ANNONS

Kreaturen är viktigare än barnen!?

/

Idag kan man läsa om att skolverket tar bort rekommendationer att förskolans barngrupper inte ska vara fler än 15 barn, Varför? Jo för att rekommendationen ändå inte följs! Välfärden kan inte byggas på tomma löften, omsorg kostar och jag är villig att betala för den! Mina barn är mitt allt och jag vet att alla  föräldrar känner som jag. Det här måste lyftas och prioriteras politiskt.

Är det så här skolverket löser sina problem? Då tappar dom mitt förtroende direkt!

Barnen är våran framtid och jag som förälder vill kunna känna mig lugn och trygg när jag lämnar mina barn på förskolan. Det kan knappast vara pedagogiskt med så stora barngrupper. Barnen kan inte heller må bra av för stora grupper och förskollärarna kan inte utföra sitt arbete. Det finns forskning som visar att stora grupper påverkar barnen negativt, barnens utveckling blir negativ. De små barnen behöver en trygg vuxenkontakt och någon de kan knyta an till. Inlärningsförmåga påverkas. Barnen måste bli sedda!

Något intressant är att jordbruksverket regler för hur många kreatur som får vara inom en och samma kvm finns kvar. Det finns alltså regler för hur stort utrymme grisar, får och kossor ska vistas på, men inte våra barn!?

Ja det är helt otroligt. Skolverket – styr och stödjer för en bättre skola my ass!!! Konstigt att det alltid ska behöva hända något innan man gör något åt det. Men jag kommer göra skillnad så gott jag kan! Kan det komma att innebära en anmälan till skolverket varje vecka som kommer jag göra det! Och jag hoppas alla andra föräldrar gör det också, för barnens skull och för våra förskollärares skull!

colin1

colin3

Med vänliga hälsningar en besviken och förbannad mamma!

18
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00