Är inte tomten snäll mamma?

Jag har tänkt det varenda dag nu i flera veckors tid, varje gång jag passerar en spegel så säger jag högt till mig själv ”Olga det är dags nu!” Jag måste fixa håret. Det är ju tyvärr något som inte står högst upp på prioriteringslistan. Vilka i-landsproblem, man borde ju skämmas!

IMG_9560

Vi har sjukstuga här hemma, dagis ringde imorse och sa att även Adam fått vattenkoppor. Hur kunde jag missa dom? Så nu har jag fyra prickiga barn här hemma. Tuva-Li och Charlie är värst och det kliar något fruktansvärt på dom. Adam undrade hur långt tid det var tills tomten kom och om han skulle hinna bli frisk tills dess. Han vill ju verkligen att tomten ska komma. Då berättade jag att det faktiskt finns barn som inte får några julklappar. ”Men mamma varför åker inte tomten till dom då?” Vad ska man svara? För att tomten inte finns på riktigt? Verkligheten är ju en annan. Svårt att undvika en sådan frågan när ens femåriga son tittar på mig med stora bekymrande ögon. ”Ja alltså tomten hinner inte åka till alla kanske, och en del är ju fattiga och har inte samma förutsättningar”  Fanvarförsajagså? Jag såg på Adam och han funderade länge. ”Då är ju inte tomten snäll mamma, för han ska väl åka till alla barn?” Skjut mig! Hur hade jag målat upp tomten? Som en elak farbror som bara åkte till ”rika” barn?! ”Såklart tomten ska åka till alla barn Adam, och vi kanske kan hjälpa honom?” Adam tyckte det var en bra idé! Så i eftermiddag ska vi plocka ihop leksaker som vi vill skänka till en hjälporganisation. Vet ni någon organisation som tar emot leksaker? Tar gärna emot alla tips 🙂

 1. jenny skriver:

  Tips mot kopporna är poxclin från apoteket

 2. Maria skriver:

  http://www.mathjalpenisverige.se/

  Mia jobbar ideellt för att hjälpa familjer som har det svårt ekonomiskt. Nu före jul har hon även samlat in julklappar (både presentkort och faktiska leksaker) till barn runt om i landet också.

  Hon tar säkert gärna emot era leksaker.

  Gilla henne gärna på Facebook också (Mathjälpen) och dela till dina/era vänner så kanske vi kan hjälpa fattiga familjer runt hela Sverige tillsammans 🙂

 3. Sandra skriver:

  Kolla in matkassen på Facebook, de hjälper många till jul.

 4. Maria skriver:

  Föreningen Lkpg Tillsammans är vi starka har en insamling nu som slutar på lördag. Då ska alla klappar börja lämnas ut till en massa familjer. Behovet är bra mycket större än man tror, och vad man vill att det ska vara.
  Här ska vi imorron åka in och lämna både leksaker, böcker, hygienartiklar och mat till dem så att de kan få glädja andra barnfamiljer, att deras barn ska kunna få julmat och såklart, att barnen ska kunna få julklappar!

  Kram

 5. Ulrika skriver:

  Tavegyl oral lösning säljs inte längre. Kylbalsam och svala kläder brukar funka.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..