Raka benen på barn?

Såg en trailer på tv häromdagen. Kommer inte ens ihåg vilken kanal det var? Men det kommer en ny realityserie om mammor som lever för att deras barn ska lyckas som modeller. Min första tanken var att ”oj det här kommer provocera”. En av mammorna rakar benen på sin dotter som uppskattningsvis inte ens har fyllt tio år. Många familjen annorlunda tittare rasade när jag i tv lät min Engla-Freja ha på sig läppstift och mascara. Något som hon bara ibland tar på sig under ”lek” när hon ska gå på prinsessbal. Kan tycka att det är ganska oskyldigt. Även Adam tar på sig läppstift och tycker det är roligt ibland när de leker. Så inget genuskrig nu – tack! Men det här är sjukt! Snacka om att leva genom barnen. För vilken flicka på sex år vill raka benen? Och hur formas dom av detta? Och kom inte och säg att ”men min dotter vill raka benen” För någonstans har man som förälder ett ansvar när barnen formas. Fåfängan kommer att komma ändå, men man behöver ju inte föda fram den på ett extremt överdrivet och osunt sätt. Jag har blivit kontaktad av en modellargentur då de var intresserade av att plåta Victor. Jag pratade med Victor om det. Han är redan väldigt fåfäng och mån om sitt utseende. Trodde jag skulle slippa det med pojkarna, men inte! Så tanken på att låta Victor bli modell känns sådär ärligt talat. Jag har själv ingen erfarenhet av det mer än vad man hört genom media. Det är ett tufft jobb. Victor vet inte själv om han skulle kunna tänka sig att bli modell, så vi får se.

En sak är säker i alla fall, de där mammorna kommer att provocera!

  1. Sådant är sjukt. Men i Sverige är det annorlunda med barnmodeller. I mina barn skola i början av 90-talet fanns det barn till en mamma som hade fem stycken och var ensamstående. Tre av barnen var modeller för kläder i bla Elloskatalogen. De jobbade ibland och det gick aldrig ut över skolarbetet och mamman följde alltid med så att de inte skulle gör något som de själva inte ville. pengarna de tjänade sparade de till framtida studier körkort etc. idag är de vuxna och vissa av dem extraknäcker som modeller ibland. Man som förälder måste vara tydlig med att utseendet inte spelar någon roll utan att det är det man har innanför som räknas. Om Viktor förstår det och inte är helt fokuserad på hur han ser ut så tycker jag att du kan låta han prova. Men prata med honom ordentligt först. Litet tips bara.

  2. Sådant är sjukt. Men i Sverige är det annorlunda med barnmodeller. I mina barn skola i början av 90-talet fanns det barn till en mamma som hade fem stycken och var ensamstående. Tre av barnen var modeller för kläder i bla Elloskatalogen. De jobbade ibland och det gick aldrig ut över skolarbetet och mamman följde alltid med så att de inte skulle gör något som de själva inte ville. pengarna de tjänade sparade de till framtida studier körkort etc. idag är de vuxna och vissa av dem extraknäcker som modeller ibland. Man som förälder måste vara tydlig med att utseendet inte spelar någon roll utan att det är det man har innanför som räknas. Om Viktor förstår det och inte är helt fokuserad på hur han ser ut så tycker jag att du kan låta han prova. Men prata med honom ordentligt först. Litet tips bara.

  3. Oh my God! Såg nyss reklamen. Förstår mig inte på sånt där. Kolla för någon helg sedan på ett program från USA där mammorna lät sina barn tävla i skönhetstävlingar. Är ju skrämmande hur man ”styr” sin barn. Vilken (i USA programmets fall) 10 månaders bebis vill ställa upp i skönhetstävling. Man kan ju inte komma med att ”Hon vill ju vara med” när barnen är så små. I tonåren kanske men absolut inte innan…. Oj nu blev jag visst lite irriterad…

  4. Oh my God! Såg nyss reklamen. Förstår mig inte på sånt där. Kolla för någon helg sedan på ett program från USA där mammorna lät sina barn tävla i skönhetstävlingar. Är ju skrämmande hur man ”styr” sin barn. Vilken (i USA programmets fall) 10 månaders bebis vill ställa upp i skönhetstävling. Man kan ju inte komma med att ”Hon vill ju vara med” när barnen är så små. I tonåren kanske men absolut inte innan…. Oj nu blev jag visst lite irriterad…

  5. Alltså egentligen, vilka 6 åringar eller barn under 10 över huvudtaget behöver raka benen?? Kan ju inte finnas särskilt mycket eller synligt hår att raka bort. Elakt av föräldrarna att leva ut sina drömmar genom barnen.

  6. Alltså egentligen, vilka 6 åringar eller barn under 10 över huvudtaget behöver raka benen?? Kan ju inte finnas särskilt mycket eller synligt hår att raka bort. Elakt av föräldrarna att leva ut sina drömmar genom barnen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..