Detsomärförbjudetsistaveckaninnanjulafton.

Då kom dom, de vätskefyllda blåsorna som kliar något fruktansvärt på kroppen. Colin fick vattenkoppor för några veckor sedan och jag var så förundrad över att ingen av de andra barnen fått något. Men som ett brev på posten så besökte dom både Wilson, Charlie och lilla Tuva-Li natten till idag.

Jag trodde först att Tuva-Li bara fått en ordentlig förkylning, hon hostar och snorar. Men när blåsorna kom så visste jag direkt! Gaaah jag blir tokig! Det känns liksom tröstlöst, vi är sjuka jämt! Samtidigt så är det ju jätte bra att barnen får vattenkoppor så de har haft det. Har vi tur så är det värsta över till julafton.

Tuvis har varit som ett plåster på mig idag, hon släpper inte mammas famn. Jag får så dåligt samvete när jag är tvungen att bädda ner henne i soffan för att få saker gjorda. Förstår inte hur jag ska få det att gå ihop, julmat, bak, shopping och sjuka barn. I värsta fall så får Micke ta ut vab (detsomärförbjudetsistaveckaninnanjulafton). Vad gör man?!

Mitt upp i allt så har jag huvudbry för något helt annat som känns ganska tufft just nu. Att vara förälder är ibland tufft, jag skulle bara vilja bakbinda armarna på ungen och låsa in honom i ett rum och kasta nyckeln. Jag vet, alla säger det ”det hör tonåren till det är en helt naturlig utveckling!” Alltså jag hatar när folk säger så! ”Det är nya tider nu, barnen utvecklas på ett helt annat sätt” i helvete heller! Jag accepterar det inte. Jag är så fruktansvärt tacksam för att min son anförtror sig åt mig men i vissa lägen kommer jag vara en sån där asjobbig morsa som inte tolererar vissa saker och han kommer ångra att han någonsin berättade något! Ibland har jag undrat om jag är för hård när det gäller regler. Victors polare får vara ute hur länge de vill på nätterna, de kommer och går hur som. De röker precis som om det vore helt okej. När jag rökte i nian var jag livrädd att mamma och pappa skulle komma på mig. Så är det inte längre, kidsen har inte samma respekt för vuxna. De gör som de vill. Skolan… jag orkar inte! Och det verkar inte dom heller göra. En resurspedagog har smsat mig om en ganska allvarlig grej, SMSAT?! Där hon bokade in ett möte, ett möte som blev avbokat förövrigt utan att meddela mig. Är det lustigt att man tappar förtroendet för skolan. Med undantag förstås. Tar ett djup andetag och glömmer det för en stund. Men man ringer väl hem till föräldrarna, det är väl det minsta man kan begära?

Trots bacillerna så har jag idag påbörjat att klä julgranen i alla fall. Det blev en riktig gran i år till allas förtjusning ♥

IMG_9510

IMG_9502

Hoppas barnen somnar tidigt ikväll så jag får lite mera julstök gjort. Tänkte jag skulle försöka göra en bokgran, har aldrig provat innan man jag tycker dom är väldigt vackra. Annars är det tvätt och städ som hägrar ikväll. Inte alls motiverad till att ta tag i hemmet när jag har såå mycket roligare saker att lägga energi på. Skulle hellre jobba vidare med barnmässan. Det känns så roligt att kunna bidra med något som i slutändan hjälper andra. Det är en otrolig känsla ♥

Kikade just på min bloggstatistik, jag vet inte vad jag säga. Jag blir alldeles varm i kroppen och rörd över att så många läser min blogg. Tack ni är bäst!

 1. Hej, oj tonåringar. Jag upplever det som rätt så skönt att min äldsta har ett stort dator/spelintresse och ofta LAN:ar med sina kompisar på helger. På så sätt KANSKE, förhoppningsvis, håller han sig ifrån smygrökningen/prova alkoholen för tidigt-perioden ett bra tag.

  Jag kan ju aldrig veta till 100% vad som försigår när han är i annan ort och dem LAN:ar, dem kanske tar en sväng ut på kvällen och träffar kompisar ändå. Men det känns som att jag har bra koll ändå och att vår son inte är det minsta intresserad av cigg och alkohol.

  Dock finns det ju en viss gräns med LAN:andet och skolan kommer ju först, det kan ju bli låååånga nätter. Går inte in mer på det just nu.

  Hoppas det löser sig för er.
  /Lisa

 2. Bor i en förort söder om Sthlm och har snart passerat tonårsstadiet på barnen, flickor som nu är 19,20 och 22 år. Mycket tjafs och en del möten har det varit i skolan i några år men så här i efterhand har det faktiskt framkommit att de gillade de flesta reglerna eftersom det inte alltid var så lätt att stå emot kompisarna. Det är lättare att skylla på att ”min mamma är så sträng”.De har som tur är både ringt hem när de druckit för mycket och vill bli hämtade mitt i natten eller när de somnat på nattbussen mitt i ”ingenstans”. Vi har alltid kört med en tid när de ska vara hemma och att de ska meddela var de är någonstans och när de ”byter adress”.,.så ”stå på dig”! Han kommer att tacka dig i efterhand.

 3. Lina skriver:

  Ok vattenkoppor, verkar vara nån epidemi som går nu, mina barn ligger också hemma med det. Kan råda dig, om de kliar för jävligt ring vc å be läkaren skriva ut MOt klådan. Vi gjord inte de första natten men oj som de kliade ingen sömn för nån sv oss.. Hoppas de värsta är över innan jul, lite prockar är ju ingen fara annars 🙂

 4. Elin skriver:

  Tråkigt med sjuka barn just denna tid och dessutom i vattkopper. Det finns ett skum på apoteket som du kan köpa och spraya på kroppen så lindrar det kliandet. Såg även en annan som skrev om Atarax. Krya på sig till barnen!

 5. Ida skriver:

  Jag tror inte det är särskilt bra när barn får göra precis som de vill, då kan det ju upfattas som att ingen bryr sig. Jag tycker själv att det ska vara ganska bestämda regler kring vissa saker. Gillar att det blivit så slappt kring mycket och att barnen inte har samma respekt för de vuxna längre. Visst att de kommer att tycka att det är jättejobbigt att inte få göra vad som helst när ”alla andra” får men jag tror det är det bästa i längden.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..