Teamwork!

image

image

image

image

image

Igår köpte Victor en ny cykel. Han får varje månad sitt barnbidrag, och den här gången använde han det med att köpa en cykel. Tillsammans satte Micke och Victor ihop den. Tyvärr så var cykeln trasig redan när de satte ihop den så idag får de åka tillbaka med den. Visst är det väl typiskt.

Hur tänker ni kring barnbidrag? När ska barnen själva få ansvara kring pengarna? Jag var 12år när jag fick mitt barnbidrag första gången. Kommer en idag ihåg vad jag köpte, det var stort. Victor fick ett visakort när han fyllde 13 och därmed sitt barnbidrag.

 1. linda skriver:

  När jag började 7an fick jag barnbidraget som skulle räcka till allt. Är idag mycket bra med att hushålla med pengar och har varit det hela mitt vuxna liv. Min man fick månadspeng och har aldrig betalat hemma trots att han bott hos föräldrarna och jobbat heltid. Nu först, när han haft hand om sin egen ekonomi i 10 år börjar han bli ekonomisk. Hand föräldrar gjorde honom en björntjänst.

 2. kerstin skriver:

  Om man bara pratar om ålder så anser jag att barnet först är moget när de börjar gymnasiet, så mina fick sitt studiebidrag som det då heter i gymnasiet. Jag stod då alltså för kläder etc och de fick en del av bidraget till att spendera hur de ville Sen handlar det om familjens ekonomi, en ensamstående förälder kanske inte alls har råd med att ge hela bidraget till barnet. För det är inte barnets pengar utan en bidrag som föräldern ska spendera på bästa sätt så det gynnar barnet. Om bästa sätt nu är att lägga det på mat och en bråkdel på kläder så är det just den familjens rätt att göra så. Hatar barn som står och gapar att det är deras pengar och att föräldrarna är tjuvar. Barnen äter väll också, använder internet, tv etc eller hur?

 3. m skriver:

  Jag tycker att det är bra att få ansvara för hela sitt barnbidrag, just för att lära sig ta ansvar och förstå värdet av pengar.
  Men får man hela barnbidraget så kan man inte komma och fråga om pengar när man vill köpa något dyrare, typ en cykel, något särskilt klädesplagg eller liknande. Utan då får man ju hushålla med pengarna och spara tills man har råd med det man vill ha.

 4. Cecilia skriver:

  Hej Madde!
  Jag har en liten fråga…som jag kom på efter frågestunden..hehe. Men iaf, om några av dina barn skulle bli förälder vid tidig ålder som du blev. Skulle du vara en stöttade mamma eller bli ledsen/sur?

  Kram 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..