Kreaturen är viktigare än barnen!?

Idag kan man läsa om att skolverket tar bort rekommendationer att förskolans barngrupper inte ska vara fler än 15 barn, Varför? Jo för att rekommendationen ändå inte följs! Välfärden kan inte byggas på tomma löften, omsorg kostar och jag är villig att betala för den! Mina barn är mitt allt och jag vet att alla  föräldrar känner som jag. Det här måste lyftas och prioriteras politiskt.

Är det så här skolverket löser sina problem? Då tappar dom mitt förtroende direkt!

Barnen är våran framtid och jag som förälder vill kunna känna mig lugn och trygg när jag lämnar mina barn på förskolan. Det kan knappast vara pedagogiskt med så stora barngrupper. Barnen kan inte heller må bra av för stora grupper och förskollärarna kan inte utföra sitt arbete. Det finns forskning som visar att stora grupper påverkar barnen negativt, barnens utveckling blir negativ. De små barnen behöver en trygg vuxenkontakt och någon de kan knyta an till. Inlärningsförmåga påverkas. Barnen måste bli sedda!

Något intressant är att jordbruksverket regler för hur många kreatur som får vara inom en och samma kvm finns kvar. Det finns alltså regler för hur stort utrymme grisar, får och kossor ska vistas på, men inte våra barn!?

Ja det är helt otroligt. Skolverket – styr och stödjer för en bättre skola my ass!!! Konstigt att det alltid ska behöva hända något innan man gör något åt det. Men jag kommer göra skillnad så gott jag kan! Kan det komma att innebära en anmälan till skolverket varje vecka som kommer jag göra det! Och jag hoppas alla andra föräldrar gör det också, för barnens skull och för våra förskollärares skull!

colin1

colin3

 

Med vänliga hälsningar en besviken och förbannad mamma!

 1. kerstin skriver:

  Det var enbart rekommendationer från skolverket. Sen är det upp till stadsdelsnämnden och förskolechefen om rekommendationerna följs eller inte. Vilket de inte gjorst någonstans. Vi har 18 barn på storavdelning på hösten och 19 på våren, småbarnsavdelningarna har 14 hösten och 15 våren. Skolverket borde istälelt sätta max 15 barn som en regel och krav, man får inte överstiga detta. Sen även gå på lokalyta. Så här säger skolverket: siffran 15 stryks som råd istället kräver skolverket att kommuner och förkolechefer tydligare tar ställning till olika faktorer som påverkar hur stora barngrupperna böra vara. kan handla om lärarnas kompetens (jag skulle vilja säga pedagogernas kompetens då det även arbetar barnskötare i förkolorna), sammansättning av barn, lokalstorlek osv. Så det är kommunerna och förkolechefen som tar det slutgiltiga beslutet, de är dem man ska hoppa på. men skolverket borde givitvis tvinga fram siffran max 15 barn och gå på liokalstorlek. För cheferna och kommunen tänker enbart på pengar därför får vi ett barn extra på våren. sen hinne rknappt ett barn slut ainnan det pressas in ett nytt för pengarna skull. men trotts stora barngrupper ser vi det enskilda barnet, de får sina behov uppfyllda, vi ger en bra pedagokisk verksamhet som sätter grunden för ett livslångt lärande.Som pedagog får man trixa så att det fungerar, mindre grupper, man går iväg emd ett barn som kanske just då har behov av det, man tar hjälp från andra avdelningar. Vi följer läroplanen till punkt och pricka även om det ibland är tungt och jobbigt. Men utföra vårt arbete kan vi även om det ibland är väldigt tungt. Sen är det även barnskötare i grupperna inte enbart förkolelärare därför heter alla idag förkolepedagoger. Jag skulle givitvis vilja ha mindre grupper tro inte annat, men det låter lite som att nu kan vi inte genomföra vårt pedagogiska arbete så som du skriver. men det gör vi och kan även om det är otroligt tungt ibland.

 2. ina skriver:

  Ja jädrar vad bra skrivet. Så är det ju tyvärr. Barn och gamla inte så noga ..man blir så förbannad. Kram.

 3. Själva grejen är väl att det finns reglerat för boskpsdjur hur många de Max får vara på en viss kvadratmeter ( sedan att detta är för liten plats är en annan sak, det finns ivarjefall nedskrivet en lag om Max antal djur per yta) i förskolan saknas nu detta, vilket i praktiken kan leda till nästan hur många barn som helst….

  Kanske fel att ha allmän förskola från 3 år (alltså gratis för föräldrar 3 h per dag…) samt låta barn till föräldralediga föräldrar gå på förskolan, det finns 1 åringar som går på förskolan när deras pappa eller mamma samtidigt är hemma med föräldrapenning från försäkringskassan…. Detta kostar pengar, samt gör att grupperna måste vara så stora för att få ekonomin att snurra….

  Protestera, skriv anmälningar om att era barn ej får in vikarier vid frånvaro av ordinarie personal, vad grundar chefen det beslutet på, om det ska vara tex. 3,0 tjänst inne på avdelningen, borde ju detta gälla även om ordinarie personal är borta. Stackars barn, och regeringen står frågande vad gäller elevernas dåliga skolresultat, stora barngrupper, stora klasser i skolan, ja inte är det positivt för våra barn! Våran framtid.

 4. Emma skriver:

  Woooho Madde!! Nu har du fått tillbaka vårat förtroende igen!! Bra att Uppmärksamma detta!
  / förskollärare

 5. det där med djuren är en helt annan sak. tycker jag verkligen då jag själv bor på gård och min sambo jobbar här. varför det bara få va ett x antal kreturer på en viss kvm handlar om skaderisken dom kan skada varnadra o då får vi människor dålig mat. det handlar om pengar också. skadar ett djur ett annat djur kan det ej gå till slakt då måste det skjutas o köras iväg med kadaver bilen, vilken man får betala själv. tycker det va en väldigt dålig jämföring då det handlar om två helt olika orsaker. o jag kan säga att djuren går förbannad trångt om dom är likamånga som maxgränsen. så trångt att man tycker det är förjävligt själv..

  men nu till en annan sak. jag håller helt med dig om det här med förskolor. det är förjävligt att dom har tagit bort den lagen. barnen måste känna sig trycka och få den uppmärksamhet dom behöver…

  Men snälla dra aldrig den jämförelsen igen mellan barn och kreatur..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..