Är det stökigt hos barnfamiljer?

Har känt mig som en gammal trasa i ett par dagar. Mest sovit och legat på soffan. Det sägs att man inte kan sova ikapp men jag är tveksam, för det känns som om kroppen behövt ta igen sig. Höstens alla sjukdomar och en stressig jul. Någon gång slår det tillbaka eller hur? Jag är glad att det gör det nu medans vi är lediga.

Har haft på mig pyjamas i några dagar nu och vägrar något annat för tillfället. Så skönt! Men gud så eländig jag ser ut utan smink. Skulle kunna skrämma vem som helst med det här nyllet.

jag7

Har alltid haft stora komplex för mitt blekansikte. De enda som uppskattar bleka ansikten verkar vara makeup artister som jublar när de ser mina tillsynes ljusa färger. Har aldrig förstått varför? Det måste väl vara den stora förändringen som blir efter antar jag. Att gå så här till ica har aldrig vara ett alternativ. Nu när jag blivit äldre, för jag är helt säker på att det är åldersrelaterat kan jag faktiskt vistas utanför hemmet utan smink ibland.

Jag är så glad att mina tjejer verkar ha fått mörkare drag än mig. Även om inte skulle få samma larviga komplex som sin mamma så tycker jag det är vackert med mörkare drag.

Känner mig ändå lite piggare med lite mascara 😉

jag8

Idag hade jag tänkt att pyssla lite med barnen efter ett lite städtag på övervåningen. Gaah jag fattar inte hur det kan blir så rörigt varenda dag. Sliter mitt hår och försöker lära barnen att man plockar undan det ena innan man börjar leka med andra. Vem lurar jag, roligast är ju att bara röja runt. Någon undrade hur jag kan få ha saker ifred på vardagsrumsbordet? Blommor och ljuslyktor och annat. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte hänt en olycka, men det har hänt väldigt sällan. Jag säger ifrån. ”Inte röra den, ajabaja, då blir mamma ledsen” osv. Det blir väl lite vad man vänjer dom vid. Sen skulle jag väl kanske inte ställa en vas från svensk tenn för flera tusen på ett ställe som jag vet kan vara väldigt utsatt. Man behöver ju inte chansa i onödan. Numera har jag också blivit väldigt noga med att barnen får leka på övervåningen och helst på sina rum. Och om de måste leka här nere så måste dom lova att plocka med sig leksakerna upp igen.

Man behöver leva i en enda röra bara för att man har många barn. Tror det är en förutfattad mening. Det behöver inte vara så svårt att hålla ordning. Ta disken, bädda sängen, plocka upp leksakerna efter lek. Gör man det inte direkt så är väl inte det hela världen men man behöver ju inte låta det gå en vecka liksom.

Nu blir ett varv med dammsugaren 🙂

 1. Men hallå, så där kan du väl inte sitta på bilderna. Jag (Karl) blir ju helt….. distraherad…..heh.

 2. Idis skriver:

  Gillar dig madde. Du verkar så äkta…..inge trams med ytlighet. Klart man känner sig piggare och snyggare med smink. Men du är fin neutral också.

 3. Maria skriver:

  Rebecca- Om du inte tror att Maddes beteende påverkar hennes barn så tror du fel.
  Lovisa- Jag är inte samma person som Ida. Det finns kanske mer än en människa som törs ge kritik. Kan man inte ta att personer har olika åsikter ska man sluta blogga. Jag har oftast, men inte alltid, andra åsikter och värderingar än fru Ilmrud och jag kommenterar också det, vilket jag har rätt att göra.

 4. ina skriver:

  Bra skrivet c håller med !

 5. C skriver:

  Brukar läsa din blogg då och då, även kommentarerna under dina inlägg och jag måste säga. Så elaka människor det finns klanka ned på Madelene jämt och ständigt. Bara för man har många barn innebär det väl inte att man ska skita i allt och hur man ser ut. När jag fick mitt barn så sa de till mig att det värsta du kommer tycka är att gå i mjukiskläder…..jag kan säga att jag gick i mjukis första veckan sedan har jag både sminkat mig och plattat håret, inte lider mitt barn ont av det och jag gör det för min skull. Bara för att man är mamma och en fantastiskt sådan behöver inte innebära att man ska sluta vara sig själv, så länge barnen mår bra och får den tid de behöver. Ni som klagar över utseendefixering att gå i fett hår och mjukis innebär inte att man inte är utseendefixerad. Det innebär att man har dålig hygien så ta en dusch och läs ngn annans blogg så slipper ni störa er.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..