall på bilden hålla sig i ett staket.

 • Stående med benen lätt isär och lätt böjda, tippa bäckenet fram och tillbaks, upprepa 20-25 gånger
 • Armhävningar på knä – mycket tyngd på armarna, 10 stycken
 • Stå på knä med händerna i marken, knip med bäckenbotten, upprepa kraftigt, 6 gånger
 • Stå på knä med händerna i marken, vrid ena armen ut och sidan och upp mot taket – följ handen med blicken. 10 gånger på varje arm
 • Stå på knä med händerna i marken, runda ryggen och dra in magen, 10 gånger.
 • Avsluta gärna med några minuters avslappning liggandes på sidan med kuddar under armarna, ben och mage.

Någon frågade mig om övningar när det gäller ryggvärk vid graviditet. Det är superbra att stärka bäckenet, en övning som hjälper till att göra det är när man står på knä med händerna i marken samt kniper med bäckenbotten. Vanligt är att man får foglossning vid graviditet. Det känns bak i korsryggen och fram över blygbenet eller både och. Det viktiga är vid dessa besvär att man tänker på hållningen och inte belastar bäckenet felaktigt. En rak rygg är viktigt. Tyvärr så är detta problem en av de mindre charmiga åkommor som man får dras med, ibland hela graviditeten. Hormonet relaxin mjukar upp leder och bäcken inför den kommande förlossningen och det är därför man ibland kan känna smärta.

Men man ska alltid börja lugnt, och inte stressa fram övningarna.

gravidträning

 1. Tackar för tipsen!
  Önskar jag hade tränat lite bättre under min graviditet. Men istället lät jag graviditeten göra mer skada på min redan trasig rygg. Du är en jätte bra inspiration det vill jag att du ska veta!

 2. Tackar för tipsen!
  Önskar jag hade tränat lite bättre under min graviditet. Men istället lät jag graviditeten göra mer skada på min redan trasig rygg. Du är en jätte bra inspiration det vill jag att du ska veta!

 3. anne skriver:

  Kan du länka till sidorna på din blogg där du berättar vad du äter och dessa bilder som visar vad du äter när du går ner i vikt. Jag har försökt att hitta detta men inte lyckats.

 4. anne skriver:

  Kan du länka till sidorna på din blogg där du berättar vad du äter och dessa bilder som visar vad du äter när du går ner i vikt. Jag har försökt att hitta detta men inte lyckats.

 5. Kimsan skriver:

  Jag har funderat på en sak länge! Det skulle vara jätte roligt om Micka ville gästblogga och berätta om din resa ur hans synvinkel, vad han känner och tycker, hur det påverkat honom och vad han tycker om resultatet ;0) och så vidare!
  Bara en liten idé!

  Mvh Kimsan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..