Det syns inte utanpå hur man mår inuti!

Så äntligen kom snön! Barnen blev hysteriska igår morse av lycka när de såg att marken låg vit utanför fönstret. Igår hade jag en prickig liten Colin hemma, jag misstänker att det är vattenkoppor. Små och stora röda prickar på hela kroppen som har blivit vätskefyllda och spricker. Han har ingen direkt feber, kanske lite varmare än vanligt men obetydligt. Det verkar inte klia supermycket heller så kanske blir det lindrig? Bara att invänta att fem barn till ska få det. Victor och Oliver hade det som små men det är ju tolv år sen. Man glömmer men visst är det potatismjöl som kan lindra kopporna?

idag lovade jag barnen att gå till pulkabacken som ligger precis utanför oss ”mään mamma kan duj åka pulka din mage då? Får du ont då?” Lille skruttungen Colin alltid lika omtänksam och tänker på alla. Tänk så mycket intryck de tar barnen. Jag försöker att inte visa att jag ibland lider av smärtorna men vissa gånger är det svårt. Det ska bli så skönt när det är ur världen!

Och faktiskt, jag måste bara säga hurjävladummaihuvudetärendel!? Någon kommenterade ”jaha så nu när du planerar att öppna eget galleri är du helt plötsligen frisk, skönt!” Jag förstår inte hur enkelspårigt en del tänker?! Det syns inte alltid utanpå hur man mår inuti. Jag vet när jag blev sjukskriven från mitt arbete som undersköterska i somras pga av knölen i magen. Jag la ut en bild på instagram när jag sitter på stranden med barnen. Inte långt efteråt så började det pratas om att jag var hemma bara för jag ville. För ligger man inte nerbäddad i sängen och ser ut som sju svåra år så är man inte sjuk på riktigt. Jag blev galen!

Mina ”problem” känns egentligen väldigt små jämfört med vad en del andra människor lever med dagligen. Och jag kan bara tänka mig vad många andra får gå igenom med med en omgivning som ifrågasätter. Alltså man skäms när man klagar på sina egen problem även om man måste får göra det ibland också.

Jag har ont, ibland väldigt ont. Det går i vågor och det är väldigt påfrestande en del gånger. Men jag väljer att tuffa på och fylla dagarna med så roliga saker som jag bara kan. Så småningom så ska jag operera bort den.

Just nu njuter vi av en kopp kaffe medans vi tittar på ÖHK-LHC. Tvillingarna och Engla-Freja gick ut i pulkabacken igen. Ikväll hade jag tänkt titta på de gamla Familjen Annorlunda avsnitten, roligt att minnas vilken rolig inspelningstid vi hade. Jag saknar inspelningsteamet ibland. Man lever så tätt intill varandra, man får en relation och de blir som ett med familjen. Skoj skoj!

Dagens mamma i en galet snygg 5 Preview tischa från www.isacouture.com byxor från Gina och boots från ACNE 

image

IMG_8912

 

 

 

 

 1. ina skriver:

  Gör det Zaga där har ni väl 2 dockor som bara ja sägare får uttala sig om annars skriver maken fy fy min fru är så vacker . Vackrast i Sverige. Så där kan du vara om du tycker så . Hej!! Madde jobbar om någon har 8 barn hund man blogg m.m. Vill jobba vad menar du med det Zaga ? Vad jobbar du själv med ??
  Du har känsla av att Madde inte vill jobba??????????? Skit snack. Du kan ju vara med där en dag .Sen kan du uttala dig. Morsning.

 2. Linda skriver:

  Jag har fått liknande kommentarer. Dock alltid anonyma. Så himla trist. Men jag tycker att den där Annapanna verkar vilja vara lite mer som du. Bry sig om sitt yttre och vara stolt över hur man ser ut är inget fult.

 3. Eira skriver:

  Alltså varför måste många vara så sjukt otrevliga i kommentarsfältet?? Kommentarsfältet är väl till för att ge schysst feedback om Madeleine inte ber om någonting annat? Tycker att ni borde skärpa er.

  Läser Maddes blogg dagligen och har gjort det i 3 år, vad Madde väljer att dela med sig av eller inte är h.e.n.n.e.s ensak inte er.

  Kram till dig Madde, du har ett grymt tålamod! <3

 4. Zaga skriver:

  Hej!

  Jag fastnade för denna familj när ‘ familjen Annorlunda’ sändes första gången.
  Tittade även andra omgången men tyckte då att Madde var snäsig mot Micke ibland.
  Har sedan följt bloggen sporadiskt och min bild har inte blivit bättre tyvärr. Jag gillar den kreativa sidan hos Madde men har även haft känslan av att hon inte VILL jobba. Det kan inte stämma att man har så mycket tid att lägga på sitt utseende med alla barnen. Mat, tvätt, hämtningar, lämningar, läxor….
  Har även märkt att tyckande inte passar om det inte hyllar.
  Jag har blivit besviken de gånger jag kikar in.
  Håller mig till Magdalena Graaf och Perelli istället.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..