Julgodis!

Vilket snökaos vi har hörrni. Och visst är det underbart!? Jag hoppas så mycket att snön får ligga kvar nu fram till julafton så man får en riktig julkänsla. Apropå julkänsla så har jag och min bästa vän Madelen bakat julgodis idag. Ni kanske minns att jag fråga om vilken mat och bakblogg som inspirerade er mest. Jag inspireras av min gamla bloggkollega Jennys matblogg.

jennysmatblogg
‘Min första kontakt med Jenny var faktiskt när jag väntade Tuva-Li. Jag pratade med Micke i telefonen och som vanligt varje fredag såå pratade vi om vad vi skulle äta till kvällen.  Och det första som kom upp när vi sökte på middagstips var Jennys fläskfile med ädelostsås. Jag som aldrig ätit ädelost i hela mitt liv fick för mig att jag var sjukt sugen på just ädelost. Konstigt.

jennysmatblogg1

Men visst blir man sugen när man ser alla godsaker som Jenny gör 🙂

Jag håller på med en tavla till Jenny som hennes dotter Nomi ska få i julklapp. Det ska bli jätte kul att få se den hemma hos dom. Vill ni kika in hos Jenny så kan ni göra det HÄR, Jennny bloggar numera på Damernas Värld.  Själv har jag inte riktigt bestämt vad alla barnen ska få i julklapp. Det är ju så galet svårt, speciellt till dom större barnen. Hur tänker ni andra när ni köper julklappar? Bestämmer ni en summa var eller bara köper ni det ni tycker? En arbetskollega till mig berättade att hon köpte julklappar för 500kr var till hennes två barn. Så himla ekonomiskt att göra så. Jag själv lägger väldigt mycket pengar på just julklappar. Julafton är verkligen en högtid då jag vill skämma bort barnen med riktigt många klappar.

Imorgon blir det fix med ateljén om väglaget tillåter och så ska jag och barnen trolla 🙂

 1. A skriver:

  Jag har släktingar med ganska många barn och de har bestämt att man får ”stora” grejer vid vissa åldrar och små grejer de andra åren, som tex en mobil av senaste modell när man fyller 12, en bra dator vid 14, en gitarr tror jag vid 10 och en fin systemkamera när man fyller 15 om jag minns rätt. De andra åren kan man få några böcker, filmer, spel eller leksaker för runt 300 skulle jag tro.

 2. Maria skriver:

  Mina barn är rätt små ännu (3 och 1,5) så jag lägger inte så stor vikt vid att det ska bli lika mycket pengar till var och en. Däremot försöker jag göra så att båda får varsin ”stor/dyr” grej (typ: cykel, säng osv) och resten ”smågrejer”.

  Vad jag däremot försöker så långt det är möjligt är att de får ungefär lika MÅNGA paket, tycker att det känns viktigare just nu…

 3. Herregud de där polkagriskakorna!!! Mums, nu blir det att baka julgodis!

 4. Här blir det för någon hundralapp till de två barnen: 2 böcker var (3 av de begagnade, men i nyskick, en köpt på bokrean förra vintern), 1 film var (köpta begagnade, men i nyskick) och fina ekologiska underkläder. Till storebror blir det också en ask lego (köpt på halva reapriset i förra årets mellandagsrea) och Sylvanian families (köpt på superrea för två år sedan) till lillebror.

  Igår köpte vi akut två par byxor till storebror. Eftersom det var ta 3 betala för 2 på alla barnkläder i affären valde jag och storebror en fin klänning till lillebror i julklapp.

  Totalpris 569 kronor för alla juklappar till två barn. (För lite pengar kommer de alltså att få lite kläder, 2 böcker, 1 film och 1 större leksak). Precis lagom tycker jag. Och då har jag samtidigt råd att bara jobba 60% och kunna hämta hem barnen tidigt om dagarna.

 5. Men ff så skriver jsg min personliga åsikt om man får det tack. Vet många barn inte just era som har det så att föräldrarna jobbar på tok för mycket. Ni köper för hur mycket ni vill och jag värderar så som vi gör. Slutdisskuterat!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..