ANNONS

Kärlek till medmänskligheten.

/

Dagens mamma i solen, så härligt! Man känner sig som en grottmänniska instängd och avskärmad från omvärlden. Mörkret gör att man vill krypa in i sitt lilla näste och gömma sig under en filt och dricka te hela dagarna. Men så när solen kikar fram så händer det nått. Man blommar upp, känner glädje och blir glad.  Jag tog så mycket jag kunde av solen innan den försvann.

bilder30

Fick för ett tag sen superfina armband från Lo-ika, de har blivit mina favoriter. Jag älskar att blanda olika smycken och de här föll mig i smaken direkt ♥

armband

Pratade precis med min kära vän Linda Klemner. Vi lärde känna varandra för tre, fyra år sedan när våra väggar möttes i samband med hennes barnmässa i Karlstad. Sedan dess har vi besökt mässan varje år som ”familjen Annorlunda” och våran relation har blivit till en nära vänskap. Jag inspireras så av denna kvinna, hon är så stark. Skulle jag hamna på en öde ö så är hon den jag hoppas på skulle sitta där ihop med mig haha. Vi snackade ihop oss lite inför nästa års barnmässa, det är 10-års jubileum! Många intressanta och roliga människor kommer dit Ann Söderlund med lilla bebisen i magen, Alex Schulman, Josefin Crafoord, min ”annorlunda” kollega Mirka och många flera. Nytt är också att det kommer vara ett vip-blogg event på plats med många härliga och intressanta bloggare.

Kläder2

Jag tror det kommer snackas amning som förgående år. Väldigt bra för det där med amning är inte alltid en dans på rosor. Har ni problem med amning? Tips och råd kan man inte få för mycket av. Jag däremot har svårt att sluta amma. Ja det är sant! Jag är en sån där långtidsammande morsa. Tuva-Li är ju bara 1½ år men jag vet att det kan störa många om man ammar för länge. Hur länge är det okej att amma, när blir det liksom äckligt?

Åh… ja kan prata hur länge som helst om barnmässan. Det fantastiska och det huvudsakliga är att mässan är i förmån av de drabbade. Välgörenhetsmålet på barnmässa 2014 går till att befria barnslavar i Etiopien. Små barn ”rekryteras” från sina mycket fattiga familjer på landsbygden för att arbeta i huvudstaden – och hamnar i slaveri. Pojkarna arbetar som textilvävare, ofta i små mörka rum med en arbetstid på mellan 12-16 timmar. Vissa av pojkarna är nära inlåsta med vävstolen och sover under den i brist på en säng.

Flickor, många inte äldre än 8 år, arbetar som bränslesamlare och går varje morgon 1,3 mil uppför Entotoberget för att samla ved och pinnar till sin slavägare. De flesta går barfota, i tunna kläder trots att det kan vara minusgrader under de tidiga morgontimmarna. Risbördorna kan väga mycket mer än flickorna själva och den tunga belastningen förstör deras kroppar.

Har ni inte besökt mässan så kan jag varmt välkomna er dit! För en god saks skull och för att träffa alla varma och hjärtliga människor som är där. Över 100 unika företagare och organisationer finns på plats och mycket andra roligheter.

Jag älskar genuina människor, tänk att så många starka personligheter vill samlas under samma tak för välgörenhetens skull, det är kärlek till medmänskligheten.

Besök barnMÄSSAN HÄR ♥

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00